karirosenlof

Vieraan vallan sotilaita Suomen maaperällä?

Mitä miehiä nämä turvapaikanhakijat oikein ovat? Kun kuukausia valtamedia on kertonut kansalaisilleen hätää kärsivistä Syyrialaispakolaisista, niin totuus on ruennut nousemaan esiin laajemmallekkin kansalle. Kiitos siitä taitaa olla kansalaisaktivismin ja vaihtoehtomedioiden.

 

On ollut pitkään puolesta ja vastaan väittelyä tulokkaiden sukupuolesta, iästä ja kansallisuudesta. On puhuttu paljon pakolaisperheistä joita eri medioissa on kovin viljelty. Nyt kaiketi ollaan päästy jo siitä yhteisymmärrykseen, että valtaosa tulijoista on nuoria miehiä iältään kaiketi noin 20-40 vuotiaita ja kansallisuudeltaan valtaosin Irakista sekä Somaliasta.

 

Tulijoiden määrää on vähätelty jatkuasti, aluksi muutamatuhat sitten 20.000, mutta nyt kaiketi on jo yhteisymmärrys siitä, että 50.000 tulijaa tulee jo tämän vuoden aikana. Sama tahti tulee jatkumaan myös ensivuonna, koska poliitikkomme ovat antanut lausunnoissan ymmärtää, että rajaa ei tulijoilta suljeta.

 

Lisäksi on annettu ymmärtää kansallinen kustannus alakanttiin jatkuasti, mutta summat tuntuvat nousevan päiväpäivältä. Aivan kuin sillä ei olisi mitään väliä paljonko lysti maksaa. Siitä voi hyvin päätellä, että rahaa tähän touhuun panostetaan ja paljon. Siis mistä ihmeestä yhtäkkiä löytyy tällaisia määriä rahaa ja resursseja valtiolta, joka itse elää täysin velaksi? Lisäksi toiminta on erittäin hyvin organisoitua, ainakin sen kuvan siitä eittämättä saa.

 

Miten ihmeessä se voi olla myös mahdollista, että näiden tulijoiden edessä sivuutetaan oman maan kasalaiset? Jopa asuintaloja tyhjennetään tulijoiden alta. Kuinka on yhtäkkiä varaa muonittaa 50.000 miestä, jos ei hetki sitten ollut varaa muonittaa oman kansansa vanhuksia ja kaikesta muusta leikataan. Tämä vasta alkua, mikäli ensivuonna sama jatkuu.

 

Sitten se pihvi. Jopa puolustusministeri on antanut lausunnon, että tulijoissa on ISIS taistelijoita. Saksan poliisiliiton puheenjohtaja Reiner Wendt kertoo omassa haastattelussaan karua kieltään Saksan tilanteesta. Ruotsi on jo täysin kaaoksessa maahantulijoista. Internet on täynnä keskustelupalstoja ja sivuja, joissa tulee esiin tulijoiden sotilastaustoja eri ääriryhmistä. Miksi ihmeessä tästä niin vaietaan ja kuinka paljon näitä sotilaita Suomen maaperällä jo on? Se ainakin on varma, ettei tämä mikään luonnonmullistus ole, vaan täysin organisoitua toimintaa. 

 

Laitetaan nyt vielä kerran tähän loppuun, että en ole rasisti enkä hallitun maahanmuuton vastustaja. En vain voi millään käsittää tätä vallitsevaa tilannetta ja siten hyväksyä sitä. Apua pitää aina antaa tarvitsevalle, mutta nyt kyllä tilanne vaikuttaa ihan joltain muulta. Samaan hengenvetoon todettakoon, että en ole maahanmuutosta ennen kirjoittanut sanaakaan, koska se ei ollut ennen mielestäni kuin pieni marginaaliongelma, mutta nyt kun tilanne on räjähtämässä todellisesti käsiin on kynään pitänyt tartuttua. Lisäksi en väitä, että kaikki turvapaikanhakijat olisivat sotilaita, mutta tulijoiden taustasta ja muusta informaatioista voi jo tyhmäkin päätellä, että joukossa niitä on reilusti enemmän kuin muutama.

 

Pyydän mitä kunnioittavammin jokaista lukijaani katsomaan ja kuuntelemaan hiljentyen tämän videolinkin, joka on maamme sydän  Jean Sibelius - Finlandia https://youtu.be/F5zg_af9b8c  ja sen jälkeen Riots, violence, immigrants in EU compilation 2014/2015- https://youtu.be/2Dw_EWhvhcQ

 

Cheers

 

Kari R

---------------------------------------------------------

 Muista jakaa tietoa tästä kirjoituksesta, mikäli pidit siitä. Valtamediat eivät mielellään asioista välttämättä kerro. Muutos lähtee teistä. Luodaksemme paremman tulevaisuuden meille kaikille, tarvitsemme tekoja. Niissä jokainen meistä on tärkeä. Ilman tietoa ja ymmärrystä on meidän turha odottaa muutosta.

 

Kirjoittellen nykyään täältä Espanjan päästä vähän rennonpaa blogia ”Operaatio Varpaat mereen”http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/ tervetuloa katselemaan myös sitä.

 

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös muita mielenkiintoisia US blogini kirjoituksia kuten:

 

Troijanhevonen Suomessa?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204254-troijanhevonen-suomessa

 Hyvää ”itsenäisyyspäivää” Suomalaiset

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181776-hyvaa-%E2%80%9Ditsen...

Laillisesti ryöstetyt Osa II - Syyttömänä valtion hirsipuussa

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181634-laillisesti-ryostety...

Profetia Suomen kansalle

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181058-profetia-suomen-kans...

Korruptiotako Suomessa?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180798-nyt-meni-hermot-kirj...

Laillisesti ryöstetyt

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180621-laillisesti-ryostetyt

Suomalaiset -maailman nopein kansa.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180138-suomalaiset-maailman...

Unelma paremmasta maasta

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179751-unelma-paremmasta-ma...

Suomalainen. Oletko valmis tulevaan elintasoromahdukseesi?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179087-suomalainen-oletko-v...

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,    

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178257-suomi-olisi-edelleen...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko...

Energiaomavarainen Suomi

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176825-energiaomavarainen-s...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Saa kyllä kieliposkella kirjoitella näitä tekstejä. Saa nähdä täyttikö tämä nykysensuurin uudet kriteerit.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos US toimitukselle, että kirjoitukseni on ainakin toistaiseksi saanut pysyä julkaistuna.

Cheers

Kari R

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Hyvä on Karin kirjoitus. Minä ainakin olen jo kaupungin kaduilla nähnyt potentiaalisia terroristeja. Näitä kun omalla nimellä kirjoittaa sitä alkaa ajatella, että kohta ne ovat tuossa omalla ovella. Mutta pelko on tavallaan jo luovuttamista ja vallitsevien olosuhteiden hyväksymistä. Monikulttuurisen ajattelun ja avoimien rajojen politiikan kannattajissa on paljon sellaisia, jotka haluvat, että yhteiskunnassa kristinuskon vaikutus ja perinteisten arvojen kannatus vähenisi. Em. asiaa tukee kansainvälinen raha- ja talouseliitti sekä EU:n ja USA:n valtaeliitti pyrkimyksenä vähentää kansallisvaltioajattelua ja isänmaallisuutta. Puhutaan islamin invaasiosta eurooppaan, jonka myös suomalaiset päättäjät tuntuvat laajasti hyväksyvän, vaikka eivät sitä suoraan lausu, vaan puhuvat siitä, että Suomen väestön ikärakenne on sellainen, että nuorta maahanmuuttajapolvea tarvitaan korjaamaan sen vääristymiä. Em. puheet kuulostavat usein keskivertokansalaisesta omituiselta poliitikon kapulakieleltä ja siltä, ettei niitä vakavasti tarvitsisi ottaa. Mutta totinen päämäärä niillä puheilla on, ei poliitikot sellaista huvikseen julista.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #73

Kiitos kannustavasta kommentista Jussi.

Naulan kantaan. Olen täysin samaa mieltä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Oleellista on tajuta että ne on entisiä sotilaita - pitäähän se tutkia mutta näin uskoisin. Jos joku on Isisissä taistellut ja tuohun nähnyt niin tuskin kaipailee hirvittävästi takaisin.

Kirjoitin omassa blogissani jossa hain uutta ratkaisua asiaan näin - eli otin asin huomioon että kyllä niitä joukossa on (ymmärrettävästi) ”Evakuointistatus” tarkoittaisi, että jokainen ko. maasta lähtemään haluava henkilö, jolla ei ole rikollista taustaa eikä (jatkossa) osallistu sotaan millään tavalla, on oikeutettu saamaan automaattisesti turvapaikan."

---> Isis todennäköisesti myös pakottaa riveihinsä porukkaa... siellä ei saa vankilaa jos ei kanna asetta vaan kivityskuoleman.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2033...

Toinen blogi jonka laitoin ehdotusta parille tunnetulle presidentillekin aiheesta -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2043...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja linkeistäsi Petri.

Olen tuossa seuraillut useamman kaverin Facebook päivityksiä ja kyllä se vähän mietityttämään on laittanut. Näitä on netti täynnä ja jokainen voi itse niitä käydä seuraamassa. Tarua tai totta, niin valppaana pitäisi mielestäni olla. Kyseessä ei ole vain Isis vaan muitakin äärijärjestöjä, jotka toimivat noilla alueilla. Näitä kavereita on jakaantunut ympäri eurooppaa.

Mikä olisikaan hienompaa kuin se, että tämäkin blogi olisi täysin turha ja kaverit olisivat kirveensä haudannut, tosin luulen ja pahoin pelkään, että toiveajattelua ainakin osalla porukasta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Suomesta on muuttanut valtava joukko puolustusvoimien reserviläisiä eli Suomen armeijan sotilaita ulkomaille. Onko tästä uhasta kerrottu tarpeeksi?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Ville.

Veikkaan, että näillä mainitsemillasi kavereilla oli asiakirjat ja passit ajantasaalla. Sitten se, että he tuskin muuttivat divisoona kerrallaan kohdemaahan?

Voithan sen Ville uhkanakin nähdä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mikä divisioona on siirtynyt kohdemaahan? Pelkäätkö Irakin armeijan siirtävän divisioonan Suomeen?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #8

Et sitten ymmärtänyt. Tuo esimerkkisi Suomalaisten muutosta on jo niin kaukaa haettu ja naurettava, että ei tuohon tuon paremmin viitsinyt vastata.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Ei varmaankaan ole, sillä eräskin entinen tiedustelun päällikömme Espanjasta käsin paljasti ruotsalaisen upseerin Neuvostoliiton vakoilijaksi, tosi vaarallista.
Googleta,Reino Hallamaa .

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

Joo .... rajojen ylittäminen on suomalaisten suosiossa. Meitä asuu miljoona ulkomailla.

Äsken juuri radiossa sanottiin että Suomesta tehdään 10 miljoonaa matkaa ulkomaille vuosittain. Kuinka paljon niistä matkoista suuntautuu juuri sellaisiin maihin, joista nyt tullaan Suomeen?

Tällä hetkellä heikäläisiä näkee ihan omilla kaduillamme ja kujillamme. Elämyksiä voi kokea keskustelemalla heidän kansaan. Kulttuurivaihto on tullut kotiovillemme.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jorma.

Säästää se tosiaan lentolippujen hinnassa. Tosin noilla mainitsemillasi suomalaisilla on ollut uskoakseni esittää joku matkustusasiakirja tai henkilöllisyys muuttaessa tai matkuustaessa.

On annettu ymmärtää, että sodassa nämä asiakirjat olisivat tuhoutuneet tai kadonneet, mutta sekään ei riitä enää selitykseksi, jos kaikilta tai valtaosalta ne puuttuvat. Miksi sitten Suomen tulli niitä ennätysmääriä jatkuasti saa kiinni?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jorma, joko heitä on Eestin Linnanmäelläkin ?

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Kirjoitin 1. kommenttissani, että olen nähnyt kaupungin kaduilla sellaisia vasta maahantulleita "pakolaisia", että pidän heitä potentiaalisina terroristeina. Uhkaavan oloisia oli mm. 3 todennäköisesti irakilaista noin 25-v miestä, heillä oli tummat aurinkolasit, merkkivaatteet ja he kävelivät edestakaisin kaupungin pääkatua. Aurinkolasit olivat epäilyttävät, ei ollut sellaista häikäisevää auringonpaistetta silloin, ajattelin, että voisivat olla sen takia, ettei heitä tunnisteta valvontakameroiden kuvista niin helposti. Helppo sanoa, että halusivat laseillaan tehdä tyylikkään vaikutelman, mutta ei tainnut olla sitäkään. Sellaisten miesten kanssa en mene keskustelemaan missään olosuhteissa, on sen verran itsesuojeluvaistoa tallella.

Minä olen aikoinaan ollut kiinnostunut Michel Nostradamuksen ennustuksista ja minulla on 1998 julkaistu kirjakin, Michael Jordanin kirjoittama kirja "Nostradamus, uutta tietoa suuren näkijän ennustuksista". Hämmästyin kun pitkästä aikaa aloin kirjaa tutkia. Michael Jordanin ajoitusmenetelmällä nelisäkeiden 73. sarjan voi otaksua kattavan 21. vuosisadan alkupuoliskon.

"Viisi valtakuntaa hyökkää Ranskaan laiminlyönnin vuoksi, Tunisia, Algeria persialaisten kiihottamana. Léon, Sevilla ja Barcelona kukistuvat. Heillä ei ole laivastoa venetsialaisten takia".

Sitten vielä 2 tämän vuosisadan puoliväliin ja sen jälkeen ajoitettu ennustusta.
"Sensistä, Autunista tullaan Rhõnelle, kulkemaan sen yli kohti Pyreneitä. Väki hylkää Anconan rajaseudut, seuraa maitse ja meritse suurina laumoina.

"Troijan verestä syntyy Saksan sydän, tästä miehestä tulee hyvin vaikutusvaltainen. Hän ajaa tiehensä arabialaiset muukalaiset ja palauttaa kirkon entiseen loistoonsa".

Nostradamus ennustaa, että Ranskaan hyökätään mahd. terrorismin keinoin ja hän käyttää termiä "venetsialaiset" kuvaamaan Välimeren puolustusta. Venetsia nousi 1400-luvulla valtansa huipulle ja rakensi valtavan laivaston. Nythän saamme lukea päivittäin uutisia, joissa kerrotaan, mitä Välimeren laivasto tekee, se auttaa siirtolaisia meren yli, joiden joukossa on juuri paljon potentiaalisia terroristeja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Moll,oletko muuttanut Eestistä takaisin Suomeen, kirjoituksestasi päätellen ?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Suosittelen katselemaan vaikka tästä linkistä, että onko huolenaihe täysin turha.

MILITIA MEMBERS IN THE EU منتسبي المليشيات في اوربا
Below is a completion of details of Members of Iranian Backed Miltias who have used the Refugee influx into the EU to present themselves as Refugees. These Militia Members have participated in war crimes in Iraq. They are also paid members of a fighting force in that country and are inpersonating innocent people in order to get into the EU.

http://www.frbiu.com/militias-in-eu-16051606157815...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Suojelupoliisi on ollut ihmeissään Niinistön lausunnosta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820490019_u...

Minä kuuntelen mielummin suojelupoliisia tässä asiassa. Voihan sitä olla, että terroristeja on, mutta se on kyllä tyystin eri asia kuin sotilas. Täällä Uudessa Suomessa näkee yllättävän paljon kohkausta siitä, että joku sodasta tuleva saattaa olla sotilas.

Siitä jotenkin huomaa, ettei olla sisäistetty kunnolla, että ihmiset tulevat maista, joissa on sotia.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jos pakenisin joskus Suomesta, olisin terroristikoulutuksen saanut soluttautuja. Meille sisseille opetettiin aika lailla sellaista toimintaa, joka lasketaan perinteisesti terrorismiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Meille sisseille opetettiin aika lailla sellaista toimintaa, joka lasketaan perinteisesti terrorismiksi."

Pidätkö tosiaan itseäsi potentiaalisena terroristina?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #10

No, minulle on annettu erikoisjoukkojen sotilaskoulutus, päättele siitä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos pakenisit sotaa käyvästä Suomesta, olisit sotilaskarkuri.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #16

En tule koskaan pakenemaan sotaa käyvästä Suomesta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Toivottavasti sitä päivää Ville et näe, mutta jos se päivä koittaa, niin kokeile mennä vaikka Irakiin sadan kaverisi kanssa ilman mitään papereita. Voi olla, että tulisi nopea lähtö.

Nyt puhutaan kuitenkin kymmenistä tuhansista miehistä, joidenka alkuperästä ei ole kellään mitään tietoa. Eikä tunnu kiinnostavankaan, kuin pientä määrää siviilejä, jotka kaivelevat tietoa tulijoista. Muille tarina uppoaa kuin väärä raha.

"Tulin autoon kontissa, en nähnyt valoa, salakuljettajat eivät päästäneet mihinkään jnee" ei ole enää tässä mittakaavassa uskottavaa. Lisäksi kun seuraa noita edellämainitsemiani tiedonlähteitä, niin on pakolaisuus osasta kavereista hyvin kaukana. Edellinen päivitys naamakirjasta saattaa olla jostain upeasta hotellista Hampurista.

Tämä ei tietenkään koske kaikkia, mutta kyllä tästä pitäisi jo valojen tyhmänkin päässä syttyä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #18

Joo varmaan just lähtisin Irakiin, en menny ystäväni Sturbjörnin tykö Norjaan, Jounin tai Mikon luotte ruottiin, Veikon tykö Englantiin, Maijan tykö Ranskaan. Vaan jostain satunnaisesta syystä lähdin irakiin, en edes lähtenyt serkkujen luokse Yhdysvaltoihin. Nyt kun tulin Irakiin minulla oli sotilaspassi ja EU-passi kädessäni. Welcome Irak.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #28

Niinpä..nyt voit miettiä tilannetta toisinpäin. Lähtisin jus Suomeen..?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #30

Joo, sieltä ei tule koulutettua divisionaa tai edes osastoa Suomeen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Niinpä, sodistahan niitä sotilaita Petra tulee. Yleisesti olen kuitenkin ymmärtänyt, että niiltä sotatoimialueilta evakoidaan lapset, naiset ja vanhukset ensimmäisenä muita heikompia unohtamatta.

Kouhkaaminen on sitten jo toinen juttu, nyt puhutaan jo kymmenistä tuhansista nuorista miehistä, joita pakkoasutetaan maahan.

Sitten vielä lisänä, että lukisitko tuon leipätekstin vielä uudelleen ja pohtisit asiaa kokonaisuutena.

Jari Rauhala

Petra Nyqvist Iltalehti on ihmeissään tai vielä tarkemmin sen toimittaja / toimittajat. Se mitä -ehkä- joku Suojelupoliisin edustaja on tälle, yhdelle massamedian, lehdelle kertonut voi olla ihan eri asia.
Ei ole unohtunut IL:n soutuveneestä sukellusveneeksi, tavallinen määrä ilmatilaloukkauksia nousi jopa 400:aan jne.. kun ajetaan jotakin agendaa, silloin oli Nato!

Mutta Suojelupoliisin kuunteleminen on hyvä asia, jos sinne asti pääsee. Sitten voi arvioida puhuvatko totta vai ei?

Fakta vaikuttaa olevan, että 80-90% kansalaisista ei tällaista huolimattomuutta halua. Mutta näin monikulttuurisena hyväksyn vastakkaiset asenteet, monikultturisuus ei ole pelkkää "erivärisien" ihmisten hyväksymistä.

25516 oli antanut äänensä 88% haluaa rajat kiinni.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/orpo-v...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.N;"Suojelupoliisi on ollut ihmeissään Niinistön lausunnosta."

Luetko ihan oikeasti noita linkittämiäsi sivuja? Missä tuossa supon edustaja sanoi että olisi ollut ihmeissään Niinistön lausunnosta? Eikö tuossa ollut otsikko, jonka toimittaja luultavasti repäisi omasta päästään ja itse artikkelissa todettiin ettei supolla ole tietoa mistä Niinistö on tietonsa saanut?
Lisäksi Portaankorva kertoo työmäärän lisääntyneen kovasti, koska tarkistettavat määrät lisääntyneet kovasti. Uhka-arviota ei ole muutettu(mikä se tänä päivänä on?), mutta arvio tehdään päivittäin, joten muuttumisen mahdollisuus olemassa jne.
Minä luen tämän "uutisen" niin, että mahdollisuus olemassa vaikka mihin, enkä näe että supo vähättelisi jotain terrorismin mahdollisuutta maassamme.

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Ei pidä unohtaa, että meillä tässä maassa on myös Puolustusvoimien tiedustelulaitos joka harjoittaa sotilastiedustelua. Heillä on oma ja erilainen tapa hankkia tiedustelutietoa kun Suojelupoliisilla. Olisi suuri ihme jos puolustusministeri Niinistöä ei pidettäisi ajan tasalla maan turvallisuuten liittyvissä asioissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ruotsi on täysin kaaoksessa. Rosenlöfin uskottavuus on jokseenkin kateissa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Korkman. Laitoit asian tärkeyden vuoksi oikein tuplana.

Seuraatko muuten muuta uutisointia, kuin kymmenen uutisia Suomessa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä tuplaus oli tietenkin vahinko. iPad vahinko. Mitä pahoittelen. Väitteesi Ruotsin olevan täysin kaaoksessa tuntuu joka tapauksessa liioittelulta. Voi tietysti olla niin, että koemme tämän "täydessä kaaoksessa olon" , eri tavalla.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #24

Kiitän pahoittelusta, mutta et vastannut kysymykseen. Ymmärtääkseni Ruotsissa tilanne on jokseenkin hankala, jos ei mielestäsi ole, niin voitko perustella nämä uskottavuusasiat, että minäkin ymmärrän. Laitan sitten omat perusteluni sen jälkeen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Kertoisitko tästä Ruotsin kaaoksesta? Ihan selvyyden vuoksi, jotta tietäisin mistä ongelmasta puhumme.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #26

Täällä Vaasassa on aika helppo seurata Ruotsin uutisia.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #27

No hyvä, sitten luulisi että olet kärryillä.

Onko sinulla aavistustakaan miksi sieltä Ruotsin puolelta on sitä väkeä niiin kovin tulossa?

Oltko koskaan kuullut Ruotsissa alueista, minne poliisi tai palokunta ei voi mennä?

Tiedätkö paljonko naisia raiskataan Ruotsissa? Ja niin edelleen..

Minulla ihan perhetuttuja siellä ja ovat varmasti asioista tietoisia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #29

Saattaahan se olla niinkin, että omat positiiviset kokemukseni maahanmuuttajista iäkkään äitini hoitajina vääristävät käsityksiäni ko. väestönosasta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #33

Kiitos kommentista Manu.

Minulla on myös hyvin paljon maahanmuuttaja tuttavia, sekä olen itse maahanmuuttaja. Nyt pyrin puhumaan laajemmista kokonaisuuksista, kuin henkilökohtaisista ihmissuhteistani tai kenenkään muunkaan. Pitää nähdä metsä puilta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #35

Näistä maahanmuuttajista löytyi ne hoitajat äidilleni. Samaa hoitoa toivon itsellenikin muutan kymmenenvuoden kuluttua. Olet elänyt muutaman kuukauden Espanjassa, mikä on panoksesi?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #38

Kiitos kysymästä, nyt ei ymmärrä. Siis panokseni tähän yhteiskuntaanko?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #47

Niinpä, mikä on antaisi Espanjalle?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #48

Ainakin se tietotaito mitä olen opiskellut kahdessa yliopistossa ja yhdessä ammattikorkeakoulussa. Katsotaan nyt mitä täällä vielä keksii..Suomi ei minun osaamisestani ollut juuri kiinnostunut.

Lopputyönä tein "Energiaomavarainen Suomi Uusiutuvalla energialla" Luentoleiskat löydät profiilini takaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #50

Toivottavasti Suomi on kiinnostunut maahanmuuttajien osaamisesta. Samaa toivon Espanjalle Sinun kohdallesi.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #33

Missä kaupungissa näitä irakilaismiehiä toimii vanhustenhoitajina?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #53

Eiköhän odoteta että he kotiutuvat.

Cenita Sajaniemi

Lainaus: "Jopa puolustusministeri on antanut lausunnon, että tulijoissa on ISIS taistelijoita."

Mutta mutta, nämä esim. irakilaiset, joita on haastateltu, ovat kertoneet olevansa pakosalla ja pakenevansa juuri näitä Isis-taistelijoita.

Onko todella näin, että kaikki nämä Ruotsiin, Saksaan ja Suomeen tulleet kymmenet tuhannet irakilaiset sotilaat, oivat lähteneet Isisiä karkuun .... kävellen Eurooppaan???

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuo kuulostaa aivan yhtä uskottavalta, kuin jos koko Suomen poliisivoimat pakenisivat Syyriaan myymälävarkaita. Irakin armeijalla on ainakin teoriassa valtava ylivoima isis-taistelijoihin verrattuna. Jos he eivät halua voimaa käyttää se tarkoittaa, etteivät he halua taistella isisiä vastaan. Siitä taas voi päätellä jotain.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Cenita.

Juuri näin. Sieltä marssii sellaisia määriä miehiä, että yksi Isis ei olisi mitään, jos nämä Eurooppaan tulijat laittaisivat vastarintaa. Joukossa on paljon muita ääriryhmiä ainakin uskoisin näin, mikäli heidän Facebook profiileihin on uskominen. Toki sinne voi kukin päivittää mitä tykkää, mutta antaa ainakin aihetta ajatteluun..

Se, mitä tuohon lausumaan tulee, niin hyvä että asiaan on herätty. Oli tulijoiden seassa sitten ketä tahansa.

Kaarina Piipponen

Laitoin tämän Dailymail.co uk-linkin Matti Kyllösen blogiin 7.9.2015:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2958517/Th...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos linkistä.

Mitäpä tuohon taas osaat sanoa..käykää muutkin katsomassa. Kyllä sanattomaksi menee. Karu juttu..

Kaarina Piipponen

Hei!

Olen tämän "Taivaan ja maan välillä" kysely ja vastaus-ohjelman laittanut tänne aikaisemminkin. Siitä voi olla ehkä kolmisen viikkoa. Tämä ohjelma on tullut Radio Deissä 6.9.2015. Siinä eräs nainen kysyy näistä pakolaisuuteen liittyvistä asioista ja ongelmista. Se vastaus alkaa 34,30 minuttia alusta ja 39,20 hän kysyy vieraan vallan sotilaista. Siinä vastaukessa kerrotaan jostain brittitoimittajasta, joka oli matkalla Kosista Ateenaan ja kuvasi näitä laivassa olevia eri ryhmiä. Se on kuulemma ollut BBC:n uutisissa joskus. Yritin sitä etsiä, mutta en löytänyt sitä. Olisi ehkä pitänyt tietää sen toimittajan nimi.

http://patmos.studio24.fi/media/taivaan_ja_maan_va...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja linkistä Kaarina.

Tuo pitää tutkailla oikein ajan kanssa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

KOmmentoin tähän aikaisempaani - Kiitos Kari linkistä en lukenut tarkemmin... mutta onhan maailma ja SOME pullollaan noita "Verkkomedioita" joitten uskottavuus on mitä on.

Minulle ainoa fakta on se että Syyria on sellainen maa mistä kuka tahansa järjissään oleva normaali ihminen haluaa pois. Siihen tarvitaan muutama kansainvälisen uuristoimiston ottama kuva niin en tarvitse muita selvityksiä.

http://tinyurl.com/ndksj5t

***

Onhan siinä ihmisten hengenpelastamisessa omat riskinsä. Mutta auttaa haluan ja auttaa Suomen täytyy. Eurooppa on saanut aikaan kaksi maailmanpaloa jos vertaillaan saavutuksia. Ei se ihmistenauttaminen mitään pullamössöä koskaan ole ollut. Mitä tulee Isis järjestöön niin maalaisjärkeni sanoo että aika busy on järjestö nyt siellä ihan kotinurkillaan.

Suomi ei taatusti ole millään Isisin listalla. Mitä hyötyä niitten olisi täällä alkaa jotenkin aktivoitumaan?

Ei edes vaikka Suomi olisi Natossa.

Juha Hämäläinen

Nato tuon kaiken mitä kuvasi esittää teki mahdolliseksi!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Hämis tiedosta. Milloin Nato pommitti nuo paikat tuohon kuntoon. Kerrotko minulle...

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #42

HEH Herra Hirvimäellä onkin mielenkiintoinen tapa kääntää Hämislandian kieltä Hirvimäkiseksi! Onnitteluni.

"teki mahdolliseksi" = "Nato pommitti nuo paikat tuohon kuntoon"

Kuka tuki kapinallisia ?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100920496096_...

Lisää laatikkoleikkejä ? Vai leikitäänkö seuraavaksi palikoilla ?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Petri.

Asioihin ja internetin tulvaan on nimen omaan suhtauduttava erittäin kriittisesti.

Mitä taasen Syyriaan tulee, niin vain pieni osa tulijoista on ilmeisesti sieltä, ainakaan Suomeen saapuvista. Sen varjolla kyllä tuntuu tulijoita olevan.

Kuten olen aina sanonut ja sanon edelleen, niin avun tarvitsijoita täytyy auttaa, mutta valitettavasti kun vetelee langanpäitä yhteen, niin muusta on nyt kysymys.

En näe, että Suomi on mitenkään tällaisen sotilaallisen uhan kohteena, mutta jo tämä puuroepisodi osoitti, että tulijat ovat nopeita järjestelmälliseen toimintaan. Jotkin lähteet väittävät, että kyseessä olisi ollut Irakin armeijan luutnantti. Sillä nyt tuskin väliä, mutta ihmeen hienosti he uudessa maassa homman nopeasti organisoivat.

Kysymys on enempi siitä, kun arki herää ja elämä alkaa. Miten tästä eteenpäin? Tulijoita on todellakin jo kymmeniä tuhansia. Vai näissä yksiköissäkö nämä miehet aikaansa polttavat.

Suurin sisäinen yhteiskunnallinen uhka on toimettomat nuoret miehet. Vielä suuremmaksi tekee sen, jos he ovat sotimisen asiantuntijoita. Lisäksi kulttuuriero on valtava, eikä minkäänlaista yhteistä kieltä.

Aihepiiri on siis todella laaja, mutta näin hoidettuna maahanmuuttopolitiikkamme ei saa aikaiseksi kuin ongelmia.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Käännetään vielä asia toisin päin.

Olet siis Irakissa ollut viikon ja kanssasi on 70 muuta, jotka kokevat tulleensa kaltoinkohdelluksi. Osaatko osoittaa mieltäsi juuri prikulleen niin, että se menee kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti siellä maassa? Media tulee paikalle ja saat käännettyä asian niin, että Irakilaisissa on vika.

No kulttuuri ero? Ei voi olla. Sen verran matkanneena tiedän, että lautaselle et voi siellä sylkeä. Kyllä tässä säätää joku muu taustalla ja voimakkaasti.

Tämä siis naurettavan pienenä esimerkkinä, mutta entäpä jatkossa, kun ei ole enää puurosta kysymys?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kaivoin muutama päivä sitten taustoja olettamukselle minkä mukaan nyt Irakista tulevien nuorten miesten joukossa saattaisi olla huomattava määrä sotilaita - karkureita Irakin armeijasta. Mitään näyttöä minulla ei ole, eli tämä on vain taustan tarkastelua.

Amerikkalaisten kouluttamat Irakin asevoimat ovat miesmäärältään varsin vahvat, mutta taistelumoraali siellä on heikko ja keskitetystä johdosta siellä ei taida olla tietoa.

Vuosi sitten kesäkuussa (olikohan 10. päivä) Irakin armeijan 2. divisioona romahti ja karkasi rintamalta ampumatta laukaustakaan, upseerit edellä. Varovainen arvio karkureista on 30.000 miestä, maksimi viisikymmentätuhatta. Paniikin syynä oli tieto että Da'esh, Isis, lähestyy. 2. divisioonalla oli ehdoton miesylivoima ja aseet. Paikallisten asukkaiden suosiossa, pohjoisessa, tämä shiiadivisioona ei ollut, taustalla oli mielivaltaisuuksia ja väärinkäytöksiä.

Saman vuoden syksyllä armeijaa yritettiin koota uudelleen. Ilmoitettiin yleinen armahdus, mitään kesäkuun tapahtumista ei tultaisi kyselemään, kunhan miehet tulisivat uudestaan yksikköihinsä, kuka mistäkin, hajalleen paenneina. Tulokset jäivät laihoiksi, vain pieni osa sotilaista palasi.

Aivan toisenlaista taistelukykyä ja -moraalia osoitti Peshmerga, kurdien armeija, aika hajanaisesti johdettu sekin, mutta nyt voimansa yhdistänyt.

- Entä jos Irakin armeijan rintamakarkureita (jos nyt heistä on kyse) palautetaan kotimaahansa? Heille on myönnetty armahdus, he eivät ole vaarassa tulla teloitetuiksi, tuskin rangaistuiksi yleensäkään, mutta heidät haluttaisiin takaisin riveihin. Poikkeuksena saattavat olla korkeat upseerit, ne jotka jättivät joukkonsa ensin.

Kokosin tietojani eri lähteistä netistä, valaisevin oli tässä asiassa melko neutraalin tuntuinen assyrialaisjulkaisu Amerikassa. Voin kaivaa linkit jos tarvetta tulee.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja hyvästä analyysistä Antti.

Kurdien armeija naissotilaineen on kova nyrkki alueella.

Palautus tuskin on tulijoille kovin simppeli ilman palautussopimusta. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin valtaosa ei halua Suomesta pois, vaikka muutamia uutisia on aiheesta annettu ymmärtää, että joitain satoja haluaa palata. Rajalla on kuitenkin joka päivä satoja uusia tulokkaita. Yhtään uskottavaa uutista en ole nähnyt, että tilanne jotenkin olisi tasoittumassa. Päin vastoin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

No, kurdeilla on naissotilaita, normaalisti ei kuitenkaan etulinjassa. Aikaisemmin Peshmergan ongelma oli jakaantuminen alueen kahden valtapuolueen tukijoihin ja vastaavasti jomman kumman johdon käskyjen kuunteleminen. Isis kuitenkin yhdisti. Edelleenkään kurdiarmeijalla ei ole raskasta aseistusta, sattuneesta syystä.
Myös kurdialueella tilanne on vaikea, toisalta on ulkoinen uhka, toisaalta korruptio.

Nyt Venäjän liityttyä toimintaan tilanne saattaa muuttua piankin. Jos Isis hajoitetaan taivaan tuuliin, on meillä edessä isompikin selvittely maahantulijoista. Sotarikoksia tehneet pitäisi voida seuloa pois. Tavallinen sotilas on vain sitä mitä on: entinen sotilas, ei sen kummempaa. Vuonna 1946 meillä oli tässä maassa entisiä sotilaita satoja tuhansia, ja suuri osa raskaasti juopotelleen, traumojaan keskenään hoitaen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #63

"Tavallinen sotilas on vain sitä mitä on: entinen sotilas, ei sen kummempaa. Vuonna 1946 meillä oli tässä maassa entisiä sotilaita satoja tuhansia, ja suuri osa raskaasti juopotelleen, traumojaan keskenään hoitaen."

Totta, mutta oman maan kansalaisia ja siinäkin oli omat haasteensa.

SÄÄNNÖSTELYÄ, ASUNTOPULAA JA ROTTASOTAA -
sodan jälkimainingeissa http://www15.uta.fi/koskivoimaa/vuodet/1946/1946.htm

Ei tuota voi verrata mitenkään tähän nykypäivään.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #70

Olen syntynyt syksyllä 1945, kun Isohaaran patosiltaa ja voimalaitosta rakennettiin Kemiin. Isäni oli kolmessa sodassa, äitini kahdessa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #72

Olette kunnioitettavassa miehen iässä ja nähnyt paljon enemmän kuin allekirjoittanut, mutta silti se ei valitettavasti pois sulje edellämainittuja valitettavia seikkoja, joita tuon kirjoituksessani esille.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Prkl... Kari kiitos... Suomen suurin ongelma ei ole miehet aavikolta vaan meidän oma systeemi joka on hyysäävä ja holhoava.

Olen yrittänyt tässä rakennella aivan uutta peliä Suomelle. Olen 100% varma että olen oikealla tiellä (joku muukin sanoo samaa) MUTTA oma isänmaani on sellaisessa tilassa että asioitten oivaltamisella ja innovoinnilla EI OLE MITÄÄN VÄLIÄ! Ainosatan sillä miten paljon sinulla on valtaa on väliä.

Media - heh! Suomimedia koko komeuden portinvartijana!

***

Minulla ja jollain muulla voi olla kovastikin ajatusta siitä mitä näitten outojentoimettomien miesten kanssa voitaisinn tehdä.

Kerronko senkin idean jollekin valtaholistipoliitikkolle pöllittäväksi.

Suomalainen systeemi on sairas. Suomi on innovoinnin Ambomaa. Suomalainen on pihalla. Mitä enemmän meillä on jotain status quota heilauttavaa niin sen parempi!!!

***

On minulla bisnespuolellakin juttuja joista en ole puhunut kenellekään. Aplikaatioita. Suomalainen bisnesenkeli on täysin rähmällään TEKESI:iin ja systeemeihin. Jos et ole piireissä sinulta pöllitään.

***

MUTTA jossain on se suomalainen sankari, jolla on resurssia ja joka tajuaa että Hirvimäki onkin kova jätkä ihan oikeasti... ymmärtää sen miksi se itsestään niin vaahtoaa.Sellainen mikä on saanut rautakangen niellaiseesta insinööri- ja virkamiesajattelusta tarpeekseen.

Se ei muuten alualkaen edes ole suomalaista geeniperimää.

Jos tietäisitte mitä olen omassa isänmaassani saanut kestää.

Ihminen voi olla pakolainen näköjään omassa maassaan.

Onneksi minulla on Steve Jobs ja ihan eläviekin ihmisiä tukemassa... ei muuten jaksaisi... Jobs muuten sai itkupotkuraivareita joskus parkkipaikoilla neuvotteluitten päälle ja ihan neuvotteluissakin.

Täysi nolla siis suomalaisen ajattelun mukaan..!?

Mies joka mullisti kuusi teollisuuden alaa.

Ja puoliksi syyrialainen!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2015...

Juha Hämäläinen

Tässä on mielenkiintoinen linkki galleriaan sotilaista, jotka ovat hakeneet turvaa Euroopasta:

http://www.frbiu.com/militias-in-eu-16051606157815...

Kaikkia en ole tarkistanut, mutta joitain Suomessa oleskelevia on joko entisen Irakin armeijan taistelijoita, joiden pitäisi sotilasvalansa nimissä puolustaa omaa maataan tai sitten jonkun muun militarisenjärjestön leivissä olleita.......

Kohta meillä on ilotulitus! Ostakaa poppareita poijjaat!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja linkistä Hämis.

Tuon linkin heitinkin jo aiemmin ilmoille ja suosittelen myös muille käydä katsomassa.

Ihan illan päälle olen joitain seuraillut naamakirjasta ja huolestunut olo on vähän tullut. Kaikki nämä kaverit kun voivat liikkua täysin vapaasti maasta toiseen papereita tarkastamatta ja uskoisin, että tämä on jäävuoren huippu, koska näitä löytyy muualta roppakaupalla lisää.

Sensuurin vuoksi en uskalla laittaa henkilöiden Facebook naamoja tänne, mutta jokainen jos näkee muutaman minuutin vaivaa, niin löytää kyllä näitä ihan tarpeeksi. En suosittele heikkohermoisille. Sieltä löytyy kaikenmoista. Toivottavasti Suomen viranomaiset ovat ajan tasalla mitä oikeasti tapahtuu / voi tapahtua. Olen toivonut olevani väärässä, mutta moni asia puhuu sen puolesta, että en ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Isis ei toimi Euroopassa. Ei sen rahkeet siihen riitä. Ja jos riittäisi, jos se haluaisi lähettää sotureitaan Eurooppaan, ei se laittaisi niitä kumiveneellä meren yli tulemaan, vaan lentokoneessa väärennetyin paperein. Se olisi sekä halvempaa että turvallisempaa. Salakuljettajien kyytiin turvautuvat vain ne joilla ei ole parempaakaan vaihtoehtoa.

Adira Aviela

Mika nämä ovat juuri tulleet lentokoneilla ja luxus-risteilyaluksilla. He vain valehtelevat nuo muut miten olisivat muka tulleet. Näitähän on selvitetty ja heistä on tallennettu kuviakin noilta matkoiltaan!

Esa Niemi

Mika, lähde sille ettei ISIS toimi Euroopassa? Kertooko lähteesi ettei Islamic State kykene tulevaisuudessakaan toimimaan Euroopassa, vai mitä pyrit kommentillasi kertomaan?

Islamic State on saanut monet Euroopan maat varuilleen ja järjestö on uhannut lähettää taistelijoita Eurooppaan, joka on maahantulopolitiikkamme perusteella täysin mahdollista ja vapaata koska emme tiedä ketä tänne tulee ja missä määrin. Eurooan maat ovat luopuneet hallinnasta ja Eurooppa näyttää ajautuvan epävakauden partaalle maahantulopolitiikan seurauksena.

Islamic Staten toimimista Euroopassa on mahdotonta estää ja järjestö on varsin suosittu ympäri maailmaa.

Islamic State ei paljoa turvallisuudesta välitä ja ihmissalakuljetus on Islamic Staten bisnestä.

Salakuljettajien kyydissä tulevat ovat ohittaneet tai jättäneet pakolaisleirit sekä lukuisat Geneven pakolaissopimuksen allekirjoittaineita maita, joten mitä tarkoitat ettei ole parempaa vaihtoehtoa kuin laittomasti elintasorajan yli pyrkiminen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minä vain sanoin sen minkä tiedän ja mikä tämänhetkinen tilanne on. Tietysti Isis mielellään herättelee pelkoa mutta ei sillä ole rahkeita iskuihin Euroopassa. Eikä se tosiaan niin pöljä ole että kumiveneeseen sotilaitaan pakkaisi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #77

Mika, esität liudan väitteitä, mutta et toimi hyvän keskustelutavan mukaisesti ja todenna näitä väittämiäsi, joten väitteesi jää epämääräisen mutuilun varaan. Denialismiksikin tuota voi kutsua.

Islamic Staten iskut on tähän asti onneksi voitu estää melko tehokkaasti, mutta nyt turvapaikanhakijoita vyöryy niin paljon, että Euroopan maat ovat menettäneet hallinnan edes jossain määrin tunnistaa ketä tänne tulee ja ketä valvoa. Taisteluvalmiudessa olevia sotilaita voit tavata esim. Ranskassa koska iskut ovat lähinnä ajan kysymys. Yksittäisiä iskuja on ollut aiemminkin, joten denialismisi ei ole kovin rationaalisella pohjalla.

http://www.bbc.com/news/world-europe-27654505

Palaan mielelläni denialismiisi tulevien kuukausien tai vuosien aikana jos vaikka silloin osaisit perustella miksi Islamic Statella ei ole rahkeita iskuihin Euroopassa.

http://www.ibtimes.com/isis-weapons-europe-greek-c...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #84

Eiköhän se ole kaikille selvää, että tänne tullaan Isistä pakoon.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #85

Onko tuo sinulle itselleenkään sen vertaa selvää, että löytäisit lähdettä tälläisen väitteeksi kun taas ISIS:ä pääsee pakolaisleirille pakoon. Elintasorajan ylittämistä se ei edellytä.

Harva Eurooppaan tuleva mm. YK:n pakolaisleirillä tarjoamasta turvapaikasta kieltäytynyt turvapaikanhakija saa turvapaikkaa Euroopassakaan.

ISIS toimii kohtuullisen rajatulla alueella Irakissa, joten ISIS:ä pääsee pakoon maan sisällä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #86

Maansisäisiä pakolaisiahan suurin osa pakolaisista onkin, varsinkin naiset ja lapset. Toiseksi eniten pakolaisia on sitten näissä naapureissa: Turkissa, Libanonissa ja Jordaniassa. Eurooppaan ei pakolaisia vielä kovin paljon tule. Tulee siis enemmän kuin ennen, mutta ei ollenkaan sellaisia määriä kuin heitä Lähi-Idässä liikkuu.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #87

Eli tukea ei löytynyt tällekään esittämällesi "selvyydelle".

Maan rajojen sisällä siirtyneet eivät ole pakolaisia, vaikka osa heistä onkin enemmän tai vähemmän evakkoja, mutta eivät pakolaisia.

Kuten itsekin tuot esiin, niin maan rajojen sisällä pääsee turvallisempiin olosuhteisiin eikä matka Eurooppaan ole välttämättömyys ellei kyse ole UNHCR:n kiintiöpakolaisjärjestelmän piirissä olevista uudelleensijoitustapauksista.

Lähtömaa on ensisijaisesti vastuussa omasta väestöstään eikä Eurooppa. Euroopan sijaan perusteettomia turvapaikasta kieltäytyneitä turvapaikanhakijoita pitäisi varmaankin levittää muualle maailmalle jos Lähi-Idän maat pitää tyhjentää asukkaistaan. Mm. Afrikka ei ole montaa turvapaikasta kieltäytynytta turvapaikanhakijaa ottanut.

Konfliktimaiden läheisyydessä kuukauden ruoka-annos maksaa 10-15 euroa kuussa per hlö kun Euroopan kustannustasolla se maksaa 300-400 euroa per hlö. Jos näiden ihmisten lähtömaat eivät kykene elättämään omia ihisiä, niin voit laskea mitä maksaa 60 miljoonan ihmisen elättäminen lähtömaiden kustannustasolla vai Euroopan. Tuossa ei lasketa edes asumisen tai julkisen infran hintaa, joissa on ymmärrettävästi valtavia eroja.

Lähi-Idän rikkailla valtioilla olisi rahaa hoitaa uskonveljiensä elättämisen vielä paremmin, mutta tästä huolimatta ne eivät ota edes uskonveljiään vastaan. Saudi-Arabiallakin on 3 miljoonan ihmisen telttakylä tyhjillään. Telttakylää käytetään viitenä päivänä vuodesta. Teltat ovat ilmastoituja ja viemäröityjä, ja lisää olisi mahdollista rakentaa mikäli perusteettomien turvapaikanhakijoiden elättäminen kuuluisi muillekin kuin Euroopalle.

https://de.nachrichten.yahoo.com/skandal-in-saudi-...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #88

Saudi-Arabia ja muut rikkaat öljymaat eivät tosiaan ota pakolaisia vastaan. Ei syyrialainen saa viisumia liioin Egyptiin eikä Marokkoon. Eikä Saudi-Arabiaa voi painostaa, koska sillä on öljyä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #89

Eivät nämä mitään pakolaisia ole. Pakolainen on henkilö, jolle on myönnetty pakolaisasema perustellun vainon tai uhan takia.

Saudi Arabia ja muut eivät tälläistä pelleilyä katsele.

Kerrotko nyt lähteiden kera mikä estää ISIS:n tulon Eurooppaan, mikäli haluat olla vakavasti otettava keskustelija. Saat toki itse määritellä kuinka uskottavia väitteitä esität ja millä tasolla käyt keskustelua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

Pakolaisia on kahta sorttia, kiintiöpakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Tiedän kyllä että läheskään kaikki turvapaikanhakijat eivät pakolaisstatusta saa. Ja senkin tiedän, ettei Isis niin hölmö ole että turvapaikanhakijoina yrittäisi terroristeja tänne soluttaa. Helpompia ja varmempia tapoja on, ja ne ovat myös halvempia. Toistaiseksi Isis toimii kuitenkin vain Lähi-idässä, ja jos tilanne siitä muuttuisi, kuulisimme siitä kyllä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #91

Mika, tunnustat siis avoimesti ettet tunne aihetta, josta käyt keskustelua.

Pakolainen henkilö, jolle on myönnetty pakolaisasema/turvapaikka perustellun vainon tai uhan takia ja turvapaikanhakija vasta hakee turvapaikkaa.

Tietosi ei näytä perustuvan mihinkään sellaiseen, jolla voit osoittaa paikkaansapitävyyden hyvän keskustelutavan mukaisesti muille ja objektiivisesti. Se on vai mutuun perustuva väite, joka ei perustu kuin mielikuvaasi.

ISIS toimii Afrikassakin ja Euroopassa kuten tuossa linkissä jo kerrottiin.

Miksi annat väärää tietoa ISIS:stä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #92

Kari, jos Isis toimisi Suomessa, me kaikki olisimme kuulleet siitä uutisissa. Turvapaikanhakijoiden ei tiedetä suunnitelleen tai toteuttaneen Suomessa yhtään terrori-iskua. Heihin on kyllä kohdistunut sellaisia. Jopa Suomessa, ikävä kyllä.

Adira Aviela

Nämä tulijat ovat jo ulkoisesti, saati sitten röyhkeydeltään selviä terroristeja/ sotilaita. Mikään heissä ei viittaa henkensä edestä pakenevaan turvapaikanhakijaan. Osa kyllä voisi olla ihan vain tavallisia rikollisia.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Raskain moka minkä esivaltamme on tehnyt on se, että kolme viikkoa meni ennen kuin valvonta joten kuten alkoi pelittää länsirajallamme. Tämä kolmen viikon vapaa pääsy oli tietenkin sovittu juttu Ruotsin ja EU:n kanssa, sitä vain ei ole julkituotu.

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7683428.html

Esa Niemi

Unkarin viranomaiset ovat löytäneet valtavia määriä pois heitettyjä kännyköitä, joissa on kuvia tapetuista, kidutetuista tai vangituista ihmisistä. Kuvat saattaisivat vaikeuttaa turvapaikanhakemista koska sotarikoksiin syyllistyneet eivät saa turvapaikkaa (muulla perusteella oleskelulupa heltiää kylläkin kuten Suomi ei palauta Irakiin ketään).

Hannu Töyri

Hyvä ja tarpeellinen kirjoitus. Tallensin sen ja pistän levitykseen

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Hannu.

Tuntuu siltä, että valtamedia vaikenee kaikesta, mikä vähänkään kyseenalaistaa tätä nykytoimintaa ja vähättelee tarkoituksenmukaisesti asiaan liittyviä ongelmia ja lieveilmiöitä.

Lasse Kaitasalo

Kirjoitat asiaa!

Nostaisin esiin yhden seikan kirjoituksessasi, ja se on median suhtautuminen tilanteeseen. Karmivin esimerkki tästä on taannoinen YLEn A2 keskusteluilta. En voi ymmärtää, saatikka hyväksyä, että verovaroilla rahoitettu instituutio toimii kuin Pravda entisessä Neuvostoliitossa! Kuinka tuollaista propakandaa voidaan lähettää?!

Parasta ohjelmassa olivat sen katselijoiden twiitit, jne. päivitykset. Kun matu-mummo toivoi - ja sai tv:n, päivitti joku Suomi-mummo: "Mistä niitä ilmaisia telkkareita voi noutaa...?". Terv. NimiM. Mummo.

Olen lapsuudestani saakka ollut Helsingin Sanomien lukija. Olen kasvanut siihen uskomukseen, että se on puolueeton media. Viimeaikainen uutisointi, kerrontatapa, on osoittanut tuon kuplaksi. Surukseni on todettava, että tämä kupla on puhjennut. HeSari on aivan yhtä luotettava, tai puolueeton tiedon jakaja, kuin Mitä Vittua:kin on.

Koska HeSari, ja jopa YLE on pettänyt luottamukseni puolueettoman, ja ennen kaikkea totuudenmukaisen tiedon hankintakanavana, mitä teen? Onko ainut luotettava tiedonhankintakanava 7-päivää lehti? Jos näin on, jää vain yksi kysymys: ostanko irtonumeroita, vai teenkö kestotilauksen?

Lasse Kaitasalo

Kirjoitat asiaa!

Nostaisin esiin yhden seikan kirjoituksessasi, ja se on median suhtautuminen tilanteeseen. Karmivin esimerkki tästä on taannoinen YLEn A2 keskusteluilta. En voi ymmärtää, saatikka hyväksyä, että verovaroilla rahoitettu instituutio toimii kuin Pravda entisessä Neuvostoliitossa! Kuinka tuollaista propakandaa voidaan lähettää?!

Parasta ohjelmassa olivat sen katselijoiden twiitit, jne. päivitykset. Kun matu-mummo toivoi - ja sai tv:n, päivitti joku Suomi-mummo: "Mistä niitä ilmaisia telkkareita voi noutaa...?". Terv. NimiM. Mummo.

Olen lapsuudestani saakka ollut Helsingin Sanomien lukija. Olen kasvanut siihen uskomukseen, että se on puolueeton media. Viimeaikainen uutisointi, kerrontatapa, on osoittanut tuon kuplaksi. Surukseni on todettava, että tämä kupla on puhjennut. HeSari on aivan yhtä luotettava, tai puolueeton tiedon jakaja, kuin Mitä Vittua:kin on.

Koska HeSari, ja jopa YLE on pettänyt luottamukseni puolueettoman, ja ennen kaikkea totuudenmukaisen tiedon hankintakanavana, mitä teen? Onko ainut luotettava tiedonhankintakanava 7-päivää lehti? Jos näin on, jää vain yksi kysymys: ostanko irtonumeroita, vai teenkö kestotilauksen?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kannustavasta kommentistasi Lasse.

Oma uskomukseni puolueettomaan uutisointiin on valitettavasti tyystin kadonnut. Sellaista ei taida enää löytää..

Omat näkemykseni teen seuraamalla mahdollisimman laajasti eri tiedotusvälineitä sosiaalisesta mediasta valtavirtoihin ja kaikesta siltä väliltä. Näistä juonnan sitten nämä omat johtopäätökseni tekstimuotoon, kuten tämän kirjoitukseni ja kaikki nuo edellisetkin kirjoitukseni.

Maailma on tänäpäivänä valtavan manipuloidun informaation tähden hankala ymmärtää ja vaatii todella vankkaa informaatiokritiikkiä lukijalta. Tämä koskee myös minua kirjoittajana yhtä paljon ja koen sen tietynlaisena vastuuna hakea sitä "oikeaa" tietoa tämän informaatiomassan seasta.

Lasse Kaitasalo

Yniin Kari, minäkin ns. vanhoina hyvinä aikoina loin oman, puolueettomani totuuden lukemalla Uutta Suomea, Kansan Uutisia, ja HeSaria. Tuolloin sai hyvän käsityksen asioiden oikeasta tilasta.

Nykyisin valitettavasti ei mihinkään tiedostusvälineeseen voi luottaa. Jopa YLEn uutisointi heijastelee toimittajien puoluekantaa. Minusta se on järkyttävää! Kyseessä on verovaroin rahoitettu uutisväylä!

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hola Kari

Kävisikö sinulle, että mainos ja linkki olisi tulevassa blogissani, jossa jaan tietoja ja linkkejä maahanmuuttoon laajemmin?

ps. en keksinyt muuta kanavaa ottaa yhteyttä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Hola Pertti!

Que tal?

Anteeksi,että vastaukseni hivenen kesti, mutta en ole osannut katsella vanhempien kirjoitusteni keskusteluja. Ilman muuta käy.

Saludos

Kari

Käyttäjän OssiAlakelmi kuva
Ossi Karjalainen

Viime kuukausina olen keskustellut monen ihmisen kanssa ongelmista,jotka ovat tulleet hallituksen tekemien virheellisten ja jopa järjenvastaisten päätösten myötä.Pelko ja epätietoisuus tulevasta ovat lisääntyneet koko kansan keskuudessa,ikäryhmään tai yhteiskuntaluokkaan katsomatta.Velkarahaa otetaan,jotta paperittomia maahantunkeutujia saadaan elätettyä,samaan aikaan kun Suomalaisia veronmaksajia,eläkeläisiä,opiskelijoita,lapsia ja vähävaraisia sorretaan.Aikanaan sotilasvalassa lupasin puolustaa Isänmaatani ulkoisia ja sisäisiä vihollisia vastaan.Nyt on Isänmaan päätösvalta saatettu perustuslain vastaisesti vieraan vallan alle (EU) ja poliitikot omaa etua tavoitellen (pakolaisbisnes) saattavat Suomen kansan alttiiksi miehitykselle ja rikoksille.Siispä pyydänkin ihmisiä miettimään,haluatteko katsoa vierestä,kun oman maan ja kansan etu painetaan mutaan vai toimimaan Suomen eduksi,mitä ikinä se vaatiikaan? Minä olen.Ja tahtoisin vielä lisätä,minä olin aikanaan avun tarpeessa ja iso KIITOS niille ystävilleni,jotka apua ja turvaa antoivat.Osasin olla heitä kohtaan kiitollinen kuten vieläkin,enkä tehdä väärin heitä kohtaan.Kake,ISO KIITOS myös sinulle.

Toimituksen poiminnat