karirosenlof

Suomi seonnut lopullisesti

Olenkin pitänyt tässä omassa kirjoittelussani pientä taukoa, mutta ei tätä voi taas enää sivusta katsoa mitä siellä Suomessa oikein tapahtuu. On kuin koko maasta olisi se lopullinenkin järki kadonnut, jos siitä yleensä oli enää mitään jäljelläkään ennen omaa muuttoani maasta pois tämän järjettömyyden keskeltä.

 

Lueskelin tuossa netistä Helsingin sanomien artikkelia ”Tuhansia uusia asunnottomia – Mihin Helsinki majoittaa maahanmuuttajat?” löytyy http://www.hs.fi/kaupunki/a1442887412461?ref=hs-prio-A4

 

Ennen lähtöäni opiskelin Aaltoyliopistolla energia yhdyskunta suunnittelussa. Meille opetettiin kaavoitusta, uusiutuvia energioita ja kuinka niitä istutetaan mahdolliseen uuteen kaupunkirakentamiseen. Valtaosa opetuksesta oli hyvin pääkaupunki painotteista.

,

Muistan elävästi yhden luennon, jossa oli puhe Helsingin kaavoittamisesta. Luennoitsijaa en valitettavasti muista, mutta luennolla käsiteltiin pääkaupungin kasvua ja sinne tulevaa uutta kaavoitusta, sekä asuntokantaa. Mikäli nyt muistan oikein, niin luennoitsija kertoi, että alueelle suunnitellaan noin 200.000 uutta asuntoa, jolloin joku kysyi, että mihinkä tarkoitukseen nämä tulevat, niin vastaus oli, että maahanmuuttajiille. Toivottavasti muistan väärin.

 

Tämä lukuhan tulee täyteen ja vauhdilla jos uutisiin on uskominen. Tänä vuonna jo 30.000 tulijaa ja ensivuodelle vauhdilla lisää. http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/turvapaikanhakijoita-tana-vuonna-jopa-30-000-kuntia-kehotetaan-varautumaan/?utm_source=EU%3An+tietosuoja-asetus+tuomassa+kunnille+j%C3%A4ttikustannukset&utm_medium=email&utm_campaign=KULE+UK+39

oli luku mikä hyvänsä, mutta hurjalta näytää.

 

Sanoohan sen jo hyvänen aika tyhmänkin järki, että tuosta ei voi seurata kuin kaaos. Kuinka tällaisia ihmismassoja kotoutetaan kun noiden entistenkin maahanmuuttajien kotoutus on osittain mennyt täysin pieleen? Kansa on muutenkin jo valmiiksi korviaan myöten veloissa, talous kuralla, työttömiä kohta puoli miljoonaa kantaväestöstä ja leipäjonot kasvavat. Vanha sanonta on ” Ellet voi auttaa itseäsi, et voi auttaa muita” joka pitää hyvin paikkansa.

 

Mitä ihmettä siellä Suomessa oikein tapahtuu? Onko tilanne todellakin jonkun tahon hallinnassa?Ymmärtääkseni tulijoilla ei ole juuri koulutusta, eikä edes englanninkielen taitoa. Kuka tälle ihmismassalle tulkkaa arabiaksi kaiken. Luin myös, että eläkkeellä ja poliisioppilaitoksessa olevia poliisejakin työllistetään kun kaikkien resurssit jo muuten loppu. Kuka takaa kantaväestön turvallisuuden? Mistä ihmeestä yhtäkkiä on rahaa kaikkeen, kun koko ajan leikataan kaikesta kovalla kädellä?

 

Voin kokemuksesta näin itse maahanmuuttajana sanoa, että jos ei osaa kieltä, ei tunne kulttuuria, maan lakeja ja muuta perus arkieläämään liittyvää on todella vaikea selvityä näin yksilö tasolla uutena asukkaana uudessa maassa. Saati sitten, että tulijoita tulee junalasteittain täysin hallitsemattomasti uusiin oloihin. Ei Suomen tarvitse tuhota omaa maataan tällaisella vaikka muualla kuinka soditaan. Mitä ilmeisemmin edes todellisista turvapaikanhakijoista ei ole edes kysymys vaan paremman elintason perässä tulevista nuorista miehistä? Kuten jokainen voi seurailla heidän naamakirjapäivityksistään.

 

Laitetaan nyt vielä loppuun se, että en ole todellakaan mikään rasisti, vaikka sen leiman näkyy saavan jos vähänkään kriittisemmin pyrkii vallitsevaa tilannetta tarkastelemaan. En todellakaan ihmettele jos tavallisilla ihmisillä rupeaa jo hälytyskellot soimaan ja mitta täyttymään. Kyllä tässä tunnelma on, että Suomi poikaa viilataan taas linssiin oikein toden teolla, kuten noissa vanhemmissa kirjoituksissani tuon esille. Auttaa hädässäolevaa toki pitää, mutta pitäähän siinäkin joku järki olla.

 

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös muita mielenkiintoisia vanhempia blogini kirjoituksiani,jotka ovat enemmän kuin ajantasalla kuten:

Suomi pakkoasutetaan uudelleen.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203689-suomi-pakkoasutetaan...

Suomalainen. Oletko valmis tulevaan elintasoromahdukseesi?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179087-suomalainen-oletko-v...

