karirosenlof

Suomen maine mennyt?

Täältä Espanjasta noita Suomen uutisia ja keskusteluja päivän polttavista aiheesta seuraavana, ei voi kun ihmetellä menoa. Nytkö siellä pata porisee siitä, että yksittäinen Ku Klux lakanamies olisi pilannut koko Suomen maineen. Teko todellakin on tuomittava, mutta en ainakaan täällä ole huomannut paikallisten kanssa keskustellessa tästä asiasta minkäänlaista maineen menoa. Itse asiassa kukaan ei asiasta edes mitään tiedä.

 

Mutta mainetta toki on ja Suomi tunnutaan tietävän erittäinkin hyvin, mutta eri aiheesta. Se mikä täällä on tullut voimakkaasti esiin Suomessa vallitsevasta tilanteesta on se, että kaikki joidenka kanssa olen keskustellut tästä kansainvaelluksesta Suomeen, ihmettelevät suomalaiseten sinisilmäisyyttä. Rasisteina suomalaisia ei todellakaan pidetä.

 

Todettakoon, että otanta ei tietenkään ole kovin laaja tälle omalle katugallupilleni, mutta jokainen on ihmetelyt sitä, kuinka avokätisiä suomalaiset ovat. Keskusteluissa on tullut hyvin selkeästi esille, että suomalaiset kuulemma jakavat ilmaista rahaa tulijoille ja että Suomi on hyvin rikas maa. Tämä on todellinen ihmettelyn aihe täällä Espanjassa. Yksi paikallinen tänne muuttanut kaveri tuossa hiljan tuumasi, että jos et tee täällä Espanjassa töitä, et elä. Suomessa kuulemma saa rahaa tekemättä mitään, ja jopa pääministeri antaa tulijoille ilmaiseksi asuntonsa.

 

On myös kovasti ihmetelty sitä, kuinka Suomen maahan voi suoraan vain”kävellä”. Yhdeltä paikalliselta taas sain jopa paheksunnan siitä, että hän oli lukenut uutisia siitä, että suomalaiset naiset joutuvat pukeutumaan normaalista poiketen maahantulijoiden vuoksi. Ei kuulemma tajunnut miten se voi olla mahdollista. Haukkui suomalaisia tästä syystä jopa tyhmiksi.

 

Lisäpaheksuntaa olen kuullut siitä, että suomalaiset kuulemma pyrkivät muuntamaan omaa maataan maahantulijoiden tarpeiden mukaa, kuten omia kulttuurillisia ja uskonnolisia perinteitään. Täällä sitä ei tunuta oikein ymmärtävän. En tiedä onko tuo edellämainittu suomikuva heillä oikea, mutta jokainen sitä voi siellä kotimaassa itsekseen miettiä onko maine mennyt ja mistä syystä jos on.

 

Mainittakoon vielä, että paikallisten käsitys yleisesti Suomesta rajoittuu siiehen, että ilmasto on kylmä, mutta nämä edellämainitut asiat ovat ihme kyllä heidän tiedossaan. Ainakin näiltä osin on uutiskynnys siis ylitetty kansainvälisesti.

 

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös muita ajankohtaisia blogini kirjoituksia kuten:

 

Suomi seonnut lopullisesti

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203259-suomi-seonnut-lopull...

Voiko Suomi ja suomalaiset selviytyä velkahelvetistään?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182056-voiko-suomi-ja-suoma...

Laillisesti ryöstetyt Osa II - Syyttömänä valtion hirsipuussa

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181634-laillisesti-ryostety...

Profetia Suomen kansalle

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181058-profetia-suomen-kans...

Laillisesti ryöstetyt

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180621-laillisesti-ryostetyt

Suomalaiset -maailman nopein kansa.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180138-suomalaiset-maailman...

Unelma paremmasta maasta

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179751-unelma-paremmasta-ma...

Suomalainen. Oletko valmis tulevaan elintasoromahdukseesi?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179087-suomalainen-oletko-v...

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,    

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178257-suomi-olisi-edelleen...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko...

Energiaomavarainen Suomi

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176825-energiaomavarainen-s...

 

Lisää löydät profiilini takaa

 

Kirjoittellen nykyään täältä Espanjan päästä vähän rennonpaa blogia ”Operaatio Varpaat mereen”http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/ tervetuloa katselemaan myös sitä.

