karirosenlof

Viisikymmentätuhatta uutta Suomalaista tänä vuonna?

Tämä turvapaikkahakija ralli tuntuu nyt lähteneen lapasesta ihan toden teolla. Suomi on Pääministerinsä suulla lausunut, että Suomi ottaa vastaan tänä vuonna jopa 50.000 turvapaikan hakijaa. http://areena.yle.fi/1-2397044 Se onko Suomi siihen valmis onkin jo todella toinen juttu.

 

Jos tarkastellaan nyt hitusen tätä lukua, niin se on todella mittava ihmismassa. Verrattakoon, että Jyväskylässä on noin 86.000 asukasta. Mikäli sama ralli jatkuu myös ensivuonna, on Jyväskylän kokoinen kaupunki rakennettava tulijoille tai ainakin kaupungillisen verran asuntoja. Valitettavasti Suomi on yksi maailman kylmimpiä maita, niin telttamajoitus ei täällä sovi pitempään oleskeluun.

 

Maasijaintisa vuoksi suomalainen käyttää myös huomattavan määrän energiaa. Tämä määrä ihmisiä tarkoittaa myös valtavan määrän lämpöenergiaa, jolla nämä asunnot lämmitetään, sekä luonnollisesti myös sähköä tarvitaan. Mikäli kaikki tulokkaat asutettaisiin samalle alueelle, se tarkoittaisi noin karkeasti yhden Jyväskylän voimalan kokoisen voimalaitoksen rakentamista.

 

Kansalaisten turvallisuus takaaminen. Koska puhutaan jo noin isohkon kaupungin asukasmäärästä, niin se tarvitsee jo kohtuulliset poliisivoimat turvaamaan asukkaiden arkisen elämän, kuten normaalisti on tapana.  Väkilukuun suhteutettuna nykyään yhtä poliisia kohden asukkaita oli 681. Tässä kohtaa on huomautettava, että tulokkaat eivät puhu poliisin kanssa samaa kieltä, joten tulkkipoliiseja on oltava lisää huomattava määrä.

 

Terveyden hoito on myös oma lukunsa. Tämä määrä ihmisiä tarvitsee jo jonkun kokoisen sairaalan synnytys ja muine palveluineen. Lisää hoitajia lääkäreitä ja niin edelleen. Jälleen on muistettava, että ei ole yhteistä kieltä jolla kommunikoida, joten mittava määrä tulkkeja myös tänne.

 

Ruoka huoltoon tarvitsee mittavat panostukset. Kaupungillinen ihmisiä syö jo aika huomattavan määrän ruokaa. Saman verran siis kuin miltei Jyväskylänkokoinen kaupunki sitä kuluttaa. Tämä on jostain myös joka päivä hankittava. Näkyy toki myös siellä jätehuollon puolella toisessa päässä.

 

Koulutus uusille tulijoille on aika mittava projekti. Ensinnäkin tarvitsemme suht monta luokkaa, jossa pääsemme harjoittelemaan suomen kieltä koska ilman sitä ei kotouttamisella ole toivoakaan onnistua. Jokainen voi mielessään miettiä montako luokkahuonetta ja opettajaa tarvitaan tähän projektiin.

 

Jokainen tulija tarvitsee toki myös partnerin, eli jos vaikka tuljoina noin 30,000 miestä niin on suomalaisilla naisilla tulevaisuudessa vientiä. Toki varmasti tulee perheitä perässä, mutta jos ei ole terveitä parisuhteita, niin se voi altistaa raiskaustapauksiin. Tämäkin näissä massasiirroissa mietittävä.

 

Tässä vain muutamia esimerkkejä siitä mihinkä olisi noin reaalielämässä varaudeuttava kun ihmistä tulee kuin pipoa. Tosin asia on vielä huomattavasti kulttuurierojen vuoksi monimutkaisempaa, mutta kai nuo viisaat päättäjät ovat kaiken huolellisesti miettineet, ettei tule yllätyksiä. Ei kai ne muuten tähän olisi lähteneet. Itse olisin ainakin vähän enempi varautunut, ennen kuin saattaisin pelkästään tänä vuonna 50.000 uutta ihmistä Suomeen. Eihän tämä voi yksinkertaisesti onnistua minkään reaaliteetin valossa. 

 

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös muita ajankohtaisia blogini kirjoituksia kuten:

 

Suomi seonnut lopullisesti

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203259-suomi-seonnut-lopull...

Voiko Suomi ja suomalaiset selviytyä velkahelvetistään?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182056-voiko-suomi-ja-suoma...

Laillisesti ryöstetyt Osa II - Syyttömänä valtion hirsipuussa

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181634-laillisesti-ryostety...

Profetia Suomen kansalle

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181058-profetia-suomen-kans...

Laillisesti ryöstetyt

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180621-laillisesti-ryostetyt

Suomalaiset -maailman nopein kansa.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180138-suomalaiset-maailman...

Unelma paremmasta maasta

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179751-unelma-paremmasta-ma...

Suomalainen. Oletko valmis tulevaan elintasoromahdukseesi?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179087-suomalainen-oletko-v...

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,    

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178257-suomi-olisi-edelleen...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko...

Energiaomavarainen Suomi

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176825-energiaomavarainen-s...

 

Lisää löydät profiilini takaa

 

Kirjoittellen nykyään täältä Espanjan päästä vähän rennonpaa blogia ”Operaatio Varpaat mereen”http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/ tervetuloa katselemaan myös sitä.

 

Muista jakaa tietoa kirjoituksesta mikäli pidit siitä.

 

Cheers

 

Saludos de Sol

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Ja tämäkin ongelma olisi ratkaistavissa YHDESSÄ ainoassa päivässä.
Todetaan Irak ja Somalia turvalliseksi maaksi, kuten onkin eli tarvittaessa voivat maan sisäisesti muuttaa turvallisempaan jos oikeasti olisi hätä.

Ja pikakäsittelyssä voidaan todeta yhdessä päivässä Dublinin sopimuksen mukaisesti, että ei oteta turvallisesta maasta ja turistit voivat palata omalla rahalla takaisin kuten ovat tulleetkin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Rafael.

Niinpä, mutta ei ole poliittista tahtotilaa eikä rohkeutta. Ymmärtääkseni EU:n sanktioiden pelossa kaikki tapahtuu. Nyt ollaan todellakin siellä ytimessä.