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,    

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178257-suomi-olisi-edelleen...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko...

Lisää löydät profiilini takaa

 

Kirjoittellen nykyään täältä Espanjan päästä vähän rennonpaa blogia ”Operaatio Varpaat mereen” http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/ tervetuloa katselemaan myös sitä.

 

Muista jakaa tietoa kirjoituksesta mikäli pidit siitä.

 

Cheers

 

Saludos de Sol

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

36Suosittele

36 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Tämä kannattaa vielä käydä lukemassa vanhemmista kirjoituksistani, niin pääsee oikein asiasta jyvälle ja voi avata sokeimmankin silmät

Suomalaiset, maailman rikkain kansakunta.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17961...

Juha Kuittinen

"Esitys: Ulkomaalaiset etusijalle vuokra-asuntoihin – pienituloiset palkansaajat kärsivät"

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/320835-esit...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Juha.

Tämä on juuri se jota pelkään, että tapahtuu. On suorastaan ennenkuulumatonta, että oman maan kansalaiset lyödään kyykkyyn tulijoiden edessä. Lisäksi pitää pukeutua ja muuntua tulijoiden mukaan, ei toisin päin. Yleisesti pitäisi olla, että maassa maan tavalla.

Kannattaa mennä kokeilemaan muuttaa vaikka Irakin kulttuuria, voi olla ettei onnistu. On Suomi sinisilmäinen kansakunta.

Täällä Espanjassa jos et elä maan tavalla, lennät maasta ulos. Ei ole mitään erikoisoikeuksia kuten Suomessa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Sama tosiaan Thaimaassa, jossa itse oon töissä ollut 4v. Siellä jos et mamu-lakeja noudata prikulleen niin lähtö tulee heti. Tai toki aina voi piilotella, mutta sitten kun/jos kiinni jää niin tulee mukavaa istumista detention centerissä kunnes olet sakot ja paluulennot maksanut. Ja siihen toki black listiä päälle. Mun mielestä sama systeemi pitäis ottaa Suomessakin käyttöön.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #37

Kiitos kommentista Mikael.

Näin se menee. Täälläkin sama systeemi. Kävin tutustumassa kodittomien leireihin, joista jokainen maahan muuttaja. http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2015...

Ei voi vain tulla ja elellä maksetuilla tuilla. Toki Espanjalaiset auttavat ja ovat ystävällisiä, mutta ei määräänsä enempää. Oma työttömyyskin tarpeeksi korkea.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sieltä Espanjasta ei ole juuri kuulunut mitään pakolaisongelmasta. Luulisi, että siellä olisi paljonkin turvapaikanhakijoita kun matka Afrikasta on lyhyt. Tai onko laittomasti oleskelevilla maahantulijoilla paremmat mahdollisuudet saada työpaikkaa?
Kukaan ei vaadi muuttamaan pukeutumista Irakin tai muunkaan maan perinteiden mukaan. Enkä todellakaan toivo, että irakilaismiehet ottaisivat mallia suomalaisilta juoppottelevilta lääppijöiltä.
Aina pitää ottaa huomioon toista ihmistä puolin ja toisin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #39

Kiitos kommentista jälleen..

Jos oikein ymmärrän uutisia, koska espanjan kielen taitoni on heikko, niin ei täällä ymmärtääkseni todellakaan tässä mittakaavassa ongelma esiinny. Sivu uutisissa toki, muttei samoin kuin Suomessa. Ei tänne ainakaan rekisteröimättä kukaan kävele.

Laittomia maahantulijoita on toki, mutta jos eivät ole töissä ovat veneen alla tai karkotettu. Työllisyystilanne paranee koko ajan, mutta hyvin hitaasti.

Suomessa jopa uimahallikäytäntöjä muutetaan maahantulijoiden vuoksi. Samoin koulukäytäntöjä ja muita asioita. Ei onnistu täällä. Siestaa yritettiin kouluissa muuttaa, mutta eipä onnistunut..

Mitä juoppoihin tulee, niin ovat todella marginaaliryhmä suomalaisista. Tuo oli komenttinakin jo typerä ja yleistävä. En sellaiseksi itseäni enkä suomalaisia tuttaviani tunnista.

Toki eri kulttuureista on mukava oppia uusia asioita kuten minä täällä, mutta ei noin kuin Suomessa nyt toimitaan. Katastrofin tie on tuo jota nyt siellä kuljette.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #41

Kyllä tänne passaa matkustaa ja tulla katsomaan todellinen tilanne. Ei ole tavatonta nähdä kaveria pyytämässä kaupan edessä rahaa perheelle. Ei siinä ole ensimmäisenä mielessä ruokkia vielä ulkomailta tulleita turisteja. Jos olisi toisin, niin jonot olisivat täällä, eikä siellä maailman toisella puolella.

Kuten sanoin, niin espanjalaiset ovat auttavaisia, mutta huolehtivat ensin omista perheistä ja sitten muista. Mielestäni he toimivat sekä sydämellisesti, että viisaasti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #41

Mitä minä olen lukenut Espanjassa maataloudessa työskentelee melkoisia määriä alipalkattuja luvattomia maahantulijoita. Täällä saa siten ostaa halpoja tomatteja, kurkkuja ja mansikoita.
Jos jotkut uimahallit järjestävät naisvuoroja luulisin, että moni suomalainenkin nainen on mielissään. Täälläkin jotkut yrittivät kieltää suvivirren päättäjäisistä, ei onnistunut sekään.
Juopot ovat leveä ja näkyvä marginaaliryhmä. Missähän muualla sallittaisiin humalan varjolla sellaista käytöstä kuin täällä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #44

Kuten sanoin, niin tervetuloa tutustumaan. Näet muutakin kuin lukemasi. Mennään tiloille haastattelemaan viljelijöitä. Niitä tässä ihan lähellä ja paljon. Sieltä se totuus löytyy.

Tuohon loppuun en jaksa edes kommentoida muuta kuin sen, että maassa maan tavalla ja piste.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #45

Mitä tapoja olet Espanjassa oppinut?
Minulle ei tulisi mieleenkään noudattaa kaikkia maan tapoja.
Minulla on sukulaisia Kataloniassa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #48

No vaikka koulu käytännöt. On vähän poikkeavammat kulttuurillisesti Suomen käytännöistä. Täällä on ihan siesta. Pitäisikö minun sitä nyt jotenkin muuttaa..

Jos sinulla on sukulaisia Kataloniassa, niin minulla on perhetuttuja ympäri maailmaa ja jokainen on maan tapoihin joutunut sopeutumaan Sri Lankaa myöten. Eikä kukaan niitä yritä muuttaa suomalaiseen kulttuuriin.

Sinulla tuntuu olevan joku pakon omainen tarve, että suomalaisten pitäisi mukautua siihen mitä ulkomailta tulee. Ihme ajattelua ihan kaikella kunnioituksella.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #49

En todellakaan ole sanonut, että suomalaisten pitäisi mukautua mihinkään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #49

Täällä suomessa olen muuten huomannut että ruotsin, tanskan ja saksan työtehokkuutta ihannoidaan, on jopa vedottu espanjaakin. Johtuisisiko espanjan työtehokkuus siestasta eikä siitä että että tekevät tunninpidempää päivää seitsemäntunnin palkalla ja vähemmillä lomilla. Olisiko levossa syy?
Suomessa uusliberaali aate, kasvatetaan tuloeroja ja vedetään mattoa maatalouden alta. Johtamisen moraali ei tosin ole suomessa korkea valitetaan kuinka verot ovat liian korkeita ja joillekkin parempiolisi jos niitä ei olisi ollenkaan. Yrittäjät jättävät investoinit ja innovaatiot tekemättä. Ensiintyy paljon verokikkailua eikä harmaata taluotta tai jätetä käyttämättä. Siitä hyvästä saamme törkyä niskaan, työttömyyttä, tyytymättömyyttä ja korkeita elinkustannuksia. Jopa ehdotettu suomalaisen ilmaisen koulujärjestelmän ajamista alas, tosin vaateet usein kaatuvat vastustukseen. Kaikille tarjolla oleva koulutus on tärkeä pitämään yllä suomalaisen työvoiman laadukkuutta. Joskus työvoimakustannusten suorasta laskemisesta vedotaan haluavatko suomalaiset menettää loputkin työpaikkansa intian tai thaimaan halpatyömaihin. Sitten on tämä leväperäisesti hoidettu pakolaispolitiikka, siis meillä ei ole varaa kuin auttaa markinaali ryhmää mutta pitää kuitenkin huudella kaikille tervetuloa pitäen ovet apposen auki. Itse keskittyisin miettimään mikä olisi edullisin ja tehokkain tapa tarjota apua mahdomlisimman monen saataville. Osa suomalaisista myös hurraavat näistä pakolaisista, ja juoruavat että nyt saadaan palkat poljettua. Pakolaisia ylistetään maasta taivaisiin ja on jopa odotusta että he perustaisivatniitä kasvuyrityksiä suomeen kun intoilijoista kenestäkään suomalaisesta "roskasakista" ei ole siihen. Itse ihmettelen miksei muka minustaolisi yrittäjäksi, pääoma vain puuttuu. Jos tilanne pahenee ja kurjistuu suomessa entisestään niin suunnitelma c on nostaa kelasta rahat ja painua töihin baltiaan, ehkä toteutan unelmani yrittäjyydestä siellä ja ehkä siitä tuleekin se suomen odottama kasvuyritys. Hiljaa mutta hitaasti alkaa mitta kypsyä täyteen, mutta ehkä sinnikkyys palkitaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #55

Kiitos kommentista Daniel.

Itse pidän tuota siestaa erittäin hyvänä asiana. Toki täällä on iltapäivällä kesäisin niin kuuma, että henki lähtisi ilman taukoa. Espanjalaiset ovat todella ahkeria työntekijöitä. Mutta yhtä kaikki, uskon levänneen ihmisen työtehon olevan muutoinkin korkeampi. Suomessa nykyään ne joilla on töitä on ylityöllistettyjä ja toisilla ei ole mitään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

#2 juha kuittinen
Ei tuo ole pahonta vaan se että työttömien ja opiskelijoiden asunnottomuus tulee lisääntymään. Toivotaan kuitenkin että jatkossa kaikilla olisi ruokaa, asunto ja toimeentulo.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tilanne ei tietenkään ole muiden kuin korkeintaan rikollisliigojen hallinnassa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Margareta.

