karirosenlof

Avoin kysymys Suomen hallitukselle.

Arvoisa Suomen hallitus. Huolestuneena kansalaisena olen seurannut maamme uutisointia, jossa keskeisenä teemana on ollut päivästä toiseen massamaahanmuutto. Tämä ilmiö tuntuu uutisten mukaan olevan jopa jokseenkin hallitsematonta. Olen ollut aistivinani yleistä huolestumista, sekä pelkoa kansalaisten keskuudessa, kuten kansalaiskeskusteluissa tämän on voinut selkeästi huomata.

 

Tilanne on saanut kansamme selkeästi jakautumaan kahtia, jossa toinen puoli vastustaa maahanmuuttoa hyvin voimallisesti ja toinen puoli taasen ottaisi kaikki Suomeen tulijat avosylin vastaan. Tämä on luonut jopa yksittäisiä mielenilmaus ylilyöntejä tilanteessa, mutta onneksi ne ovat toistaiseksi olleet vain yksittäistapauksia.

 

Tämä kansamme jakautumisen piirre on erittäin huolestuttavaa ja siksi kysyisinkin teiltä arvoisa Suomen hallitus, että onko Suomen hallituksen tämän hetkinen maahanmuuttopolitiikka sitä, josta Jyrki Katainen kertoi Ykkösaaamun haastattelussa 2008 ulkomaisen työvoiman tarpeesta? Hänen mukaansa Suomi tarvitsisi 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa paikkaamaan työvoimapulaa 11 vuodessa. Onko hallituksen tavoitteena Kataisen mainitsemien ihmismassojen siirtäminen Suomeen uudeksi työvoimaksi? Vai mistä tässä kokonaisuudessaan on kysymys?

 

Mitä nöyrimmin pyytäisin tähän kysymykseen vastausta hallituksen linjauksesta asian suhteen, jotta kansalaiset tietäisivät vallitsevan tilanteen suunnan, eli onko mahdollisilla maahanmuuttajilla joku kiintiö? Tämä tietoisuus ja tiedottaminen kansalaisten keskuudessa lievittäisi varmasti rasistista liikehdintää ja vastareaktioita maahanmuuttoasiassa. Nyt on syntynyt selkeä kuva siitä, että esimerkiksi kunnissa rakennuksia ikään kuin "pakko" lunastetaan kysymättä kuntien tahtoa ulkomaalaisten asutuskeskuksiksi.

 

Video linkki Jyrki Kataisen haastatteluun Ykkösaamussa. 

https://youtu.be/1H4byTP1q9s

 

Kunnioittaen 

 

Kari Rosenlöf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Seppo Hildén

"Onko hallituksen tavoitteena Kataisen mainitsemien ihmismassojen siirtäminen Suomeen uudeksi työvoimaksi? Vai mistä tässä kokonaisuudessaan on kysymys?"

Jos Sipilältä kysyt niin eiköhän se ole saada hänen kakkosasuntonsa vuokrattua jollekin, Kempelekin kun on sellainen työttömyydestä kärsivä kunta jossa asunnot ei millään meinaa mennä vuokralle, puhumattakaan että myyntiin.

Sinne Sipilän tyhjään asuntoon kuulemma mahtuu 17 maahanmuuttajaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Seppo.

Muuta en osaa sanoa, kuin sen, että mielestäni tuo asuntoasia oli häneltä virhearvio.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kari, huolesi on aiheellinen. Pakolaiskeskustelu, jota käydään kiivaasti puolesta ja vastaan, on hämmentävää. Pienikin kriittinen arviointi massamuuton seurauksista suomalaiselle yhteiskunnalle, pyritään herkästi kärjistämään suvaitsemattomuuden ilmentymäksi.

Tänään kokoomuksen Harry Harkimo on ottanut terveesti kantaa pakolaisaallosta aiheutuviin kuluihin, jotka hallitus on arvioinut alakanttiin. Myös keskustan Paavo Väyrynen näyttää täällä US:n blogissa perustelevan rajavalvonnan käyttöönottoa. Eli järkisyihin vetoomuksia, joita hallituksen tulisi pikimmiten kuulla.

EVA:n tj. Jaakko Kiander puolestaan ennätti heti ongelman alkuvaiheessa kuuluttamaan kansalle, että maahanmuuttajat paikkaavat suomalaisen kestävyysvajeen, joka syntyy suurten ikäluokkien eläköitymisestä. Siinä mielessä aistin, että tietyt tahot ovat tulijoista hyvillään.

On selvää, että kantasuomalaiset ovat tilanteesta hämillään ja huolestuneita. Nythän keskustan taholta ollaan ehdottamassa lainmuutosta kunnalliseen asunnonvuokraukseen, jonka painopisteeksi tulisi maahanmuuttajien ensisijainen asuttaminen. Pääkaupunkiseudulla tuhannet suomalaiset jonottavat vuosia kunnallista asuntoa, joka mahdollistaisi edullisemman vuokran ja työpaikan läheisyydessä asumisen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Mirjami.

On kyllä todella merkillistä tämä nykyhallituksen toiminta asian suhteen. Siksi peräänkuulutan tämän videon sanomaa. Onko tämä tosiaan pitempiaikainen ja tarkoituksenmukainen massaihmissiirto Suomeen vai puhuuko hän täysin tyhjänpäiväisiä. Katainen puhuu videolla tosiaankin jopa 1,8 miljoonasta ihmisestä ja toivoo ne tervetulleiksi Suomeen.

Se on merkittävää, että ensin annetaan ymmärtää nyky hallituksen suulla, että tulijoita on 15.000 ihmistä ja yhtäkkiä puhutaan jo 50.000 tulijasta. Olen todellakin enemmän kuin hämilläni asian suhteen ja niin on varmasti moni muukin. Meillähän on omasta takaa jo puolimiljoonaa työtöntä.

Toinen merkittävä seikka on se, että valtaosa tulijoista on työikäisiä miehiä. Ei tällaiset ihmismassat organisoimatta voi liikkua.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Vaikka en ole meedio, tunnistan pitkällisen poliittisen seurannan perustalta ilmiöitä, jotka saattavat tukea myös massaihmissiirtoja.

Kun pääministeri Sipilä tv-haastattelussa ilmaisi antavansa kotinsa Kempeleellä pakolaisten käyttöön, oli siinä jo aistittavissa viesti, että tarvitsemme Suomeen työväkeä, jota voi hallita ilman suomalaista kolmikantaa.
Hän ylisti yrityksessään työskennelleitä muistaakseni irakilaisia, jotka olivat työorientuneita ja halukkaita integroitumaan maahamme. Samaan aikaan tunnistin konnotaation, josta luin, että he olisivat ahkerampia kuin suomalaiset.

Kaarina Piipponen

Kyllä kai tähän blogiin voi vastata, vaikkei istukaan hallituksessa. Äänestäjäthän ovat heidät eduskuntaan valinneet, tosin emme olleet hallitusneuvotteluissa mukana valitsijan paikalla.

Tänään kannattaa kuunnella dosentti Juha Ahvion puhe klo 18.00 tältä kanavalta:

http://www.patmos.fi/tilaisuudet/kalenteri/tapahtu...

"EUROOPAN PAKOLAISKRIISI JA ISLAMIN INVAASIO: MITÄ NYT TAPAHTUU?"

Tästä linkistä:

http://patmos.studio24.fi/live

Ja tämä Richard Järnefeltin kolme vuotta sitten kirjoitettu blogi on edelleen ajankohtainen:

http://richardjarnefelt1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Tässä Juha Ahvion blogikirjoitus tämän hetkisestä tilanteesta:

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/746/pakola...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja linkeistäsi Kaarina. Pyrin tutustumaan ajan kanssa niihin.

Ilman muuta blogia saa aina kommentoida.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hallitus ei vastaa mitään, mutta voin leikkiä hetken ministeriä. Siis:

- Hallitus ei toimi vuosia sitten esitettyjen spekulatiivisten lausuntojen pohjalta, vaan toisaalta tiukasti reaaliajassa, toisaalta tulevaisuuteen varautuen.

- Tämänhetkinen jopa kansainvaelluksiin verrattava tilanne Euroopassa edellyttää nopeita ja päättäväisiä toimia sekä hädänalaisten auttamiseksi että Lähi-idän kriisialueiden rauhoittamiseksi, eikä hallitus halua yhdistää näitä asioita pitkäjänteiseen väestö- tai työvoimapolitiikkaan Suomessa.

- Maahanmuuttajien mahdollinen kiintiöiminen on ajankohtainen kansainvälinen kysymys, jonka ratkaisemiseksi Suomen hallitus tekee yhteistyötä ennen kaikkea EU:n sisällä. Suomi kansakuntana ei voi eikä halua välttää vastuutaan enempää taloudellisesti kuin humanitaarisestikaan. Hallitus kuitenkin huolehtii tarkasti siitä, ettei Suomelle koituva taakka ylitä maamme kestokykyä eikä suhteellista osuuttamme EU:n muissa järjestelyissä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja ministerileikistäsi Tuomo.

Ei tähän blogiin hallitus mitään vastaakkaan, sehän on selvä, mutta avoimempaa linjaa kaipaa varmasti valtaosa suomalaisista tästä kansainvaelluksesta.

Mitä tulee tuhon Kataisen lausuntoon, niin kuuntele se muutamaan kertaan. Ei ole todellakaan mikään spekulatiivinen lausunto. Toisekseen hallitukset toimivat hyvinkin pitkien linjavetojen pohjalta. Vai väitätkö, että politiikka olisi kovin eri hallitusten vaihtuessa nopeasti muuttanut suuntaansa.

Yleinen perustehan hallituksilla on se, että edellinen hallitus päätti niin ja näin ja nyt meidän on siltäpohjalta tehtävä näin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Laitetaan nyt kertauksen vuoksi vielä, että ihmisiä pitää auttaa jos on todellinen hätä, mutta kun tuntuu jo siltä, että siitä tässä kaikessa ei ole enää kysymys. Lisäksi jos määrät pysyvät jatkossa samassa linjassa, niin aika mahdottomaksi menee ihan realiteettien valossa tämä auttaminen.

Uusi tuhatluku rikkoutuu pian – Suomeen tullut tänä vuonna lähes 16 000 turvapaikanhakijaa http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/suomeen-tullut-... Tämä uutinen eiliseltä, jossa todetaan lisäksi, että noin 300 tulijaa tulee vuorokaudessa.

Nämä määrät eivät tällä tahdilla vain ole enää kenenkään hallinnassa. Maahantulijaennätys rikki – Viranomainen: Suomessa tarvitaan vähintään 4-5 uutta vastaanottokeskusta viikossa. http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/migri_tulijat_...

Se mikä tässä myös ihmetyttää on se, että kunnilla ei ole asiaan mitään sanomista.

"Maahanmuuttovirasto ei enää jatkossa kysy kuntapäättäjien kantaa vastaanottokeskusten tai majoitusyksiköiden perustamiseen, jos sellainen perustetaan yksityiseltä vuokrattaviin tiloihin ja ylläpitäjäksi tulee Suomen Punainen Risti tai muu ulkopuolinen taho"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minä en kannata Suomen hallitusta vaan uusia vaaleja mahdollisimman pian. Mutta Suomen hallitus ei ole tuonut maamme rajoille ainoatakaan ihmistä Somaliasta, Irakista, Syyriasta tai muualtakaan.

Väite, että tilanne ei olisi "enää" hallinnassa, on myös höpöä. Vähitellen rekisteröityjen määrä on saavuttanut maahanpyrkijöiden määrän. Pyrkijöitä on e n ä ä 300 päivässä ja määrä vähenee. Tilanne on hallinnassa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jari-Pekka.

En ole väittänyt että hallitus olisi tuonut yhtään ihmistä. Kysyin sitä, että onko nämä Kataisen lausunnot pitempiaikaista pakolaispolitiikkaa, vai tyhmiäkö hän vain toimittajalle siinä juttelee. Antoi aika pitkälle ajalle tulevaisuuteen noita lausuntojaan.

Minulla ei ole maahanmuuttoa mitään vastaan, jos se on oikeanlaista avunantoa, mutta se kuva tässä vain tuntuu valitettavasti hälventyvän. Ja se on mukava kuulla että on hallinnassa kuten ilmeisesti Suomen talouskin. Pääministeri omin sanoin kertoi, että tämä maahanmuutto on suurempi ongelma kuin talous. Ehkä hän tietää jotain mitä me emme tiedä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Katainenhan näki silloin maahanmuuton ja talouden ongelmat samana asiana. Täysjärkiset ihmiset eivät tietenkään ota näitä numeromaagikkoja vakavasti, olivatpa sitten broilerikataisia tai bisnessipilöitä.

Olisi todella huolestuttavaa, jos pääministeri ei tietäisi mitään, mitä äänestäjät eivät tiedä. Valitettavasti tämä taitaa olla tilanne.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Sain vinkkinä tallaisen tekstinpätkän. En tiedä onko totta vai ei, mutta laitetaan tähän tälläinen kommentti jatkokeskustelun pohjaksi. Ja olisi mukava kun tältä huhulta katkaisisi joku siivet heti alkuunsa. Oli miten oli, mutta jos tallainen leviää sosiaalisessa mediassa ja totuutta peitellään, niin ainakin se kansalaiskeskustelua virittää kummasti.

"Rovaniemen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Liisa Mariapori kirjoitti äskettäin vastauksena Pauli Vahteran Facebook-päivitykseen “Suomi jo menossa ryminällä rotkoon” järkyttävää tietoa, jonka mukaan Suomeen kaavaillaan salassa pakkolakia, jonka kautta Suomeen otettaisiin 1 250 000 pakolaista".

Liisa Mariapori kirjoittaa:

“Kun teet tarkat laskelmat Pauli, niin tee ne hallituksen ilmeisesti salaisten suunnitelmien mukaan. Rovaniemen kaupunginvaltuustossa 23.9. pitivät SPR:n, poliisin ja maahanmuuttoviraston edustajat meille valtuutetuille infotilaisuuden, jossa käsiteltiin tätä pakolaiskysymystä.”

“Maahanmuuttoviraston edustaja sanoi, että Suomeen suunnitellaan pakkolainsäädäntöä, jonka mukaan jokaisen kunnan on otettava 25 % väestöpohjastaan pakolaisia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että 25 % 5.000.0000 miljoonasta on 1.250.000 pakolaista meille tulisi yhteensä. Laske mitä nämä 1.250.000 tulijaa Suomelle maksaisivat ja Suomen kunnille väkilukuun suhteutettuna eli kun tiedämme 1.250.000 tulijan hinnan, voimme jakaa sen yksikköhinnaksi, jolloin jokainen kunta osaa laskea, mitä se heille tulevaisuudessa merkitsee.”

Keskustelu näemmä löytyy tuolta https://www.facebook.com/pauli.vahteraristiinassa/...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Tässä vielä jatkokeskustelua samasta viestiketjusta.

Liisa Mariapori Juha Hyvärinen Meidän koko valtuusto oli tätä kuuntelemassa ja ainoa, mikä siinä särähti korvaan oli, että suunnitellaan pakkolainsäädäntöä. Suunnittelijan täytyy siis olla Sipilän hallitus, en minä muuta ymmärrä ja Sipilän omat arviot tulijoista liikuvat siinä 200.000 pinnassa, mutta hänen mukaansa luku saattaa olla suurempikin. Minä ymmärrän asian niin, että Suomi varautuu ottamaan 1.250.000 pakolaista ja sijoittamaan niistä 25 % jokaiseen kuntaan kunnan asukasluvusta riippuen. Kaupunginhallituksessa oli maahanmuuttoviranomainen sanonut, että Rovaniemen kaupunki saa varautua siihen, että sen pitää vastaanottaa 15.000 pakolaista. Tuo luku on 25 % Rovaniemen asukasluvusta 60.000. Jotta kyllä tämä tieto pitää paikkansa, mutta sitä valmistellaan salassa ja sitä en tiedä kenen pöydällä? Ei Rovaniemen talous kestä tätä tulijamäärää, jos se nyt ketään kiinnostaa.

Esa Niemi

Arvioidut määrät alkavat olemaan sellaisia ettei kansantaloudellisessa mielessä ole kantokykyä ja kysymys tulee esittää miksi Suomi on alkanut toteuttaa itsetuhoista maahanmuuttopolitiikkaa.

Me emme ole onnistuneet edes aiempien maahanmuuttajien kotouttamisessa tai työllistymisessä, joten mitkä ovat mahdollisuudet kun määrä moninkertaistuu.

Suomen tarkoituksenmukaisessa alasajossa tai tuhoamisessa ei ole mitään järkeä ja epävakaa Suomi on helppo pala Putinille.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Esa, kyse ei liene itsetuhoisesta maahanmuuttopolitiikan toteuttamisesta, vaan tietoisesta ammattiyhdistysliikkeen alasajosta.

Putin tässä tuskin näyttelee roolejaan, hänelle riittänee Ukraina ja Syyria. Suomi EU:n kiinnikkeenä on pienin paha - tosin yhteinen rajamme, se on se, jonka perusteella pieni kansakunta saattaa olla nieltävissä.

Esa Niemi

Mirjami, pelkkään ay-liikkeen alasajoon olisi riittänyt pelkkä työvoiman tarveharkinnan vapauttaminen, joka olisi tuhonnut sosiaaliturvajärjestelmän rahoituksen ja ay-liikkeen aikaa myöten. Vartiaisen sisäinen delvalvaatio olisi tätä myöten toteutunut kun eurosta ei luovuta mistään hinnasta.

Putin häviää talouspakotteille pitkässä juoksussa, mutta Putin aikoo voittaa meidät lyhyessä juoksussa. Siksi Putin varustautuu sekä muuttaa sotilasdoktriinia vastaamaan Euroopan epävakaudesta johtuviin olosuhteisiin, jolloin Venäjän on "pakko" puuttua tilanteeseen.

Putinin itsevarmuus asiassa kohoaa sitä mukaa kun EU heikentää omaa vakauttaan ja turvallisuuttaan. Putin olettaa Euroopassa syntyvän pienempiä tai suurempiakin levottomuuksia (=sisällissotia) kohtuullisen lyhyellä aikavälillä. Tämä voi vastata ISIS:n uhkauksia tuoda väkivallankierre Euroopan sisälle ja Euroopasta tulee Lähi-Idän jatke.

Suur-Venäjästä haaveiluihin törmää vähän väliä ja Putin taisi puhua melko uhmakkaasti YK:n yleiskokouksessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #23

Venäjällähän ei lähivuosikymmeninä ole muuta tulevaisuutta kuin öljyn ja kaasun myynti Eurooppaan ja Kiinaan, joten tietysti Putin ilahtuu mahdollisuudesta pitää molempia varpaillaan.

Miksi tämä olisi muille suomalaisille kuin putinisteille jokin peruste etääntyä Euroopasta ja lisätä riippuvuutta Venäjästä entisestään?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #25

Mietin tässä, että mitä tulevaisuutta on energiaköyhällä ja korkeaan kulutukseen tottuneella EU:lla, johon kaiken lisäksi kohdistuu aika kova kansainvaellus?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Sopeutuminen korkeintaan nykyiseen kulutustasoon. "Normaalista kasvu-urasta" höpöttämisen täytyy päättyä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Esa.

Määrät todellakin ovat suorastaan massiivisia ja minkäänlaista kiintiömäärää ei ole ymmärtääkseni asetettu, joten on siinä hetkeksi tekemistä selvittää tämä vyyhti. Ei olla tosiaan onnistuttu kovin hyvin tässä kotouttamisoperaatiossa ennenkään. Vallalla tuntuu olevan ihmeellinen ajattelu, että se onnistuisi nyt helpommin.

Oma paha pelkoni on, että kansa jakautuu kahtia mitä suuremmissa määrin ja olemme helppo pala kenlle vain ja tässä viittaan lopulliseen Suomen ryöstämiseen, josta olen käsitellyt aikaisemmissa blogeissani.

Esa Niemi

Kukaan ei ole onnistunut EU:n maahanmuuttopolitiikalla, mutta kuten Ukrainassa, niin EU:n johdon visiot aiheuttavat vakavia ongelmia rauhalle ja vakaudelle, joita se ei lyhytnäköisyydessään kykene arvioimaan.

Suomi jakautuu kahtia, mutta itsetuhoista maahanmuuttopolitiikkaa kannattaa harvat, mutta piilovaltaa omaavat tahot, jotka pyrkivät häiritsemään ihmisten perusoikeuksien ja demokraattisen prosessin käyttöä.

Oli miten oli, niin matemaattinen tosiasia on se ettei kansantalous kestä tälläisiä määriä tulonsiirtojen nettosaajia kun nettomaksajien ostokyky ja määrä alenee.

Se on Suomen ryöstämistä ja Suomi halutaan tuhota. Kiitos hyvistä kirjoituksista ja jatka edelleenkin hyvien näkökulmien esilletuomista, niin saamme mielenkiintoisia keskusteluja aikaiseksi ihmisten kanssa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaipa Suomi nyt "varautuu" ydinsotaankin, mutta ehkä siihen liittyvät "salaiset suunnitelmat" eivät kuitenkaan ole kovin ajankohtaisia. Valmiuslaki ja puolustustilalaki ovat olemassa ja löytyvät Finlexistä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jari-Pekka.

Niin varmasti varautuu monenlaiseen. Toivon todella, että tuo keskusteluketjussa esiin tullut asia olisi täysi uutisankka. Silti en pääse oikein tuon Kataisen haastattelun yli ajatuksissani. Hän esiintyy haastattelussa kuitenkin ministerinä vai onko hän todellakin niin pelle, että puhuu kameralle ihan mitä sattuun. Hän nimeen omaan mainitsee tämän ajankohdan kun tämä muuttoaalto on suht samaan aikaan alkanut laajemmin koko Euroopassa. Tämähän koskee koko Eurooppaa jossa Katainen on juossut vuosia.

Ei riitä selitykseksi että Syyriassa soditaan, sillä on sodittu jo vuosia. Miksi juuri nyt ja miksi näin paljon? Vielä jos tulijat tosiaankin ovat Irakista ja Somaliasta pääosin, niin kyllä tässä joku mättää ja pahasti.

Cenita Sajaniemi

Kiinnostaa tuo melko uusi termi "taakanjako" ja velvollisuudet auttaa. Siis kuinka?
Ihmiset liikkuvat tuhansia kilometrejä, ja kuten eräs matkaaja sanoi.... ei tiennyt miksi olivat tulleet jollekin rajalle, ei myöskään tiennyt sitä, minne piti seuraavaksi mennä... joten tietenkin tuli mieleeni se, että tämä on järjestetty juttu.... vaikkakin joku matkanjohtajista oli sitten juuri tuolla kertaa Unkarin rajalla lähtenyt "kälppimään".

Toimituksen poiminnat