Voi Suomi parka..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Käsityksesi mukaan meillä syntyy tämänverras suomalaisille lapsia.
Maalletulijoita taitaa olla varsin niukasti suomalaisia paluumuuttajia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Turvapaikkahakemus on otettava vastaan siinä maassa jossa se ensimmäisenä esitetään. Turvapaikanhakija ei ole turisti. Turistilta edellytetään tarvittavat matkustusasiakirjat.

Esa Niemi

Margareta:
"Turvapaikkahakemus on otettava vastaan siinä maassa jossa se ensimmäisenä esitetään."

Ja hakemuksen käsittelee se maa, josta hakijat tulevat, joten voimme käännyttää kaikki EU-maista tulevat takaisin jo olemassa olevan sopimuksen mukaisesti.

Voimme myös palauttaa takaisin kolmanteen maahan, jossa olisi voinut saada suojelua, eli YK:n pakolaisleireille tai johonkin maanosaan, joka on turvallinen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16

Luuletko, että YK:n pakolaisleirit suostuvat ottamaan Suomesta pakolaisia?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #19

Margareta, et tunne aihealuetta sen vertaa, että ymmärtäisit mikä on pakolaisen ja turvapaikanhakijat ero. Vastaan silti.

Pakolaisia meidän ei tarvitse palauttaa koska niitä on niin vähän ja pääasiassa kiintiöpakolaisia.

Turvapaikanhakijat voidaan palauttaa aivan kuten mikä tahansa muu valtio saa palauttaa ihmiset, jotka ovat laittomasti tulleet maahan tai ovat ilmeisen perusteettomia turvapaikanhakijoita. Osa kiintiöpakolaisista joutuu odottamaan Suomeen pääsyä koska mm. YK:n tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyneet turvapaikanhakijat tukkivat Suomen vastaanottokyvyn oikeilta pakolaisilta.

Voimme halutessamme elättää turvapaikanhakijiat missä tahansa kolmannessa maassa tai missä tahansa kolmannessa maassa, jonka alueella on uskottavaa suojelua tarjolla.

YK:n pakolaisleirit ottavat jo nykyisellään vastaan eri maissa seikkailevia YK:n pakolaisleirit ohittaneita tai jättäneitä, joten Suomi on tuskin poikkeus tähän. YK:n pakolaisleirin ohitettuaan tai jätettyään kyse on vain laittomasti maassa oleskelevista ihmisistä ja tämän takia he hankkivat väärennettyjä papereita harhauttaakseen eri maiden viranomaisia. Muutoin heidät palautetaan takaisin pakolaisleireille.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #30

Mistä maista on palautettu turvapaikanhakijoita leireille?
Turvapaikkaa hakenut ei oleskele maassa laittomasti.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Muuten hyvä bloggaus, mutta ei se Jyväskylän kokoinen kaupunki riitä ensi vuonna tulijoille, jos vauhti jatkuu samanlaisena.
50 000 menee kevyesti rikki tänä vuonna ja nykyisellä vauhdilla ensi vuonna porukkaa tulee ainakin 150 000. Eli 200 000 asukkaalle pitäisi saada katto pään päälle. Yksi uusi Tampere joka vuosi.
Ai niin, ne perheenyhdistämiset unohtui...vielä pari Tamperetta lisää joka vuosi.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jari.

Mietin itse myös käyttää Tamperetta tai Turkua esimerkkinä, mutta ajattelin vetää varovaisemman arvion kautta. Tämä maahan muutto keskustelu kun tuntuu olevan niin kuuma peruna, että pitää yrittää olla sanomisissaan tarkka. On suorastaan ihmeellinen ilmapiiri aiheen ympärillä, joka tulee käytännössä tuhoamaan koko Suomen tällä menolla. On se kumma jos sitä ei jo joku tajua. Ei yksinkertaisesti riitä rahkeet.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Juu. onhan tämä aivan käsittämätöntä. Tänään tuli uutinen, että kaikki VOKit ovat nyt täynnä. Johtopäätöksenä sitten oli, että pitäisi varmaan kuntiin avata lisää keskuksia. Ei sitten kukaan osannut laskea, että niitä keskuksia tarvittaisiin lisää ainakin *2kpl päivässä. Ei siis 2 uutta VOKkia, vaan 2 uutta VOKkia joka ainoa päivä...

*2 päivässä, jos yhden vastaanottokeskuksenkapasiteetti on 150-200 henkeä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Kukaan ei tosiaankaan osannut etukäteen laskea.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #11

Margareta:
"Kukaan ei tosiaankaan osannut etukäteen laskea."

Sisäministeriö käski jo keväällä varautua laajamittaiseen maahanmuuttoon ja etsiä 80 000 majoituspaikkaa elokuuhun mennessä.

Sisäministeriössä tiedettiin varsin hyvin, että Ruotsi kääntää kohta mm. YK:n pakolaisleireillä tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden tulosta.

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-va...

"Kuntia pyydetään nyt tekemään touko-kesäkuun aikana, viimeistään elokuussa aiesopimukset siltä varalta, että Suomessa alkaa laajamittainen maahanmuutto."

"Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000."

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #17

Niinpä niin.... kyllähän tuo Kuntalehden juttu on melkein itkettävää luettavaa.

Kuinkahan monta laitosta henkilökuntineen tutkii Suomea ja Suomen tulevaisuutta?
Mikä on ollut tulos tässä asiassa?

Kieltämättä ennustamien ei ole helppoa, mutta sittenkin.....

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #25

Joskus ennusteet näyttävät osuvan kohdilleen pikaisen valmistautumisen perusteella.

Petteri Orpon olisi kannattanut vetää lottokuponki kun on noin hyvä ennustamaan.

Orpo patisti, että asialla on pirunmoinen kiire, vaikka uutisissa Orpo on ollut yllättynyt koko asiasta. Uutiset ruotsista kertoat, että toiminta on ollut organisointua ja turvapaikanhakijoiden hakeutuminen alkoi yht'äkkisesti.

Petteri Orpolla on salaisuus ja toimii Suomea vahingoittavasti jonkun muun kuin ministerin valansa lukuun.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Joo, onhan se nyt aivan hirveän vaativaa matematiikkaa laskea, että jos porukkaa tulee jatkuvasti 300-500 päivässä, niin se vaatii 2 VOKkia päivässä.
Ei siihen sisäministeriön ja migrin virkamiehet pysty.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #27

Pitää lakkauttaa lisää varuskuntia, sairaaloita, kouluja, lukioita, kirjastoja, kunnantaloja, hoivakoteja, vuokara-asuntoja ja hotelleja että VOK-tiloja saadaan. Oikein massa lakkauttamiset. Sitten on tyhjiä teollisuus ja varastohalleja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #27

"27

Asiassa on ainakin kaksi puolta, paljonko pakolaisia tulee ja milloin he lähtevät.

Ihmeellistä on että esim Afganistanista, Pakistanista ja monen tuhannen kilometrin päästä Malista ja Nigeriasta ja vielä Syyriastakin, lähtevät liikkeelle _yhtaikaa_.
Tilanteen selittämien ei liene helppoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #62

Rikollisliigat ohjailevat liikenettä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #64

#64

Vaikea uskoa että ohjailu onnistuu kymmenkunnassa maassa tuhansien kilometrien päässä toisistaan

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #65

Itsekin käytät nettiä.
Pääohjailijat ja rahoittajat saattavat hyvinkin olla vaikka USA:ssa.
Turkissa on jotain puolitoista miljoona pakolaisia.
Missähän niitä kumiveneitä ja pelastusliivejä tehtaillaan? Jossain hikipajoissa joiden omistajat voivat rahoittaa vaikka mitä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

ELY-keskukset ovat jo varautuneen kevällä 80 000 hyökkääjän tuloon. Nyt jo on asetus tulossa jossa turvapaikainhakija on täysin samalla viivalla kanta-asukkaan kanssa. Käytänössä se tulee tarkoittamaan sitä että hyökkääjä on aina etusijalla.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jarmo.

Vai on tämmöinenkin suunnitelma olemassa. ELY- ei turhaan varaudu vaan on hyvin ohjeistettu. Uskomatonta touhua ja tämäkö on sitä auttamista, että tuhotaan oma valtio? Aika reiluja on nuo suomalaiset.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5

Varuskunnissa on sotilastelttoja tuhansille miehille. Kaminat ovat käyttökunnossa. Soppatykit ovansuuhun. Kenttäkäymälät läheiseen pusikkoon. Eikö osata vai haluta organisoida.

Mekin olimme tykkien kanssa Lapissa viikkokausia. Pakkasta oli yli 20 astetta, teltassa pärjättiin hyvin. Kamina keskelle ja kipinämikko viereen istumaan.

Väestönsuojeluorganisaatiolla on oltava suunnitelmat kuinka koko etelä- Suomi evakuoidaan, siis jotakin 1- 2 miljoonaa ihmistä.

Varuskunnissa on kymmeniä tuhansia miehiä. Mitä ne siellä tekevät, jos kerran ihmiset ovat ahdingossa. Siellä on lähes ilmaista työvoimaa auttamaan.

Suunnitelmat, paperit esiin. Mihin on suunniteltu ihmiset sijoitettavan.

Marko Parkkola

ELY-keskuksilla, kuntapäättäjillä, majoittajilla ja jopa SPR:llä on monesti keskenään sidoksia toisiinsa, jolloin siirretään sopivasti veronmaksajan rahaa demarin...anteeksi siis jonkun taskuun. Ei toki mitään laittomuuksia, vaan paikat miehitetään ristiin, ettei päivänselviä jääviysongelmia tule. Kiimingissä tosin paikallinen demari jäi asiasta kiinni.

Ei mikään ihmekään, että invaasio on näin laajaa ja uusia säännöksiä rustataan ranteet kipeänä. Ei se raha muuten veronmaksajan lompakosta lähde!

Itse olen jo kyllästynyt aiheeseen. Vuosikaudet sitten kirjoitin näistä asioista ja nyt ne tulevat toteen. Onneksi olen sentään sairaslomalla, etten tee veroeuroja byrokraattiloisille.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#49
>....olen sentään sairaslomalla...

ooo

Pikaista paranemista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuinka paljon suomalaiset joutuvat vielä säästämään tämän kaiken riemun ja rikkauden maksamiseksi.

Poliisin rahoituskehys on maahanmuuttokriisin myötä levinnyt kuin kuuluisa enon vene. Ylityökustannukset ovat jo nyt valtavat ja henkilöstön kestokyky venytetty äärimmilleen.

Arabian kielen tulkit ovat tämän hetken palkkakeisareita. Tulkkifirma laskuttaa valtiota 100 euroa/h. Kun yhden puhutuksen tekemiseen kuluu puolisen tuntia niin 50 000 maahanmuuttajan tulkkauskulut pelkästään rekisteröimisvaiheessa ovat 2,5 miljoonaa euroa. Tulkkia nämä raukat tarvitsevat vielä vuosikausia selvitäkseen elämästään Suomessa. Lisäksi tarvitaan tulkit tuhansille jo ennestään maassa oleileville.

Kustannukset vuositasolla miljoonia.

Tämä siis yhdellä kapealla sektorilla eli poliisitoimessa. Sama ruljanssi pyörii myös sosiaali- ja terveyspuolella, jossa kustannukset ovat samaa tasoa.

On se hyvä, että meillä on AAA-luottoluokitus. Lainaa nimittäin tarvitaan vielä rutkasti lähivuosina, ellei jopa vuosikymmeninä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos Kommentista Juha-Pekka.

Ja tämä kaikki tosiaan alkusoittoa. On se veikeää miten kaikesta muusta leikataan samaan aikaan ja raha ei ole riittävinään mihinkään, mutta yhtäkkiä on taas rahaa valtiolla että ranteita pakottaa.

Tietää kulukuuria jatkossa kantasuomalaisille, kun velka loppuu..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No eihän 50000 turvapaikanhakijaa ole 50000 turvapaikansaajaa. Jos tuo määrä tulee hakijoita, eipä noita silloin varmaan jää Suomeen kuin n.20000, kun nuo kriteerit turvallisista alueistakin ovat kiristyneet.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Petteri.

Olisi mukava olla noin positiivinen asian suhteen, mutta kun näitä uutisia seuraa, niin en kyllä uskalla noin positiivikseksi heittäytyä.

Ei turvapaikanhakija tietenkään turvapaikansaajaa tarkoitakkaan, mutta kun niitä tulijoita riittää juuri niin kauan kuin vastaan otetaan. Ja mitä ihmeen turvapaikan hakijoita nämä ovat jos tulevat turvallisista maista?

Kaarina Piipponen

Ajankohtainen kirjoitus!

Jos Suomi ottaa tänä vuonna 50000 uutta turvapaikan hakijaa, niin kyllähän se olisi jo lievän kaaoksen alkua ja jos useimmilla ei ole passia tai muita henkilöllisyyspapereita. Niin mitenkähän kauan näiden asioiden selvittely eri virastoissa kestää. Yksi vuosi, kaksi vuotta? Ja entäs jos nämä luvut vielä nousevat.

Tänään oli tänään taas Tuomo Kankaalta sanomalehti Pohjalaisessa hyvä mielipidekirjoitus.

Sokea, sokea Suomi

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%...

Ja tämä lause jäi mietityttämään:

"Nyt on lisäksi paljastunut, että entinen maahanmuuttoministeri Astrid Thors ei saanut aikaan vaalien takia Irakin ja Suomen välistä palautussopimusta. Ruotsi hoiti asian ja se voi palauttaa periaatteessa kaikki maahansa tulleet irakilaiset."

Kuinka vaalit voi estää asioiden ajamista? Hänhän on Brysselissä ja eihän ne vaalit kuukausia kestä. Ja mikähän tässä on sitten takana?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Kaarina.

Kyllä tässä nyt on isompi juttu takana tosiaan. Eikä ole parissa vuodessa todellakaan ohi. Ei voi mistään sattumista enää puhua ja väkeä vain lappaa kuin pipoa.

Vai oliko nämä Kataisen lausunnot vain sanan helinää vai näinkö tätä on valmisteltu vuosia? https://youtu.be/1H4byTP1q9s Katsokaa video Kataisen puheista ja ihmetelkää. Kaikki on ollut suunniteltua jo vuosia.

Kaarina Piipponen

Se oli kyllä aika utopistinen video. Hän sanoi jossakin vaiheessa, että 2010 Suonessa ei olisi paljon työttömiä, mutta myöhemmin sitten tarvittaisiin valtava määrä ulkomailta niitä työntekijöitä. Ristiriitainen selitys?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #22

Niinpä, vai tuuliko siinä vain Kataisen huulia heiluttelee? Heillähän on sellainen uskomus, että työllisten määrä lisää työllisyyttä.

Kaarina Piipponen Vastaus kommenttiin #24

Jostain suunnasta ehkä se tuuli saa hänen huulensa heilumaan. Ja kenenkä hyväksi???

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

K.R.>Tämä turvapaikkahakija ralli tuntuu nyt lähteneen lapasesta ihan toden teolla....

ooo
Ei saa pelotella, mm koska lähes kaikki tekevät sitä.

Miltähän Suomi näyttää tämän asian osalta vaikkapa kymmenen vuoden päästä. Hyvin todennäköisesti yhteiskunta toimii melko vakaasti. Laillisesti maahan muuttaneet ovat sulautuneet yhteiskuntaan. He ovat saattaneet olla suuri apu Suomelle.

Elämä jatkuu. Suomi on rikas maa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jorma, sinä kuitenkin rikkaanmaan kansalaisena asut Eestissä.
Paljonko Eesti on ottanut vastaan turvapaikan hakijoita ?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#39

Olen huonosti seurannut asiaa. Yhtään kait ei ole vielä otettu, oliskohan puhe ollut 2-3 sadasta.

Tuossa pari iltaa sitten täkäläisessä tv:ssa haastateltiin maaseudun ihmisiä pakolaisasiassa. Siinä kysyttiin vanhalta, luulisin vironvenäläiseltä, mieheltä mitä mieltä hän on. Mietti hetken ja verkkaisesti tokaisi:
"Ihmisiähän nekin on."

Siinä taitaa olla koko eurooppalaisen satojen tuhansien ihmisten liikehdinnän ymmärtämisen ydin. Ajattelin hänen että hän tarkoitti että me kuulumme samaan "ihmisen rotuun" kaikki.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #40

Ihmiset ovat yhtä lajia, eri rotua. Nykyaikaan rotu voidaan määrittää geeniperimän ja heimojen mukaan. Rodusita puhuminen ei ole rasismia, rotuopin väärin käyttö on. Siksi modernimmin puhumme populaatioista ja kansakunnista.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jorma.

Nämä ovat realiteetteja ei pelottelua ja siitä Suomen rikaudesta olen kirjoittanut jo aika monta blogia joita löytyy tuolta ylempää.

Muutama ote tähän taas päivän uutisista

Vastaanottokeskukset täyttyivät - minne turvapaikanhakijat laitetaan seuraavaksi?

Joudutaanko turvapaikanhakijat lähettämään pois Suomesta, jos paikkoja ei riitä?

- Eihän ketään pystytä täältä pois lähettämään ennen kuin asia on käsitelty. Käsittelyajat riippuvat täysin siitä, millaiset resurssit hakemusten käsittelijöillä on.

Eli eikö ole mitään rajaa tulijoiden määrään?

Onko erilaisten hätämajoituspaikkojen ja vastaanottokeskusten käyttöönottaminen lopulta kunnista kiinni?

Eihän sitä periaatteessa kunnilta tarvitse kysyä, vaan omistajilta. Mutta ainahan se on mukavampaa, jos kaikki alueen toimijat ovat sitoutuneet tähän työhön. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tässä hankalassa tilanteessa kunnan mielipide voitaisiin ohittaa, jos sopivia tiloja löytyy

Kunnilta ei edes tarvitse lupaa kun systeemiä viedään eteenpäin. Mitä helkattia siellä Suomessa oikeasti oikein tapahtuu?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092420408453_u...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jorma asuu elintasopakolaisena Eestissä Linnanmäellä jossa on myös AS Atria Eestin omistama sikala.

Olen aivanvarma etteivät sikalan työntekijät saa 500 euroa suurempaa kuukausipalkkaa, eli huomattavasti vähemmän kuin Jorma eläkettä Suomesta-

Näin on tosin tehnyt moni muukin eläkeläinen, Eesti on lähellä ja kulttuurierot eivät ole huomattavia, suomenkielelläkin pärjäilee kohtuullisesti.

Esa Niemi

Määrät ovat liian suuria, jotta kykenisimme jossain määrin onnistuneesti ottamaan vastaan. Näiden lisäksi tulee valtavat määrät perheenyhdistämisiä.

Meillä ei ole resursseja edes edellisten maahanmuuttajien kotouttamiseen ja työllistämiseen.

Suomessa ei ole tulevaisuutta kun reilu miljoona suomalaista on osa- tai kokopäivätyötön. Näiden uusien suomalaisten tulevaisuus on työttömyyttä ja syrjäytymistä, eikä lopputulos ole kenenkään kannalta win-win.

Kansantaloudellista arviota kustannuksista ei kukaan uskalla esittää koska meillä ei ole rahaa edes nykyisen elintason säilyttämiseen, joten hyvinvointivaltion rahoituspohja ei kestä tulonsiirtojen nettosaajien määrän näin suurta lisäämistä.

Pakolaisuus voidaan hoitaa ainoastaan YK:n pakolaisleirien kautta, joiden avulla resurssit jakautuvat kaikkien avuntarvitsijoiden kesken ja säästää ihmishenkiä. EU:n tulisi palauttaa YK:n pakolaisleireillä tarjotusta turvapaikasta kieltäytyneet turvapaikanhakijat takaisin YK:n pakolaisleireille. Välimeri hiljenisi muutamassa päivässä ja ISIS heikkenisi kun ei saa rahaa sodankäyntiin ihmiskaupalla ja salakuljetuksella.

Suojelun tarve, ei varallisuuden tulee olla Eurooppaan pääsyn peruste. YK:n pakolaisleirit ovat jo olemassa ja sinne voidaan palauttaa jo nykyisten EU-säädösten perusteella. Kaikki on valmiina ja toiminnassa, nyt puuttuu vain poliittinen tahtotila ratkaista ongelma, jonka EU loi turvapaikkapolitiikallaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja että osallistut keskusteluun aiheesta tässäkin viestiketjussa Esa. Olen kanssasi hyvin pitkälle samaa mieltä. Ei Suomi yksinkertaisesti selviä tästä määrästä tulijoita sitten mitenkään.

Oletkin noita harvoja asian esille tuojia, joka erittäin rakentavasti ja kiihkottomasti tuo näitä ongelmakohtia ihmisten tietouteen.

Seuraan itse täältä ulkomailta tilannetta ja kyllä mielestäni erittäin huolestuttavalta näyttää tuo Suomen tämän hetkinen tilanne.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#26
> ....Ei Suomi yksinkertaisesti selviä tästä määrästä tulijoita sitten mitenkään.

ooo
Hyvä ystävä.... mitä tapahtuu jos ei selvitä?

----

Minusta näissä keskusteluissa näkyy mm se että ihmiset eivät ole kokeneet sota- aikaa, eikä edes sen jälkeistä pula- aikaa.

Myöskin perimätieto on kadonnut johonkin.
Kuinkahan paljon 40- luvun kulutus oli Suomessa verrattuna nykykulutukseen, 1/10
vai vieläkin vähemmän? Eikä tuolloinkaan kuoltu nälkään, korkeintaan joitakin mielisairaspotilaita epäselvissä olosuhteissa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #28

Kiitos kommentista Jorma.

Tottakaihan Suomi tästä selviää, ehkä ymmärrät asian hivenen väärin. Kysymys on enempi siitä millaiseksi Suomi tämän myötä tulee muuttumaan. Nyt jo resursimme on monilta osin loppu ja kansamme elää velaksi. Se, mitä tämä tarkoittaa, on nimen omaan ajaa oma maa sinne pula-aikaan omalla tyhmyydellä.

Kaikesta leikataan jo valmiiksi. Kouluista, sairaaloista, poliisilta, armeijalta ja niin edelleen ja niin edelleen. Meillä kun ei yksinkertaisesti resurssit tähän leikkiin riitä puhumattakaan tulevista sosiaaalisista ongelmista.

Miksi hyvinvointi valtio pitää pyrkiä tuhoamaan tarkoituksenmukaisesti. Mitä me tästä saamme? En ymmärrä miksi sota-aikaa ja evakoita tähän vedetään ja jos vedetäänkin, niin miksei siellä rajalla ole tarpeeksi vartioita kuten sodan aikana oli.

Pappani oli myös puolustamassa rintamalla ja nytkö tämä verellä lunastettu maa pitäisi lahjoittaa maailman toiselta puolelta tulleille ja elää heidän kulttuurinsa mukaan. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää. Auttaa toki pitää, mutta järki pitää olla mukana.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #32

#32

>....Auttaa toki pitää, mutta järki pitää olla mukana.

ooo

Juuri niin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Bienvenido al bordo Kari (olitko Espanjassa) - astu laivaan juuri tähän liittyen!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2033...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Petri.

Jep. Espanjasta tilannetta seuraillen. Kiitos linkistä, luovaa ajattelua ja vaihtoehtoja todellakin kaivataan. Ei tämä näinkään voi jatkua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ampuako ne siihen rajalle pitäisi?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Juho.

Tämä on jo toinen kerta kun joku tästä ampumisesta mainitsee. Onko tämä nyt todellakin näin ääripää ajattelua tässä asiassa. Joko pidetään rajat käytännössä koko maailmalle auki tai sitten pitäisi ampua. Kai siinä välissä voi olla joku järkevämpikin vaihtoehto.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos on oletettavaa, että tulijoita on selvästi enemmän kuin aiempien vuosien vajaa 10000, niin eikö kannata varautua siihen, miten hoidetaan 50000.

Minusta tuntuu, että sama mitä hallitus tekee, se ei teille kelpaa. Jo tällä hetkellä lienee selvää, että mikäli tämän vuoden loppuun mennessä on kertynyt 50000 turvapaikan hakijaa, niin heidän hakemuksiaan käsitellään joka tapauksessa vielä vuodenkin päästä. Mutta jos varautuminen vielä nytkin on 10000 mukaan, niin tämänvuotisia käsitellään vielä viiden vuoden päästä.

Minä ainakin kunnioitan nyt heitä, jotka edes yrittävät tehdä jotain eikä vain huudella, miten huonosti kaikki tehdään.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #55

Kiitos kommentista Juho.

Kyllä miellän tämän ihan jonain muuna kuin huuteluna. Vuosia olen kirjoitellut blogeja ja mielipidekirjoituksia vallitsevista yhteiskunnallisista epäkohdista, kuten Suomen taloudesta. Tässä vain kun on jo tilanne, että jopa pääministeri kertoo ongelman olevan suurempi kuin talousongelmat Suomella.

Jos lukisit vaikka tuon leipätekstin, niin ymmärrät mistä olen todellakin huolissani vallitsevassa tilanteessa. Ei tule olemaan helppoa tulevaisuudessa Suomessa.

Ja toki kaikki kunnia ja jaksamista niille jotka siellä suorittavassa päässä tätä vyyhtiä setvivät.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #56

Olen pahoillani ja myönnän, että luin leipätekstisi huonosti. Olen vain jo niin tottunut siihen, että jos joku kirjoittaa, että Suomeen otetaan 50000 uutta suomalaista, kirjoittaja vähintäänkin haluaa muiden ymmärtävän, että 50000 tuhatta turvapaikan hakijaa otetaan suoraan suinpäin tänne.

Minä ainakin ymmärsin Sipilän tarkoittavan, että on varauduttava 50000 hakijan tuloon. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että tällä hetkellä 50000 turvapaikan hakijaa on suuri riski. Heille, joilla on (englannin) kielitaito ja koulutus, ei ole kovinkaan monelle koulutusta vastaavaa työtä. Heille taas, joilla ainoa kielitaito on oma kieli ja koulutus käytännössä nolla suomalaisiin oloihin, on useimmille valtava ponnistus päästä itsenäisesti toimeentuleviksi.

Nuorille miehille toimettomana ja toimeentulottomana oleminen on turhauttavaa ja pidemmän päälle vie ulos yhteiskunnasta. Niin kantaväestöä kuin maahanmuuttajia.

Joten vielä kerran, olen pahoillani, että ymmärsin tarkoituksesi väärin. Ennakkoasenne oli ihan oma vikani.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #58

Kiitos kommentista Juho.

Kuten tuolla olenkin maininnut, niin aihe on sen verran ristiriitainen, että väärin ymmärryksiä ja ylilyöntejä asian suhteen tapahtuu varmasti kaikille. Itse tosiaan peräänkuulutan sitä, että mikäli näin suuria ihmis massoja liikutellaan, niin siihen on osattava varautua aiheen vakavuuden vaatimalla tavalla.

Tuossa Sipilän lausunnossa on tosiaan tulkinnan varaa, että lukema on maksimissaan tuo mainittu, mutta se mikä tässä huolestuttaa, on se että määrät ilmoitetaan kasvavan miltei viikottain.

Olisi todella tärkeää, että Suomessa mietittäisiin nyt hyvin tarkasti blogissani mainitsemia asioita. Vaarallisin yhteiskuntarauhan rikkoja on toimettomat nuoret miehet. Eli tälle tulokas porukalle on saatava välittömästi myös mielekästä tekemistä ruoan, juoman ja katon lisäksi. Se tässä vain huolestuttaa, että kuinka meillä riittää resurssit tämän asian hoitoon.

Ongelmia tuo lisäksi se, että jos uutisiin on uskominen, niin tulokkaat laitetaan esimerkiksi asuntojonoissa etusijalle. Tämä ja moni muu asia varsinkin vaikeassa taloustilanteessa luo koviakin ristiriitoja kantaväestön ja maahantulijoiden välille. Suoraan sanottuna minua huolestuttaa näillä tulijamäärillä ja taloudellisilla reaaliteeteillä yhteiskuntarauha siellä Suomessa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Mitä tämä ”lysti” maksaa?
Laskin Suomen valtion Tulo- ja menoarvion 2016 pohjalta kulut eri maahantulijalukujen osalta. Kustannukset perustuvat budjetista ilmenevään aikaisempien vuosien turhapaikkakeskuksissa olleiden henkilöiden osalta toteutuneisiin kustannuksiin (euroa/henkilö/vuosi):

Laskelma
Miten paljon Suomen maahanmuutto maksaisi laskennallisia budjettisummia laskuperusteina käyttäen? Maahantulon vuositason menona käytän Valtion budjettiesityksen 2016 esittämää vastaanoton kustannusta per henkilö – eli 17.657 euroa/hlö.

Vastaanoton kustannukset eri asiakasmäärillä:
5.000 maahantulijaa: 88,3 miljoonaa euroa
10.000 maahantulijaa: 176,6 miljoonaa euroa
15.000 maahantulijaa: 264,9 miljoonaa euroa
20.000 maahantulijaa: 353,1 miljoonaa euroa
30.000 maahantulijaa: 529,7 miljoonaa euroa
50.000 maahantulijaa: 882,9 miljoonaa euroa
100.000 maahantulijaa: 1.765,7 miljoonaa euroa (1,8 miljardia)
200.000 maahantulijaa: 3.531,4 miljoonaa euroa (3,5 miljardia)

Katso tarkemmin: http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20223...
*

*
Iltalehti julkaisi lisäksi ministeri Mäntylän laskelmien pohjalta tällaisen kustannustaulukon:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120332318_u...

OLESKELULUVAN SAANUT TURVAPAIKANHAKIJA:
Kustannukset on laskettu arvioiden perusteella, suuruusluokka kuitenkin voidaan hahmottaa tämän perusteella:

1 henkilö: 13.200 €/v
30.000 henkilöä: 396.000.000 €/v
50.000 henkilöä: 660.000.000 €/vuosi
100.000 henkilöä: 1.320.000.000 €/v (siis 1,32 miljardia euroa)
200.000 henkilöä: 2.640.000.000 €/v.
Sosiaaliturva (toimeentulotuki, asumistuki, perhe-etuudet), terveydenhuolto, sosiaalihuolto.
*

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Hyvin näytät läksysi tehneen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja hyvistä laskelmista Veikko.

Luvut ovat kohtuullisen korkeita näihin leikkauksiin verrattuna. Tosin itseäni hirvittää vielä enempi tämä kotouttamisen onnistuminen, koska jos se ei onnistu, ovat nuo luvut todellakin alkanttiin ja sosiaaliset ongelmat räjähtävät käsiin.

Piku Koo

Koulunkäyntiavustajan tarvitsee hyvin moni mamu-lapsi. Ja siltikin se suomen kieli ei taitu tavaamallakaan, koska kotona on vain arabia. Tästä kärsivät luokan muut oppilaat, joten joillekin tulee varmaankin tarve perustaa "eliittikouluja".

Muuten, koulunkäyntiavustajien määrää on hallitus juuri supistanut. Jälleen. Tuloksena on mamunuoria, jotka eivät osaa lukea saati kirjoittaa saati ymmärrä mistään muustakaan ns. sivistyksestä. Toisaalta, tämä ei useinkaan vähennä nuoren himoa pärjätä ja päteä sekä siihen yhdistyvää kekseliäisyyttä.
Tuleekohan kalliiksi?