Täältä ulkoa asiaa seuraavana kyllä valtion toiminta näyttää todellakin enemmän kuin ihmeelliseltä. Ei tilanne ainakaan viranomaisten hallinnassa ole varmasti.

Välillä uutisia seuraavana ei voi uskoa lukemaansa, sekä sitä mitä tuttavat viestittävät Suomesta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Viranomaiset ovat toimineet niin hyvin kun pystyvät.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #12

Kiitos kommentista Margareta.

En epäile etteivätkö olisi. Kuten kirjoituksessa totesin, niin esimerkiksi poliisi yrittää kartuttaa lisäresursseja. Politikot tekevät päätökset viranomaisten toiminnasta ja ongelma on siellä yläpäässä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #14

Tässä tilanteessa politikot päättävät niin kuin viranomaiset parhaimmaksi suunnittelevat.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #23

Voisi tämän poliittisesti järkevämminkin hoitaa. Nythän Suomeen mättää miestä rajojen yli kuin pipoa. Ennen rajoilla seisoi vartija, nyt voi kuka tahansa kävellä maahan kunhan osaa sanoa englanniksi turvapaikka. Kyllä tässä nyt joku jo oikeasti mättää. Väänti sen sitten mitenkä päin tahansa. Ei Suomi yksinkertaisesti kestä tätä tulijamäärää ja jatkosta ei mitään tietoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #33

Shengen-sopimuksen myötä maahan on lapannut edestakaisin aika paljon varkaita ja muita rikollisia eikä ole edes tarvinnut mitään turvapaikkaa hakea.
http://jaga.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203256-puhuik...

Keijo Räävi

Perussuomalaiset eivät hyväksy ja se riittää kaatamaan koko lakiesityksen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Keijo.

PS istuu hallituksessa ja eivät juuri korvaansa lotkauta. Tilannehan on räjähtänyt heidän ollessaan vallan kahvassa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Tilannehan alkoi jo arabikeväästä, mistä surasi pakolaisten liikkeellepano. Pian kuitenkin leirit alkoivat täyttyä, jolloin jo alettiin ennusta vyöryä. Tällä ennusteella ps puolue ratsasti sitten hallitukseen mutta liian myöhään kun hallitusta voidaan vaihtaa vain neljänvuoden välein. Tilanne ei ole enään hallinnassa eikkä tulva-aallon huippua vielä näy.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #56

Kiitos kommentista Daniel.

Tässä taitaa käydä niin, että koulutetut karkaavat ulkomaille ja Suomeen otetaan lisaa halpatyövoimaa ulkomailta. Tunnen aika monta jolla haave jättää nyky Suomi.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #59

Samaten, vaikka 96 purukasta enemmistö tuntuu kärsivän mielenterveys häiriöistä, syövän masennuslääkkeitä ja ramppaavan psykiatreilla. Mitä tämä maa on tehnyt meille nuorille etä,ansaitsimme tämän, huoh ja voih.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Vaikka nyt pakolaisista puhutaan ja juttu on päällä, niin muistettava on että on muitakin maahanmuuttajia, ja maastamuuttajia. Olet siis itsekin mamu? Kuten halla-ahokin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Markku.

Miellän itseni juuri tuohon maahanmuuttaja ryhmään, joka hakee työmahdollisuuksia ulkomailta. Tosin matkustusasiakirjat ovat kunnossa. Minulla ei ole mitään kenenkään muuttoja vastaan, vaan pitäähän siinä joku kontrolli olla. Suomessa ei nyt näytä olevan.

Halla-ahoon minua on turha verrata.

Reino Jalas

"Mikäli nyt muistan oikein, niin luennoitsija kertoi,
että alueelle suunnitellaan noin 200.000 uutta asuntoa,
jolloin joku kysyi, että mihinkä tarkoitukseen nämä
tulevat, niin vastaus oli, että maahanmuuttajiille.
Toivottavasti muistan väärin."

Et maininnut edes vuotta milloin tuo olisi sanottu. Siksi arvelen että melko varmasti muistat väärin.

Todennäkäisesti on vain puhuttu Ruuhka-Suomen ja etupäässä pääkaupunkiseudun kasvamisesta. Sinnehän on tullut 200.000 ihmistä viimeisen 30 vuoden aikana muutenkin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Reino.

Lähetin opiskelija kaverille meiliä ja halusin tarkastaa löytyykö hänen muistiinpanoista lukemia. odotan vastausta. Vuosi muistaakseni oli 2013.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Koskas se olikaan kun Katainen sanoi että tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa?? 2011?? Ei nämä mitään "uutisia" ole niille jotka ovat seuranneet kehitystä jo pitkään.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jarmo.

Linkki videoon, jossa tämä todetaan löytyy https://youtu.be/1H4byTP1q9s

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jarmo nevalainen
Siis 1,8 miljoonaamaahanmuuttajaa 2011! Muistan toki tuon, katainenhan puhui suomea parinvuoden päästä kohtaavasta työvoimapulasta kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Heille haettiin seuraajaa. Mitäme sitten olemme saneet? Digitalisaation, robotit, nettikaupan, itsepalvelun, kotiinkuljetuksen, eli vähemmän työpaikkoja mutta kuitenkin lisää työttömyyttä varsinkin nuorenväestön osalta. Moni tuntemani henkilö olisi valmis jäämään eläkkeelle aiemmin jos se tuo nuorille töitä. Suomeassa on paha työruuhka mikä aiheuttaa kilpailua työpaikoista ja antaa työnantajalle ay-rajatut vapaatkädet palkkaamiseen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Tuntuu olevan Suomesta suhteellisuuden taju kadonneen.

Näin energia ja huoltovarmuus alaa lukeneena, niin hankalalta näyttää jo realiteetit.

Suomi on yksi maailman kylmimmistä maista. Jos nyt tulee 30.000 tulijaa, niin heillä pitää olla myös lämpöiset tilat ja ensi vuodelle uutisten mukaan jo uusia tulijoita 10 000 arvioiden mukaan. Se on jo suht suuren kaupungin varustaminen.

Täällä etelässähän miltei telttakylä riittää, mutta siellä pohjoisemmassa on monta lisämurhetta pelkän lämpöisen majapaikan suhteen. Tietää kiireitä rakennusyhtiöille.

Mikäli jokainen vaha lämmin tila vaikka kyläkoulut valjastetaaan asunnoiksi, niin öljyllä niistä lämpenee valta osa. Mietin vain, että mistä ihmeestä Suomessa tähän touhuun rahkeet riittää.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Mietin vain, että mistä ihmeestä Suomessa tähän touhuun rahkeet riittää"

Otetaan lisää velkaa, myös tähän tarkoitukseen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Paavo. Näinhän se on Suomen tehtävä. Kauankohan sitä velkaa saamme ja näin halvalla? Siitä olen kirjoittanuut tekstin:

Voiko Suomi ja suomalaiset selviytyä velkahelvetistään?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18205...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #16

"Voiko Suomi ja suomalaiset selviytyä velkahelvetistään?"

No, se onkin eri juttu. Tuskin minä olen enää sitä näkemässä, säälin vain niitä jotka sen tulevat kokemaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #16

Heti sen jälkeen kun suomi ilmoitti lähtevänsä mukaan kreikka kolmoseen, ilmoitettiin maan luottoluokituksen pysyvän ennallaan. Samalla uutisiin putkahti tieto 0.3% kasvusta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Avaan tähän vielä noita blogin linkkejä.

Turvapaikanhakijoita tänä vuonna jopa 30 000 – kuntia kehotetaan varautumaan

Ensi vuonna kuntiin muuttaa vähintään 10 000 maahanmuuttajaa. Luku on moninkertainen aiempiin vuosiin verrattuna, mikä johtuu turvapaikanhakijoiden määrän kasvusta. Kuntien on hyvä jo nyt varautua maahanmuuttajien lisääntyvään kuntapaikkojen tarpeeseen. Näin toteavat työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö ja Kuntaliitto kunnille 22.9.2015 lähettämässään kirjeessä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Etukäteen kaavoittaminen tarkoittaa sitä, että esim. persujen nykyinen älämölö maahanmuuttajista on pelkkää teatteria. Asiat on sovittu hyvissä ajoin etukäteen ja näytellään, että tilanteet tulevat yllätyksinä, joihin on vaihtoehdottomasti reagoitava muka kiireellä. Muut voimat kuin oma kansa ohjaa Suomi-provinssin päätöksentekoa ja kansan sumutusta. Ei se Käteinen turhaan puhunut tarpeesta saada maahan yli miljoona maahanmuuttajaa pokemaan palkkoja ja muuta sellaista.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jouni. Totta puhut.

Jokainen voi katsoa videon, jossa Katainen tämän toteaa eli kaikki etukäteen mietittyä. Jokohan kohta silmät avautuisi laajemminkin. Katsokaa ihmeessä.

https://youtu.be/1H4byTP1q9s

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kaikki etukäteen mietittyä."

Liittovaltio eli EU-maiden yhdentyminen yhdeksi voimakkaaksi valtioksi mietittiin etukäteen ja sen toteuttamiseksi tarvitaan keinoja jotka eivät saa kansalaisten kannatusta, eikä kyllä liittovaltiokaan, siksi asiasta ei keskustella.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jarmo.

Tämä on se suuri kuva. Kansa heikennetään sisältä päin tallaisella hajaannuksella. Eihän tätä kukaan muuten terveellä järjellä voi tajuta, kun ymmärtää isomman kuvan. Tätä olen noissa vanhemmissa kirjoituksissa pyrkinyt myös esiin tuomaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Laitanpa tähän yhden vanhan blogin joka hyvää jatkumoa tälle blogille...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

Niin juuri, luit oikein. Sinut on ryöstetty, ja putsaus on käynnissä huomaamattasi edelleen. Olet raaka-ainereservaatin intiaani ja saat lasihelmiä rikkauksiasi vastaan. Olet uhrina iästäsi huolimatta. Tämä koskee jokaista kansalaista vauvasta vaariin ja se jatkuu juuri niin kauan, kun on vielä jotain vietävää ja annat sen tapahtua.

Syntymälahjana saat ensimmäisen vekselisi, joka tällä hetkellä on noin 17 400 euroa. Suomen valtio ahmii velkaa ennätysmäärin pitääkseen sinut tyytyväisenä ja näyttääkseen kaiken olevan kunnossa, koska sinä voit äänestää seuraavissa vaaleissa (velkakello.fi). Tämä on tosin vain valtion lainojesi osuus. Maksettavaksi jää tietenkin vielä kuntien velat. Näitä saat maksaa koko lopun elämäsi takaisin, vaikka sinulla ei välttämättä ole tähän mitään osuutta.

Kansallista maaomaisuuttasi, joka on elättänyt isäsi, isoisäsi ja koko muun sukusi vuosituhansia on luovutettu mittavia määriä ja sama maiden valtaus jatkuu kiihtyvällä vauhdilla. Luonnollisesti luovut makean veden varannoistasi lisäksi näillä kaupoilla. Sinä et hyödy tästä mitenkään http://www.talouselama.fi/uutiset/mt+metsahallituk...

Sinun maasi alta viedään rikkaudet juuri samoin kuin siirtomaavaltioissa. Maasi Suomi on maailman toiseksi houkuttelevin kohde kaivostoiminnalle johtuen valtavasta mineraalipotentiaalistaan ja siitä, että olet luonut valmiit kartat, josta noutaja voi viedä parhaimpansa antamatta sinulle edes lasihelmiä. Yli kymmenesosa maa-alastamme on varattu tavalla tai toisella kaivosteollisuudelle. Se on noin Belgian kokoinen maa-alue. http://yle.fi/uutiset/tuoko_ryntays_kaivoksen_naap.... Miljardien arvoisia kaivoksia oletkin jo lahjoittanut käytännössä ilmaiseksi Norjaan. http://maailmankuva.com/vaalikone/jyri-hakamies/gr...

Sinulta viedään kiihtyvää vautia erilaista elintärkeää infrastruktuuria lopullisesti sekä elintärkeitä yrityksiä ympäriltäsi. Lisäksi olet lahjoittamassa 170 miljardin eläkevarantosi parempaa käyttöä varten http://www.tekniikkatalous.fi/talous/eu+laajentaa+...

Lisäksi sinua kiristetään jatkuvasti erilaisilla maksuilla, velvoitteilla ja veroilla, koska annat tämän kaiken ympärilläsi tapahtua. Kukaan ei ole sinua puolustamaassa. Kuten huomaat, heimopäälikkösi ei sinun ryöstöäsi juuri jarruttele, koska he saavat tulilientä ja pussillisen lasihelmiä, kun sinun isiesi maat ja varallisuus viedään. Olisiko kohta aika vaihtaa heimopääliköitä?

Käyttäjän JuhaHyvrinen kuva
Juha Hyvärinen

Otan mielennäni rasistin leiman, jos se yhtään auttaa tämän järjettömän lähi-idän invaasion lopettamiseksi. Unkari on näköjään ainoa maa, mikä noudattaa Dublinin sopimusta. Suomikaan ei sitä noudata, kun suostuu ottamaan vastaan Ruotsista tulleet turistit ilman viisumia ja kirjaa heidät vielä turvapaikanhakijoiksi.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos komentista Juha.

Samaa ajattelen minä. Jos leiman saa, että järkeä touhuun hakee niin olkoon sitten. Eihän tämmöinen touhu ole kenenkään etu. Ei pakolaisten eikä kantaväestön.

Se on tosiaan kumma noissa EU sopimuksissa. Yksikään ei ole vielä pätenyt. Kaikkea vähän sovellellaan. Mikä järki on sopimuksissa jos niitä ei noudateta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän sitä sopimusta mikään maa tässä tilanteessa pysty noudattamaan. Unkari yritti pitää kiinni EU:n ulkorajaa, mutta ei onnistunut.
Dublinin sopimukseen vedoten ongelma on jätetty ratkaisematta vuosikaupalla. Tässä on tulos. Suomi on yhtä syyllinen kuin muutkin EU-maat.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Pystyy jos on poliittinen tahto. Suomi on onneksi vielä itsenäinen valtio. Minunkin pappani oli sodassa maatamme suojelemassa ja nyt se pitäisi vain luovuttaa sanomalla, että me emme pysty. No huh huh..

Kyllä Suomi on toki syyllinen, mutta aina voi sanoa, että anteeksi, kiitos ja ei enää. Meille riitti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Onneksi ei sellaista poliittista tahtoa ole, että rajanylittäjiä ruvettaisiin ampumaan.
Nyt turvapaikanhakijoita kuskataan jo busseilla rajan yli, se helpottaa viranomaisten kontrollia.
Eikö Espanja päästä ollenkaan pakolaisia Ranskaan?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #50

Ampumaan ja ketä ja miksi? Pitäisikö sinun jo hetki levätä?

Tässä blogissa peräänkuulutetaan järkeä keskusteluun tästä vallitsevasta tilanteesta. Tämä Espanjan tilanne on niin kaukana Suomen tilanteesta, että vertailu tässä kohtaan ei ole ehkä tarpeen. Täällä ei ammuta eikä asian kanssa näin sekoilla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #52

Ei Unkarissa ja Kroatiassakaan sentään ruvettu ampumaan. Muu väkivalta, poliisi ja armeijan joukot ei auttanut vaan pakolaisia oli kuljetettava eteenpäin.
Suomen järkevimmät tahot ovat pitäneet kriisikokouksia ja tehneet yhdessä parhaansa saadakseen tilanteen edes jotakuinkin hallintaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Slovakia haastaa EU:n oikeuteen ja vaatii tämän älyttömyyden (tarkoittaa kai pakolaisia) lopettamista. Saattaa kyllä vaatia EU:n lopettamista, täysi fiasko tämä on ollutkin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jarmo.

Lisäksi EU pakottaa itäisen Keski-Euroopan ottamaan turvapaikan­hakijoita– Suomi jätti äänestämättä http://www.hs.fi/politiikka/a1442893492805?ref=hs-...

Eli he joilla järki pelaa, niin laitetaan ruotuun EU:n toimesta

Reino Jalas

"Tämä on se suuri kuva. Kansa heikennetään sisältä päin
tallaisella hajaannuksella. Eihän tätä kukaan muuten terveellä
järjellä voi tajuta, kun ymmärtää isomman kuvan."

Tuollaiseltahan se selvästi haiskahtaa. Euro-valuutan piti olla se työkalu jolla nopsakasti ajetaan Euromaat yhteisen rahan, yhden keskitetyn johdon ja yhteisen EU-Liittovaltiosateenvarjon alle.

Nyt Euro-hypetys on kuollut, kuhtunut koko EU-alueella täysin. EU:n vallan keskittämisen hanketta ei pystytä tällä hetkellä viemään eteenpäin Euro-valuuttaa työkaluna käyttäen.

Siksi uudeksi työkaluarsenaalin kärkihankkeeksi onkin otettu pakolaistulva. Tähän tulvaan viitaten EU-komissio koettaa käskyttää kaikkia EU-maita.

---
Toinen pakolaistulvan hyödyntämisen yritys on siinä että EU-komissio haluaa saada pysyvän oikeuden määrätä haluamansa määrän vuosittaisia pakolaisia kuhunkin jäasenmaahan.

Kunhan saadaan kiireeseen ja pakottavaan tilanteeseen vedoten nopeasti ja ilman kansallisia vastalauseita malliksi yksi uusi käskytysreitti auki.
Silloin on tähän kiireellisyyden EU-käytäntöön viitaten helppoa jatkossa lisätä uusia käskytyksiä perään.

Tähän pakkokeinoon Suomi äänesti eilen tyhjää. Suoraan EI kuitenkaan ei haluttu äänestää.

Mutta ainakaan siis toistaiseksi Suomi ei ole hyväksymässä sitä että EU-komissiolle annetaan pysyvä ja jatkuva oikeus määrätä Suomeen tulevien pakolaisten määrästä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Reino.

Naulan kantaan. Mielenkiinnolla seuraan tilannetta. Jos tämä ralli kovin pitkään jatkuu, antoi Suomi vain hiljaisen hyväksynnän. Olisi ollut sisäpoliittisesti arka paikka äänestää kyllä. Niin tulehtuneena on mm. PS:n rivit sisältä tämän vuoksi. Hallituspuolue, joka voitti ääniä kovinkin paljon maahanmuuttokriittisyyden vuoksi ja kyse ei tällöin ollut tämänkaltaisesta kansanvaelluksesta.

Jaa niin..odotan vielä tietoa tuosta kaavoituksesta. Kaveri ei ole vielä vastannut, mutta oli miten oli, niin kiire on rakentaa ja paljon tulevauisuudessa majapaikkoja tulijoille ja niitä tulijoita kyllä riittää.

Jukka Jokela

No joo...äänestettiin tyhjää, koska persujen takia ei voitu suoraan
äänestää kyllä, koska muuten heillä ei olisi mitään selityksiä
tulevaisuutta varten.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jukka.

Teit niin tai näin niin pieleen se kaiketi menee. Montakohan kirjoitusta tein ennen vaaleja. Tässä muutama, kyllä mahtaa olla äänestäneillä pettynyt olo.

Äänestäjän ohjekirja.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19224...

Vaalivilppiä Suomessa ?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19409...

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Juuri näin! Järki on kadoksissa tässä maassa. Unelmähöttö on pehmentänyt päättäjien ja median edustajien päät.

Pakolaistulvasta on tulossa uusin katastrofi Suomen syliin. Lienee samassa mittakaavassa Euro-järjestelmän aiheuttaman tuhon kanssa.

Tätä menoa jatkamalla pikku paattimme tulee uppoamaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jari.

Jostain olin lukevinani Suomen uutisia, että tämä "pakolaistulva" olisi suurempi katastrofi tai ongelma kuin talous. Tämä Pääministeri Sipilän lausumana. Jos näin todellakin on, niin asiat ovat vielä huonommalla tolalla kotimaassa kun lähtiessäni. Voi Suomi parka..olet valitettavan oikeassa.

Pekka Paananen

Suomi ei ole seonnut vaan kuollut, tilalle on tullut Hölmölä. Hölmölässähän ei terveitä tai järkeviä asioita tehdä. Siitä on hyvä esimerkki maahanmuuttaja pakolaiset jotka ajavat jo maassa asuvan avuntarvitsijan ohitse vihreää linjaa vaikka maahantulijalla taskussa olisi tukku satasia. Hölmölän hallitusmuoto myös muistuttaa enemmän diktatuuria joten parempi nimi onkin näennäisdemokratia eli illuusio vaikuttamisen mahdollisuudesta. Petyt lupaukset onkin Hölmölän hallituksen arkipäivää ja oikeastaan eripuolueet melkein kilpailevat siitä kuka pystyi pissattamaan enemmän hölmöläisiä. Kaikki arvostelijat ovatkin rasisteja tai syrjäytyneitä Hölmölän hallituksen mielestä. Hölmölän hallitus osoittaa todellisen hölmöytensä siinä ettei se käsitä että kansan liika kuristaminen tulee aiheuttamaan kansannousun ja Hölmölän tuhon. Joten eiköhän sitä päivää odotellessa ja tiedä vaikka Suomi neidon uusi nousu tulee sitä kautta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Pekka.

Minullekin tulee näistä touhuista mieleen nämä kirjat, jotka kertovat Hölmlästä. Niitä oli joskus lapsena hauska lukea. Tämän oikean Hölmölän kanssa ei tiedä oikein itkeä vai nauraa.

Marco Penttinen

Yksi asia joka mielestäni on jäänyt huomioimatta tässä maahanmuutto-aallon pyörteissä on se, että kuka ketkä tai mitkä instanssit ovat sen taustalla että esimerkiksi Irakissa sekä Syyriassa on niin hyvät tiedot suomen oloista ja eduista sekä politiikasta? Kaikki nätisti arabian kielelle käännettynä! Se ei voi olla suomessa asuvien irakilaisten, syyrialaisten tai somalien aikaansaamaa, sillä tulijoiden määrä ja tiedot eivät voi olla niin pienistä lähteistä mitä täällä alkujaan oli! Ei edes internetin avulla! Voisiko tämän invaasion takana olla vasemmisto-vihreitä aktiiveja? lahjattomia ja puolueen alamäen synkistyttämiä sosiaalidemokraatteja ( joita kyllä riittää) ? Entäpä RKP ja pitkän hallituskauden katkeaminen ja "kosto" perussuomalaisille...? :D heh heh... hieman hauskojakin mietelmiä, mutta on aivan päivänselvää että todella laajasti jaettua tietoa maamme sosiaalieduista sekä tasa-arvojärjestelmästä on varmasti vuodettu tarkoituksella kehitysmaalaisille ja tulos on käsissämme. Ketkä pettivät maan?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Johnny.

Se on varmaa, että sattumaa tämä ei ole, mutta kuka tämän kaiken on järjestänyt, on suuri kysymysmerkki. Jokatapauksessa me kansakuntana itse lisäämme tätä rallia näillä vetovoimatekijöillä ja avoimilla ovilla.

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Morjens Kari !

Vieläkö muistat palaverimme Toijalan "Peukkukaupassa"...?

Hieman jo silloin vihjailit , että poistut maasta, jos asioihin ei saada mitään tolkkua tässä valtakunnassa.

Ollaan kuulolla ja lähettele postia sieltä "kaukomailta", kun sulla aikaa liikenee.

Terveisin toinen vahvasti Sitoutumaton.

lasukajanto@gmail.com

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Morjensta vain Risto!

Tottakai sitä muistaa mukavan rupattelutuokion. En tosiaan nähnyt Suomessa oikein tulevaisuutta, joten pakkasin kamat kasaan. Vaalit tuli ja meni. Se mikä muuttui, niin alamäen vauhti.

Kirjoittellen nykyään vapaampaa ja rennompaa tekstiä Espanjasta "Operaatio Varpaat mereen" http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kiitos blogista. Tätä ei täällä saa sanoa, kun järki on tosiaan hyllyllä maan johtajilla ja päättäjillä ja kirkolla ja eliitillä ja medialla varsinkin. Toivottavasti ulkomaanelävän suusta sulatettavampaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Anne.

Ei ainakaan vielä ole ylläpito pois blokannut. Tosin moni on varoitellut, että näin voi käydä.

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

Hieno kirjoitus Kari.

Meillä on suomessa viel paljon hyväuskoisia hölmöjä joiden mielestä poliitikkomme virkamiesten kera tekevät hyvää työtä ja kansan hyväksi.
Sen kummemmin eri puolueita ja atteita ajattelematta, ei ole sattumaa että suomi on ollut joka kerta lamassa kun kokoomus on hallituksessa. Edellisen Katainen-Stubb sekoilun jälkeen tämä nykyinen kulkee STUBB-talous leimalla, ja lopputulemana tulonsiirto valtiolta yksityisille veropakolaisille on kasvanut huikeisiin mittasuhteisiin. Uusin business on pakolaisten vastaaottokeskukset, joilla eri yhtiöt tekevät erittäin tuottavaa liiketoimintaa. Valtio maksaa, raha katoaa veroparatiisiyhtiöön konsernilainojen maksuina jne jne.
Lopputulemana me sinisilmäiset hölmöt äänestäjät maksamme enemmän veroja suoraan ja välillisesti ja ylläpidämme suhteellisesti maailman kalleinta yhteiskuntaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

KSML kirjoitti pakolaisbisneksen tuottavan suomalaisyrityksille miljoonavoittoja varsinkin työnvälitys ja huosta firmoille.

Toimituksen poiminnat