 

Muista jakaa tietoa kirjoituksesta mikäli pidit siitä.

 

Cheers

 

Saludos de Sol

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aika kyseenalainen tietämystaso tuon katugalluppisi otannalla lienee. Minkäs sille voi, jos Suomesta vallitsee jossain päin Marco Polon tarinoihin rinnastettava käsitys,

Voit lisäksi valaista haastattelemiasi henkilöitä, että Espanja on myös Schengen maa ja sinne voi kävellä tasan tarkkaan yhtä vapaasti kuin Suomeen, jos Schengen alueelta tulee.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Juha.

Katugallub on toki aina kyseenalainen, mutta hyvin suuntaa antava. Ei täällä uutisetkaan sen enempiä näistä suomalaisten rasistisuuksista paljon kertoile. Isolla tuntuu tuota suomimedia vaan paahtavan.

Schengen maa on toki, mutta ei tänne ainakaan minuun tietämyksen mukaan tule junittain ja linja-autottain rajojen sisälle kokoajan ihmisiä. Tuosta tulikin hyvä kysymys mieleen. Miksi kaikki haluavat sinne Suomeen eikä tänne Espanjaan?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Meillä on Saksan jälkeen EU:n toiseksi parhaat etuisuudet. Ja kaikkihan rakastavat suomalaista lunta...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #7

Kiitos kommentista Seppo.

Se taitaa se lumi olla se ratkaisevin elementti;)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Ja veden päällä kävelyä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten paljon sinne tullaan veneillä? Tietääkö kukaan miten paljon turvapaikanhakijoiden ohella maassa on laittomasti tulleita.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kunnia on mennyt, mutta maine hölmölänä kasvanut.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Aimo.

Kyllä tässä voi kohta jo noinkin kai sanoa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suomen maineen ei pitäisi olla mennyttä kamaa ainakaan toistaiseksi. Ihmetellä täytyy kuinka esim. tuosta lakanamiehestä on uutisoitu niin ahkerasti, mutta vastaavista turvapaikan hakijoiden "tempauksista" ei yleisesti ole uutista tuutista tullut. Tarkoitan lähinna luetuimpia uutislähteitä kuten IL, IS ja YLE. Tässä on Migrin nettiin kokoama muutama havainto "Kansainvälinen suojelu ja vastaanottotoiminta" koskevat lähinnä eri paikallislehdistä saatua uutisointia. Eipä sielläkään sivulla ole kaikkia tapahtumia kirjattuna, kuten tätä; http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194999398917/arti...

Tästä en ole itse havainnut laajempaa uutisointia;

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/119499962868...

Myös Torniossa tapahtuneista pidätyksistä ei Migrin sivulla ole uutista.

Outoa on se että uutisointi ei ole tasapuolista. Miksi pitää vaieta maahanmuuttajien/turvapaikan hakijoiden tekemistä rikoksista, kun on jokseenkin varmaa että ne tulee tietoon jotakin kautta? Tuolla pimittämisellä saattaa olla oma kielteinen vaikutuksensa suomalaisten käyttäytymiseen enenevässä määrin agressiivisemmin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Sirpa.

Olen myös pannut merkille tuon yksipuolisen uutisoinnin. Tämä oli vähän tuon blogin ajatuslanka. Paisutellaan uskomattomasti tiettyjä asioita ja toisista vaietaan täydellisesti. Yksi tällainen tapahtuma ei todella Suomen mainetta heilauta suuntaan eikä toiseen.

Minua todellakin huolestuttaa tuo tietoinen asioiden "pimittäminen" kuten näissä rikosasioissa. Onneksi on tämä sosiaalinen media olemassa. Olen samaa mieltä, että tämä on yksi syy näihin agressioihin. Suomalaiset kokevat, että kukaan ei pidä heidän puoliaan ja mielestäni huolenaihe on varmasti monessa kodissa aiheellinen tämän massamuuton myötä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kysymys lienee uutisoijien intresseistä. Kärpäsestä voidaan tehdä härkänen, mutta härkäsestä voidaan myös tehdä kärpänen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jaakko.

Naulan kantaan. Pienimmästäkin kantasuomalaisen törttöilystä paisutellaan kuin se kaataisi maailman, mutta se kolikon toinen puoli tuntuu olevan kadoksissa kokonaan joka näkyy hyvin myös yleisessä keskustelussa. Jos vähääkään kritisoit tätä menoa niin leimaudut jonkun valtakunnnan rasistiksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta on päivänselvää, että maahantulijoiden joukossa on myös rikollisliigojen renkejä. Aamulehdessä selostettu tapaus kuulostaa velkojen perimistä tottuneen henkilön tekoselta.
Aamulehti ei ole luetuin mediä mutta kuitenkin suurimpia aluelehtiä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Aika lailla samanlaisia käsityksiä täällä idempänä Kreikassa. Tosin Suomi oli yhtenä tukipakettineuvotteluviikonloppuna esillä, ja sainhan siitä kuulla hieman. Nämä toki ymmärsivät, että olen nyt täällä, enkä Suomessa änkyröimässä.

Eräs yrittäjä kysyi, että kuuluuko Suomi ja euromaihin. Yksittäiset lakanamiehet eivät ole hirveästi kiinnostava aihe kreikkalaisessa mediassa. Sen sijaan Kultainen sarastus saa mediatilaa, onhan puolue maan kolmanneksi suurin. Kannanottojen tiivistelmiä luetaan mm. uutisissa tämän tästä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Henri ja terveisiä sinne Kreikkaan.

Tämä on mukava perspektiivi seurata ulkopuolelta Suomessa tapahtuvia asioita. Kuten tämä lakanamiehen episodi, jonka väitetään pilanneen koko Suomen maineen. Ei juuri täälläkään asia juuri nappaa, vaikka annetaan isolla kädellä Suomessa ymmärtää, että kansainvälinen maine olisi jollain tapaa tahrattu.

Ihmisiä kiinnostaa paljon enenpi oman kotimaan talousasiat ja muu uutisointi. Se täällä on silminnähden nähtävissä sekä uutisissa ja yleisessä elämässä, että taantuma rupeaa olemaan Espanjassa taittumassa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joo, onhan se pönttöä mennä tuolla tavoin mielenilmaukseen, sitä ei varmaan monikaan kiistä?

Mutta suomalaisiin iskostetaan koko ajan huonoa itsetuntoa, että meidän tulisi olla aina ensimmäisenä miettimässä muiden reaktioita.

Pidämmekö me norjalaisia massamurhaajina, koska yksi tärähtänyt Breivik niin teki? Emme.

Ovatko kaikki yhdysvaltalaiset pommimiehiä, koska Oklahomassa eräs heistä räjäytti toimistorakennuksen? Eivät ole.

Ja edelleen:

Eivätkä nämä kaikki tänne Eurooppaan tulleet ole lapsia häkeissä polttavia barbaareja.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #25

Tämä oli hyvä pointti. Suomalaisiin tosiaan syötetään huonoa itsetuntoa läpi linjan. Totuushan on se, että ei pienen suomen asioita juuri maailmalla ruodita vastoin kun usein annetaan ymmärtää.

Hyvänä esimerkkinä lisäksi tämä mahdoton Venäjä propaganda uutisointi. Jotenkin tuntuu, että suomalainen media on menettänyt täysin otteensa ja valinnut jollain tapaa puolensa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tiedä häntä, kuinka ne ymmärtävät, mitä on elää häntäpäässä. Kun joku tulee rajalle, ei sitä voi noin vain sylkeä silmille ja vaatia häipymään saman tien. Suomi toimii juuri nyt oikein ja niin hyvin kuin pystyy. Ei Irakissa eletä ilman aivoja, salakuljettajat tietävät Suomen naapurit. Venäjä ei "roskaväkeä" kaipaa eikä ota vastaan. kuka tietää mitä ne lopulta ajattelevat. Kun tarvitsee apua hengissä säilymiseen, on velvollisuus se myös tarjota. Suomen jälkeen ei etenemistä tapahdu, peruutusvaihde on ainoa vaihtoehto. Espanjassa ei kannata liikaa aukoa päätään Suomen suuntaan, hoitakoon omat asiansa ja velvollisuutensa. Seat auton päästöarvot Volkkari groupin alaisina ainakin. Se "viisaus" voi maksaa vielä enemmän kuin Suomen pakolaiset. Hieman ärsyttää olla mieliksi kaikille, kun herrat muualla luulevat itsestään liikoja.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Ilkka

Olisiko jotain kommenttia itse tuohon leipätekstiin liittyen? Meni tämä kommentti osuus vähän ohi. Tässä blogissa puhutaan Suomen sisäisestä sekä kansainvälisestä uutisoinnista ei volkkareista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vetovoimatekijöitä eli ilmaista rahaa ja luksusasumista (oma asunto) olisi pitänyt karsia maahanmuuttajilta jo ajat sitten Suomessa, näiden takia tänne tullaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jarmo.

Olen samaa mieltä. Auttaa toki pitää jos ihminen on todellakin avun tarpeessa, mutta näitä niin kutsuttuja vetovoimatekijöitä pitäisi todellakin lieventää. Tässä auttamisessa pitäisi olla joku kultaisempi keskitie ja järki mukana.

Nyt olen saanut sellaisen kuvan, että kantasuomalaisten asioita poljetaan ja vähätellään massamuuton kustannuksella. Toki joku voi korjata jos olen väärässä. En vain voi ymmärtää, että meiltäkin kotikyliltä lakkautettiin käytännössä kaikki säästösyistä ja nyt on varaa palkata kymmeniä ihmisiä ja avata samoja paikkoja ulkomaalaisille. Se hämärtää varmasti kansalaisten oikeustajua.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Yöunet menneet, kun en tiedä, mitä meistä ulkomailla nyt ajatellaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Aikas veikeä juttu tuossa sattui. Katselin Google analyticsin kautta blogiini ohjautuvia lukujioita, niin vauva.fi sivustolta tuli monta lukijaa. Joku oli aloittanut kyseisestä asiasta keskustelun. No katsos kummaa, niin kymmenen minuutin kuluuttua liikenne loppui ja sisältö oli jostain syystä poistettu.

http://www.vauva.fi/keskustelu/4595717/ketju/suome...

no...tiedä häntä..

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Sama kävi mielessä Jarmo. Se vissiin aika vakiintunut käytäntö nykyään, vaikka yrittäisi kuinka rakentavasti kertoa asiansa.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki
Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Henrik.

Toki naamakirja päivityksiä varmasti aiheesta on, mutta ei sen laajemmin. Tuolla päivityksellä näytti olevan muutama tykkäys. Muuuten mediassa aika hiljaista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On nykyisen hysteerisen tiedonvälityksen hedelmiä, että yhden sairaalla huumorintajulla varustetun hörhön tekemisistä nostetaan tällainen haloo.

Paras olisi ollut kuitata asia julkisuudessa hiljaisuudella. Samaan tapaan kuin maahanmuuttajien rikoksetkin.

On kansanosan - itsen asiassa kokonaisen kansan - leimaamista väittää, että yksi tällainen tapaus pilaisi suomalaisten maineen. Ei se norjalainen joukkomurhaajakaan koko Norjan mainetta pilannut, vaan omansa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Pekka.

Uutisointia vastaan minulla toki ei ole mitää, jos se on yhteistä hyvää palvelevaa "neutraalia" uutisointia ja kuten tuossa Norjan tapauksessakin, niin ei siinä koko Norja ollut lahtaajana ja oli hivenen vakavammasta rikoksesta tosiaan kysymys.

Teijo Killström

Allekirjoitan blogin pitäjän esittämät jutut täysin.
Itselläni on vaatimaton 43 maan kokemus työjuttujen kautta, lisäksi tulee aika ajoin notkuttua erillaisilla kansaivälisillä forumeilla joissa keskustellaan kaikista asioista maan ja taivaan välillä.

Pikaharavointi KKK-tapauksen ja polttopullojutun osalta tuotti pelkästään neutraalia taikka posiitivista suhtautumista Suomeen.
Yleisesti arveltiin polttopullohemmon olleen yksittäinen Don Quete joita löytyy enemmänkin monista muista maista, KKK-juttulle lähinnä naureskeltiin ja varsinkin tuli esille että miten ihmeellisesti Suomessa hallituksen jäsenet panikoivat jos yksittäinen kansalainen iskee kartonkitötterön päähänsä.
Eli summa-summarum, kyllä maailmalla ihmetellään mutta lähinnä Suomen itsetuhoisuutta tulijoiden suhteen ja hallituksen reagointia tötteröön.

Olen pitkälti sitä mieltä että nämä "Mitä meistä maailmalla ajatellaan" politiikot peittävät osaamattomuuttaan / Kykenemättömyyttään näillä jutuillaan. Sisäpoliittiset asiat eivät ole enää kenenkään hallinnassa ja tätä halutaan peitellä osoittamalla vakavampi juttu kiinnostuksen kohteeksi ja sehän tietenkin on "Mitä ne meistä ajattelee".

"Mitä ne meistä ajattelee" poliikko on osaamaton sekä pelkää vain ja ainoastaan oman valtansa menetystä, siksi heittäydytään jonkinlaiseksi puolijumalaksi jonka äänestäminen sitten kääntää kaikkien maailman ajattelijoiden ajatusten suunnan...
Näppituntumalta väittäsin että jos joku tekisi taulukon eniten tuhlanneista / mokanneista / saamattomista politiikoista niin näiltä löytyisi kaikkein eniten äänestäjille tarkoitettuja "Mitä ne meistä ajattelee" hokemia.
Minulle on käsittämättömän vaikeaa ymmärtää näiden politikointia, sisäpolitiikkaa haluttaisiin tehdä sillä mitä joku jossain maailmalla ajattelee Suomen sisäpolitiikan merkityksestä itselleen ?
Ei hyvää päivää sentään.

Aika arvoton oli myös näytös tötteröhatun suhteen pöyristymisestä, pääministeristä lähtien pöyristyttiin oikein urakalla kun ei osata muuta tämän maan uppoamisen suhteen tehdä.
Olisiko edes hitunen suhteellisuudentajua liikaa pyydetty?
Polttopullohemmo teki rikollisen teon, siitähän ei päästä yli eikä ympäri ja näitä ei tule sallia....Mutta kas kummaa, karpaasi pääsi varmaan ennätysten kirjaan:
Kuka muistaa näin suoralta kädeltä jonkun rikollisen kiinniotetun, pidätetyn, tutkinnan tehdyn ja vangitsemismääräyksen haetun, kaikki yhden aamupäivän aikana tässä byroklandiassa?
Ainoa mahdollisuus että takana on poliittinen painostus ja päätös, varoittavia esimerkkejä on saatava.
Toinen on tötteröhattu-tapaus, poliiisi ihan omaehtoisesti on ilmoittanut tutkivansa että mihin kaikkiin mahdollisiin rikoksiin on syyllistytty.
Tässä alkaa olla kaikuja jo Stalinin ajan neukkulasta ja niiden näytösoikeudenkäynneistä.

Poliittinen poliisi on nyt Suomeenkin saapumassa ja niin kuin DDR:n Stasia kauhisteltiin...Ei tietenkään kaikkien taholta, ei monen niidenkään jotka edelleen istuvat maan asioista päättämässä.

Ei hyvältä näytä, ura-broileripolitiikkoja on laitettu aikuisten miesten ja naisten töitä tekemään.
Ei todellakaan.

Esa Niemi

Yksittäistapauksen ei pitänyt edustaa laajempaa joukkoa, näin ainakin kun maahanmuuttaja tekee jotain.

Ajatella jos turvapaikanhakijan puukottamaksi joutunut ovimiehen tapaus olisi vienyt turvapaikanhakijoiden tai heidän kotimaidensa maineen.

Lakanoiden kanssa urpoilu on kuitenkin puukottamistakin vakavempaa jos julkisuudessa esitetyistä väitteistä voitaisiin tehdä jotain johtopäätelmiä. Mustiin lakanoihin pukeutuminen olisi kait ollut onnistuneempi asuvalinta jos halusi pukeutua lakanoihin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommenteista Teijo ja Esa.

Mikäli tämä valtamedian valiokoima suunta jatkuu näin toispuolisina ja kansalaiset kaivat tietonsa vain sosiaalisesta mediasta, niin kansa tulee jakautumaaan voimakkaasti kahtia. Mitä enemmän pimitetään, sitä kovemmat vastareaktiot tulevat olemaan kun alkaa tapahtua.

Pitää olla todella tyhmä jos ei ymmärrä, että tällaiset ihmisten valtavat massasiirrot eivät tuottaisi jatkossa vielä paljon ongelmia. Tämä on vasta alkua. Ruotsi on hyviä onnistumisen esimerkkejä täynnä, vaikka ovat voineet valmistua tilanteeseen vuosia.

Välillä uutisia Suomesta seuraavana, en voi muuta sanoa kuin sen, että olen sanaton. Parhaita perusteluja tälle on ollut se, että tämä kansanvaellus on elvyttävää taloudelle. En vain ymmärrä, että miten?

Toimituksen poiminnat