Terv. entinen koulunkäyntiavustaja.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Piku.

Näitä avustajia ja tulkkeja tullaan tarvitsemaan tosiaan läpi koko yhteiskunnan vuosia. Suomen kieli on muutoinkin kohtuu vaikea kieli ja se vaatii aikaa, sekä todellista motivaatiota oppia. Kalliiksi tulee..jos emme ole saaneet kotoutettua entisiä tulijoita hyvin, niin kuinka yhtäkkiä onistuisimme kymmenien tuhansien tulijoiden kanssa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tunnelma kiristyy Viron ainoan turvapaikkakeskuksen ympärillä, kun Viro valmistautuu vastaanottamaan ensimmäiset niin sanotut kiintiöpakolaisensa. Viro on lupautunut ottamaan 150 pakolaista seuraavan kahden vuoden aikana.

Viron ainoaan, itäisen Viron Vaon kunnassa sijaitsevaan turvapaikkakeskukseen tehtiin viime yönä murhapolttoyritys. Keskus yritettiin sytyttää tuleen kello 04 jälkeen aamuyöstä, kun sen sisällä olevat puolensataa turvapaikanhakijaa olivat nukkumassa.

Viron viranomaisten mukaan turvapaikkakeskuksessa on tällä hetkellä 13 lasta ja he olivat sisällä keskuksessa tekohetkellä.

Paikalle saapunut sammutusyksikkö sai tulen talttumaan ja poliisi on käynnistänyt tutkimukset syyllisten löytämiseksi. Palo oli saanut alkunsa talon ulkoseinästä.

- Pakolaiset ovat saastaa, torakoita ja ihmisroskaa.
Vaon murhapolttoyritys tuli vain pari päivää sen jälkeen, kun pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaiset lausunnot saivat Virossa yhä uusia kierroksia Viron suojeluskuntajärjestön edustajan toimesta.

Suojeluskuntajärjestön, Kaitseliitin, asiantuntijatehtävissä toimiva Urmas Reitelmann kertoi viikonlopulla sosiaalisessa mediassa, että pakolaiset ovat ”saastaa, torakoita ja ihmisroskaa, ja heidät on pidettävä etäällä Virosta kaikin keinoin ”.

Samaan syssyyn Reitelmann pilkkasi myös Viron venäläisiä. Hän on saanut jatkaa työssään lausuntonsa jälkeen. Myös Suomen puolustusvoimilla on läheistä yhteistyötä Kaitseliitin kanssa.

Vastaavanlaisia vihapuheita ovat päästelleet Virossa viime aikoina monet muutkin maanpuolustustehtävissä toimivat sekä julkisuuden henkilöt. Noin 80 prosenttia virolaisista vastustaa pakolaisten vastaanottamista Viroon.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos linkistä ja kommentistasi Ilona.

Tämä minua tässä Suomen tilanteessakin hirvittää. Jos tilanne jatkuu tämän kaltaisena, niin tulee varmasti kantaväestön ja maahantulijoiden välillä kahnauksia. Niin hallitsemattomasti asiaa nyt hoidetaan. Olen seurannut Ruotsin tilannetta ja vaikka se siellä on pitänyt olla jollain tapaa hallittua tämä maahanmuutto, niin yhteydenottoja ja todella rajuja on päivittäin.

Mikäli Suomi jatkaa valitsemaansa tietä on karumpaa luvassa, koska kaikki tapahtuu paljon nopeammin.

Tuo Viron tilanne on ollut minulle muutoin vieraampi, mutta tiedän sen että sinne ei tulijoita oteta juuri lainkaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kannattaa mennä asumaan sinne vähäksi aikaa,niin huomaa ettei todellakaan oteta.Kun siellä maassa on päästy ikeen alta,ja edelleen ovat vihoissa virolaiset ja venäläiset,pitäisi tietää sen joka siellä asuu,että on kuntia joissa ei ole asiaa virolaisilla,venäläisten asuttamia.Rikollisuus ja prostituutio,huumelapset ,narkkarit että vielä on matkaa muutama sukupolvi.Nyt eulla uutta niskaan,köyhyys on kasvanut,paitsi että nyt sitä on siivottu kaduilta kuten suomessakin.Näön vuoksi.

Kuukausiliksoilla ostetaan ne vaatteet ja maksetaan hikisesti kämppä,josta sinne duuniin raahaudutaan.Tallinna ei ole köyhille mikään unelma mesta.Virossa lapsilisä on 19 euroa kuukaudessa ja ruuan hinta kolminkertaistui euron myötä.Hinnat ovat nousseet kohinalla.Se että mainostetaan viroa yrittäjille,on aivan eri asia kuin niiden siellä elävien arki.Kas vain,sensuuria siellä ei ole kuten suomessa.Tämä eu uutisointi kun tuo aina ne kiiltokuvat julkkikset ainoastaan tv ja lehti uutisiin,ja niitä virostakin kaivetaan naisten lehtiin,ja ruokaohjelmiin,joita suomessa esitetään.

Virossa on aivan eri suhtautuminen myös homoihin ja naisten ja miesten välisiin suhteisiin.Lapsiin jne.Se on kiva istua tallinan kahvilassa,ja ihastella maisemia,kun ei tarvitse miettiä millä elää.Turismi on vähentynyt huomattavasti juuri suomesta ja venäjältä.Hinnat nousseet,euro.Saa näkee kuinka suu pannaan,kun nettosaajan osa loppuu.Toki virolla on kumppaneita jotka jeesaavat,ja erilainen yrityslaki auttaa suomen nihilisti touhun sijaan.Raha se kuitenkin tuolla ratkaisee.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tallinnassa vastustettiin maahanmuuttoa
Pelko ISIS-järjestön levittäytymisestä Viroon toi mielenosoitukseen tuhatkunta ihmistä.

Pelko ISIS-järjestön levittäytymisestä Viroon toi tuhatkunta ihmistä Tallinnan kaduille.
Pelko ISIS -järjestön levittäytymisestä myös Viroon kasvavien pakolaisvirtojen mukana toi Viron konservatiivipuolueen järjestämään mielenilmaukseen tuhatkunta ihmistä.
Viron parlamentin edustalla tiistai-iltana järjestetyssä mielenilmaisussa vaadittiin Viron hallitukselta tiukempia toimia Viroon kaavaillun, yli tuhannen turvapaikanhakijan torjumiseksi.

Viron konservatiivisen kansanpuolueen (EKRE) järjestämässä tapahtumassa ilmaistiin muun muassa huoli ISIS -järjestön toiminnan leviämisestä Euroopassa kasvavan maahanmuuton seurauksena.

Konservatiivipuolueen kansanedustaja Mart Helme korosti, ettei tapahtumalla haluttu kylvää paniikkimielialaa.

– Maahanmuuttokysymys on Virolle poikkeuksellisen tärkeä strateginen teema, jossa voidaan tehdä peruuttamattomia virheitä, jotka ovat puolestaan Viron kokoiselle kansalle tuhoisia, sanoi Helme.

Kansalliset edut ensin

Konservatiivipuolueesta korostettiin, että puolue kannattaa rajoitettua ja hallittua maahanmuuttopolitiikkaa. Maahanmuuttokysymyksissä lopulliset päätökset pitää voida tehdä Virossa, ei Euroopan komissiossa, jonka suunnitelman toteutuminen toisi maahan yli tuhat turvapaikanhakijaa. Puolueen kannan mukaan maahanmuuttoratkaisujen on palveltava Viron kansallisia etuja.

Mielenosoituksessa puhui muiden muassa Viron entinen ulkoministeri ja Euroopan parlamentin jäsen Kristiina Ojuland, joka johtaa nykyisin virolaista Kansan yhtenäisyyden puoluetta.

– Taavi Rõivasin johtaman hallituksen pitäisi toimia tukea tarvitsevien vanhusten, invalidien ja lasten hyväksi, mutta se onkin valmis tarjoamaan tuntemattomille ulkomaalaisille lämpimän asunnon, ilmaiset ateriat ja liikuntamahdollisuudet, sanoi Ojuland.

"Valkoinen rotu uhattuna"

Puoluejohtaja Ojuland teki jokin aika sitten esityksen yleiseurooppalaisen allekirjoituskampanjan järjestämiseksi Välimeren takaisten pakolaisten torjumiseksi Euroopasta.

Samassa yhteydessä Ojulandin käyttämä ilmaisu "valkoinen rotu on uhattuna", on herättänyt voimakkaita vastalauseita myös Viron ulkopuolella.

Risto Vuorinen
Yle Uutiset
Tallinna

Ei ole sensuuri viron riesana,näkyy maalla olevan avoin linja.Ei sillä,virohan ei aikanaan niellyt muitakaan eu-kommuunin yksipuolisia ehtoja,kuten suomi,vaan vaati omanlaisensa sopimuksia.Nuo eivät ole ainoita mielenilmauksia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turvap...

No ni.Nyt alkaa lastensuojelussa ja vanhustenhoidossa kunnostautunut ulkolaisten omistama Attendo hyödyntämään ilmaisduunareita,vapaaehtoisnimikkeellä.Kun hoitajia ei haluta palkata tarpeeksi,otetaan nyt suomalaisten sijaan,kielitaidottomia pakertaman vanhusten pariin.

Kas,kas,suomalaisten pitää käydä 1-3 vuotta koulua ja hallita ruotsi,suomi jne.ennekuin kelpaa edes takapuolia pyyhkimään,saatikka ohjamaan askartelussa,siihen kun vaaditaan koulutus siihenkin.Eli nyt paikataan henkilökunta vajetta näin.Kun homma saadaan pyörimään,ei tarvita enää suomalaisia hoitajiakaan,eiköhän tästä kohta Attendon ynm.ulkolaisten konsernien tapaan,veronmaksajien rahoilla parin viikon koulutus riitä.VOITTO tulee suoraan taskuihin ja veroparatiiseihin,ilman verottajan edes sen vertaa,kuin nyt,ottamatta kantaa.

Vai että vapaaehtoistyötä..kyllä,kyllä.Attendo, seuraavaksi Mehiläinen,ja mitä näitä nyt onkaan,ulkolaisten omistamia suurten konsernien puljuja.Piikki on avoinna siis tältäkin kohdin.Seuraavaksi taksien ja vanhustenhoidon lisäksi mitä??Suomalaisille 700 000 temppujen kohteille,ei duunia ole löytynyt,sanktioita ja karensseja kylläkin.10 000 vailla asuntoa,yli 500 perhettä,KOTEJA EI ole löytynyt.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jopa risteilyalusta väläytetty
Asuntoasioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen puolestaan haluaisi asuttaa oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita kuntien vuokra-asuntoihin.

Esimerkiksi valtion tuella rakennettuja ARA-asuntoja on tyhjillään tuhatmäärin eri puolilla Suomea.

Tällä hetkellä vain noin 400 ARA-asuntoa on turvapaikanhakijoiden käytössä vastaanottokeskuspaikkakunnilla.

Maahanmuuttovirasto vuokraa myös yksityisten omistamia kiinteistöjä turvapaikanhakijoiden majoittamiseen.

Myös yksityisiltä hankitaan mieluiten mahdollisimman isoja tiloja – jopa risteilyaluksen vuokraamista on väläytetty.

Maahanmuuttovirastolle kelpaavat kuitenkin myös yksittäiset asunnot, erityisesti vastaanottokeskusten lähistöltä.

Kova on hätä näillä tyypeillä.Suomalaiset ovat olleet asunnotta vuosikausia,kymmeniä,EI OLE KIINNOSTANUT yhtäkään näistä verorahoilla itseään ylläpitävistä tyypeistä.Tällä hetkelläkin suomalaisperheitä häädetään kodeistaan,ja sen verukkeella lapsia huostataan noiden ahneiden ulkolaisten firmojen laitoksiin jne.tuottamaan voittoa isännilleen.100 000 lapsi veronmaksajille,ja köyhyyden takia!Perheille ei anneta lainmukaisia tukiaankaan,koska kunnat väittävät ettei ole varaa!Eduskunta säätää lakeja joilla perheet saadaan hajoitettua,ja kätevä konsti on juuri lain rikkominen siltäkin osin ,ettei asuntoa vaille oleva perhe saa asuntoa!

Nyt aletaan rakentamaan lisää asuntoja,jotta ulkomailta tulevat saavat kämppänsä.Ensin ajetaan firmat konkkaan,jotta ihmiset joutuvat alihintaan myymään kotejaan,ja sitten aletaan raijaamaan sakkia veronmaksajien elätettäviksi.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/minne-...

Toimituksen poiminnat