*

karirosenlof

Espanja

Espanja halveksuu demokratiaa estäessään Katalonian kansanäänestyksen

Katalonia valmistautuessa kansanäänestykseen itsenäisyydestä, Espanjan hallinto on ryhtynyt koviin toimiin estääkseen demokraattisen tahdonilmauksen toteuttamisen. On jokseenkin hämmentävää, kuinka eurooppalaisena demokratiana pidetty maa voi - ja sen sallitaan ryhtyä tällaiseen. Kansojen itsemääräämisoikeuden tunnustaminen on ollut toisen maailmansodan jälkeen yksi kansainvälisen oikeuden peruspilareista ja länsivallat - monet EU-maat etunenässä ovat olleet valmiita sekä tunnustamaan että myös edesauttamaan uusien valtioiden syntymistä.

Katalonian itsenäisyysäänestys jakaa espanjalaisia

Katalonian itsenäistymispyrkimykset ovat nyt kuuma aihe Espanjassa ja muuallakin. Tänään kuuntelin kuinka eri asiantuntijat keskustelivat aiheesta andalucialaisen radiokanavan keskusteluohjelmassa.

No es no

Espanjassa sosialistipuolueen jäsenet (PSOE) valitsivat vaaleilla puheenjohtajansa. Kaiken ennusteiden ja puoluejohdon toiveiden vastaisesti madridilainen Pedro Sánchez voitti selvin numeroin. Sánchez sai 50,2 prosenttia äänistä. Ennakkosuosikki Susana Díazin äänisaalis on vain 39,9 prosenttia. Baskimaan poika ja Sánchezin hyvä ystävä Patxi López sai 10,1 prosenttia äänistä.

Löylyä Espanjaan

Teillä siellä Suomessa on ”Löyly”. Sitä kaivattaisiin tänne Espanjaan, sillä Suomen brändi kaipaa tekoja. Sanat ja videot hukkuvat maailman someen.

Kävin lauantai-iltana nauttimassa Espanjassa todella hyvää lampaanpotkaa illalliseksi. Sen jälkeen piipahdin Fuengirolan Tauskin baarissa. Tupakilla ulkona tapasin innokkaan, luovan ja idearikkaan suomalaisen naisen, kauniin sellaisen.

Juteltiin niitä näitä, kunnes hän kertoi saunastaan, jota hän vuokraa. Siinä yhdessä tunnelmoitiin saunan tuoksusta ja lämmöstä.

Luottotiedottoman elämää Espanjassa.

Julkaistaanpa tästäkin aiheesta pieni postaus, koska olen saanut aihetta koskien niin monta yksityisvistiä. Esimerkiksi sitä, että voitko tulla Espanjaan asumaan luottotiedottomana ja kuinka se vaikuttaa Espanjassa asumiseen. Lyhyesti vastattuna ei ymmärtääkseni yhtään mitenkään, mutta pyrin avamaan hitusen aihetta koskien noita kysymyksiä joita olen saanut.

Onnettomat espanjalaiset ja onnelliset suomalaiset

Suomi ja suomalaiset ovat kaikenlaisissa tutkimuksissa onnellisia, hyvin koulutettua, menestyviä jne.

Jouduin pakosta muuttamaan Espanjaan 16-vuotta sitten ja aloin nyt miettimään, että minkälaista olisi muuttaa takaisin onnelliseen Suomeen, kun on omaksunut Espanjalaisen ajattelun, tavat ja käyttäytymisen. Silloin kun jouduin muuttamaan, niin en tuntenut olevani mitenkään onnellinen suomalainen, joka olisi saanut lottovoiton siellä syntyessään.

Miten minä näillä Espanjassa omaksumillani tavoilla pärjäisin nyt Suomessa?

Viikonlopun valinnat

Madridissa

Viime lauantaina konservatiivipuolueen (PP) puheenjohtaja Mariano Rajoy valittiin pääministeriksi. Espanjan parlamentissa Rajoyin valintaa tukivat paitsi konservatiivipuolueen kansanedustajat, myös pari muun pien puolueen kansanedustajat. Maan toiseksi suurin puolue sosialistit (PSOE) lupasi äänestää tyhjää. Lupauksesta huolimatta 15 sosialistipuolueen kansanedustajaa äänesti EI ja rikkoivat lupauksensa. Heitä nyt uhkaa joko sakot tai potkut puolueesta!

Iloinen Sunnuntaisaarnani talven korvalla Espanjasta

Kaikkien surkuttelujen välissä nyt kirjoitan iloisia asioita elämästäni. Siitä elämästä, johon minut pakotettiin ja kohtalo toi.

Kesäni meni mukavasti nurmikkoa leikatessa, grillaillessa ja saunoessa virolaisten ystävieni kanssa Tartossa. Kolme viikkoa sitten jouduin jälleen vaihtamaan kotimaatani Espanjaan.

Taakse jäi talveksi eka kuvassa näkymä koti-ikkunastani Tartossa.

Jordi Évolen Astral

Taas kuuntelen espanjalaista radiokanavaa ja nyt puhui Jordi Évole. Évole on se toimittaja joka teki dokumentin Eurooppaan pyrkineistä ihmisistä. Jordi Évole ei puhu pakolaisista vaan ihmisistä. Hän haastatteli Lybiasta tulevia ihmisiä kun he astuivat kansalaisjärjestö Proactiva Open Armsin laivaan.

Tieteentekijät vaara poliittiselle suhmuroinnille

Ei voi olla ihmettelemättä, että nykyinen hallitus haluaa ajaa alas ja nöyryyttää Suomen ainutlaatuisen korkeatasoista yliopistolaitosta.

Itänaapurissa on samoin ajettu yliopistokoulutusta alas, ettei älymystö lisääntyisi, ja saisi arvovaltaa puuttua kansaa vahingoittavaan poliittisen päätöksentekoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä