*

karirosenlof

Avoin Suomi

Suomea ei olisi olemassa ilman suomalaisten tahtoyhteisyyttä

Tutkijat ja toimittajat ovat Suomi 100-juhlien keskellä pyrkineet todistamaan, että mitään Suomen kansakuntaa ei ole olemassa. Muutama miljoona suomalaista on tahtoyhteisyytensä vuoksi toista mieltä. Kuvitteellinen yhteisö ei ole olematon yhteisö, vaikka eri kansojen puristuksista kolmen sodan kautta noussut Suomi tunnustaakin olevansa.

Myytti suomalaisesta kansasta ruokkii rasismia, arveli keväällä artikkelistaan Vuoden tiedekynä-palkinnon saanut historiantutkija Miika Tervonen. 

Turistit ostavat laillista kannabista ja paikalliset riemuitsee

Uhkapelistakin tunnettu Nevadan osavaltio laillisti juurikin kannabiksen. 

Tästä on paikalliset kuin turistitkin iloissaan.

Se on kieltolain kumoamisesta.

Myös lääkinnällinen puoli hyötyy. Siis ihmiset saavat kasvin hyödyt vihdoin käyttöön.

Viranomaiset ja veronmaksajat hyötyvät parhaiten, koska järki on voittanut.

Kannabisbisnes osoittaa markkinoiden voimaan ja kehitystä, sen ympärille kehittyy monia muita bisneksia. Ruokkii itse itseään ja saa sijoittajat liikkeelle.

Tälläisiä ajatuksia tuli näistä uutisista ja haastattelusta:

Kysymyksiä Luciferille

Vain uskovainen voi tehdä liiton Luciferin kanssa, sillä jos ei ole uskovainen ei tunnista koko Lusiferia.

 

Mitä tarkoittaa alkuperäisen verenperinnön vaaliminen?

Mitä vastustamista sionismissa on?

Miksi maailmanpankista tai EU:sta tulisi erota?

Onko kansandemokratia paras vaihtoehto edustukselliselle demokratialle?

Kuka päättää meritokratiassa kuka on heikompi toista?

Suomen henkinen ilmapiiri on mainettaan parempi

 

On muodikasta esittää kansakunnan henkinen tila huonompana kuin se onkaan ja kansa jakaantuneempana kuin koskaan. Käsitys on levinnyt ainakin niiden ulkosuomalaisten keskuuteen, jotka lukevat päivittäin juttuja vihapuheesta ja itsenäisyyspäivänä saavat seurata Ylen suoraa lähetystä 70 natsista ja heidän sadasta seuralaisestaan. Kyllä Pekka Siitoin nyt nostaa voitonmaljoja siellä kirnun jossain piirissä. Tätä hän olisi aina halunnut.

Paatero yritti puhua asiasta, mutta ei häntä kukaan usko.

Missä Trumpin syyte

Suomalaisena Trumpilla olisi nyt syytteet ainakin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, loukkaamisesta, halveksunnasta, syrjinnästä kulttuurin tai uskonnon perusteella ja syrjinnästä sukupuolen perusteella. Suomalaisena listaa voisi varmasti jatkaa. Viime päivinä maailma on maatessaan vaihtanut kylkeä. Toiset ovat toiveikkaita, kun taas toiset pelkäävät, että demokratia on mennyttä.

Presidentti vaihtui Virossa, presidentti Niinistö lienee tyytyväinen

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Oheiset kaksi kuvaa, joissa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Viron uusi presidentti Kersti Kaljulaid ovat yhdessä, kertonevat kaiken. Ohessa olevat kaksi kuvaa, joissa Sauli Niinistö ja Viron väistynyt presidentti Toomas Ilves ovat yhdessä, kertovat kaiken.

Saktokratia

Filosofi Platonin näkemykset perustuivat siihen, miten demokratia ja erityisesti hänen aikansa Ateenan demokratia sellaisena kuin se oli Platonin aikana olisi tullut hylätä. Platonin itse esittämä malli  hallitusmudoksi  oli aristokartia tai monarkia.

Hänen mukaansa vain filosofi voi johtaa maata.

Myös Suomessa tänään pohditaan onko demokratiamme oikea, ainakin Nalle Wahlroos on kirjoittanut siitä kirjankin. Markkinat ja demokratia. Siinä hän pohdiskelee miten saataisiin loppu enemmistön tyrannialle.

KÄENPOIKASTEN MAA

Käki on lintumaailman erikoisuus. Lintu joka munii toisen pesään olettaen, että muut hoitavat, ruokkivat ja kasvattavat sen poikasen. Se käyttää useampia lajeja tähän tarkoitukseen. Meillä Suomessa on osittain samankaltainen tilanne. Meilläkin oletetaan monien tahojen toimesta valtion tai jonkun muun tekevän työt, tai ainakin tulevan aina tarvittaessa apuun, sen sijaan että tekisimme itse ja pärjäisimme ilman tukia avoimessa markkinataloudessa. Onko tilanne näin ja voiko se jatkua ilman muutosta?

Sosiaalituet taulukkoon ja julki

Suomessa on melkoinen viidakko erilaisia tukia, joista osan maksaa Kela, ja osan Sosiaalivirasto. Suuresta osasta näitä ei moni suomalainen edes tiedä, joten osa niistä jää hakematta: Tukien alikäyttö on väärinkäyttöä yleisempää – ”Vanhukset eivät tiedä olevansa oikeutettuja rahaan” (MTV 1.3.2016)

Raiskaaminen on sallittavaa

Suomi ja suomalaiset ovat avoimia kaikelle, he sallivat jopa raiskaukset ja ympärileikkaukset. Kunhan nämä tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolella. Suomi ja suomalaiset haluavat pitää Suomen puhtaana ja lähettävät likaavan teollisuutensa muualle, kunhan se vain on pois Suomesta.

Me olemme hyvin sallivia me sallimme suuren työttömyyden, jos vain saamme olla maailman puhtain kansa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä