karirosenlof

Laillisesti ryöstetyt Osa II - Syyttömänä valtion hirsipuussa

Kirjoitin hiljan kirjoituksen ”Laillisesti ryöstetyt", joka käsittelee kansalaistemme laillista velkaorjuuttamista. Kirjoitus sai hetkessä valtavan määrän lukijoita ja facebook tykkäyksiä. Olen saanut asian tiimoilta huikean määrän palautetta ja kiitosta siitä, että nostan asiaa esille.  Kirjoituksen voit lukea tästä linkistä ”Laillisesti ryöstetyt”. Palautteessa olen saanut  kannustusta jatkamaan aihepiirin käsittelyä, jotta ihmisten laillinen ryöstö saataisiin vihdoinkin lopetettua. Suosittelen ehdottomasti lukemaan ensimmäisen kirjoitukseni aiheesta.

Olen tehnyt aiheesta useamman kirjoituksen sarjan, jonka julkaisen tulevina aikoina. Kirjoituksissa käsittelen tätä hirvittävää ihmistragediaa henkilöiden itsenä kertoman kautta ja viimeisessä kirjoituksessani aiheesta tulen käsittelemään todellisia syitä mistä tämä kaikki johtuu. 

Aihepiiri käsittää raskasta kerrontaa velkaorjista ja laillisen ryöstön syista. Se  koskee meitä kaikkia sekä nyt, että tulevaisuudessa.  Seuraavia uhreja tulevat olemaan meidän sukupolvemme velalliset  jos asiaan ei puututa. Seuraava kertomus kannattaa peilata tähän päivään, koska aika ei ole mitään asiassa muuttanut. Ei kai kukaan halua, että nuortemme tulevaisuus on tämän kaltainen. Pysykää siis kanavalla.

 

 

Ensimmäinen kertomus erään ihmisen itsensä kertomana,  jonka hän nimesi  otsikolla:

 

Syyttömänä valtion hirsipuussa

 

Ostin 310 hehtaarin kotitilani sukupolvenvaihdoskaupassa 1980- luvun alussa. Tila oli kiinnitetty vanhempieni toimesta lähisukulaisen yrityksen miljoonavelkoihin. Olin nuori maalaispoika ostohetkellä, enkä ymmärtänyt mitä kiinniketakuu tarkoittaa. Maksoin sisaruksille sisarosuudet ja aloitin innolla maanviljelyn. Ilmeisesti olin joutunut myös henkilökohtaiseksi takaajaksi, koska pian tilan oston jälkeen minulle alkoi tulla häneltä maksamatta jääneitä vekseleitä minun maksettavakseni.

Yritin niitä maksella kykyni mukaan. Ehdin rakentamaan uuden karjasuojan 20:lle  lehmälle ja sala-ojittamaan jonkun verran peltoja. Sitten tapahtui yllätys.

Olin eräänä syksyinä iltana vuonna 1983 ajamassa lehmille AIV rehua, kun ihmeekseni huomasin poliisiauton ajavan pihaan. Poliisilla oli mukanaan ulosottomies. Heillä oli mukanaan ukaasi sukulaiseni pankinjohtajalta, että minun pitäisi huomenna maksaa 500 000 markkaa sukulaiseltani erääntyviä velkoja.

Minua ei ollut kukaan informoinut asiasta  miltään taholta. Jouduin toteamaan, että olin itsekin velkainen, pari vuotta aikaisemmin tilan lunastanut viljelijä, että ei ole tuollaisia summia nyt ihan lompakossa.

Poliisi ja ulosottomies kiersivät pihalla kaikki työkoneeni ja traktorini ja liimasivat niihin laput: ULOSMITATTU, HUKKAAMISKIELTO.

Minut asetettiin myös tilan toiminnan kannalta toimenpidekieltoon, eli en voinut enää myydä tai ostaa mitään. Olin pakotettu laittamaan tilani myyntiin. Lähisukulaiseni saapui kotiini, kun minulla oli kiinteistövälittäjä tekemässä tilakaupan suunnittelua. Sukulaiseni sanoi minulle, että tilaa ei saa myydä. Soitin hänen pankinjohtajalleen ja kysyin mitä minä teen? Vastaus oli, että ei hän tiedä.

Lopputulema oli kuitenkin se, että laitoin tilani myyntiin, ostin viimeisillä rahoillani menolipun Israelin kibutziin, jonne ajattelin jäädä loppuelämäksi. Tilaani saapui hoitamaan takaamani lähisukulainen vaimoineen. Tein vanhemmilleni valtakirjan, että he voivat nimissäni allekirjoittaa mahdollisia tulevia papereita. Tilalta lähdin loppusyksyllä 1983.

Kibuzillakaan ei voi olla ilman oleskelulupaa kovin montaa vuotta. Niinpä jouduin palaamaan Suomeen kesällä 1984. Kun menin käymään entisellä tilallani, kuulin, että sukulaiseni pankki eli Rantsilan Osuuspankki ja minun pankkini Kestilän Osuuspankki olivat tehneet tilakaupan sillä tavalla, että tilan omisti nyt konkurssiin menneen lähisukulaiseni vaimo. Eli tilaa oli saapunut isännöimään se henkilö vaimoineen, jota olin ollut takaamassa. Asiaan oli ollut käsittääkseni myötävaikuttamassa myös silloinen valtionvarainministeri.

Myyntisummaksi oli laitettu 900 000 suurempi summa, kuin millä olin tilan ostanut.

Verottaja huomasi, että periaatteessa olin saanut lihavan myyntivoiton, vaikka tosiasiassa en saanut lantinlanttia. Kauppasummaan oli jotenkin pyöritetty sukulaiseni velat ja myös minun tilanostoon liittyvät velat jotenkin yhteiseksi kiepiksi.  Niinpä minulle tulikin sitten 600 000 myyntivoittoveroa, vaikka pystyin papereilla hyvin todistamaan, että en ollut saanut kauppasummasta lanttiakaan. Tuskastuin asiaan, tein veroistani valituksen ja otin pestin YK:n rauhanturvajoukkoihin Etelä-Libanoniin jossa palvelin kiitosta saaden jouluk. 1985-.toukok. 1987. Siellä hankkimillani varoilla toin täysin laillisesti Suomeen verovapaan auton. Suomeen saavuttuani sain Helsingistä hyvän työpaikan.

Sitten saapui tieto, että verojani ei oltu poistettukaan, vaan ne raksuttivat jo koronkoronkoron korkoa. Ulosottomies kävi takavarikoimassa autoni ja palkastani alettiin ulosmittamaan suurin osa. Olin menettänyt kaiken YK:ssa tienaamani ansion. Lisäksi ulosottomies lähetti maksettavakseni entisen maatilani  lannoitteiden hinnan korkoineen, koska olin ehtinyt aikoinaan ennen tilalta lähtöäni tilata lannoitteet, mutta sukulaiseni oli kylvänyt ne peltoon. Lannoitteiden laskua hän ei ollut maksanut, koska tilaus oli tehty minun nimelläni. Samaan aikaan hän oli ajanut yksityislentolupakirjan, joka oli hinnaltaan saman suuruinen kuin nuo lannoitteet. Lisäksi maksettavaksi lankesi tilan tulot siltä ajalta kuin olin ollut kibuzilla, vaikka sukulaiseni allekirjoitti paperin, että hän on käyttänyt tulot omiin menoihinsa.

Putosin henkisesti mustaan aukkoon. Jatkoin ponnistelujani verojeni poistamiseksi. Minua alkoi myös puolustamaan Oulun Lääninveroviraston virkailija, joka hoiti tapaukseni veroperintää. Hän kuitenkin totesi, että jos Helsingissä valtionvarainministeriö ja verohallitus eivät hänen puolustustaan hyväksy, hän ei tietenkään voi asialle mitään. Hänen mielestään verotukseni ja autoni vienti oli täysin kohtuutonta.  Niinhän siinä sitten kävi, että valtionverojani ei suostuttu poistamaan.

Onnistuin saamaan toimittaja Hannu Karpon tekemään jutun tapauksestani. Hän sai puhuttua Kestilän kunnanhallituksen sellaiselle kannalle, että he suostuivat tiukan äänestyksen jälkeen poistamaan kunnallisveroni. Hävinneet valittivat asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta valitus ei mennyt läpi. Myöskään verohallituksen esittelevä virkailija Timo Saastamoinen ei suostunut verojen poistoon, eikä myöskään valtionvarainministeriö. He sanoivat, että minulla ei ole Suomessa tulevaisuutta, joten olisi parempi muuttaa pois Suomesta. Lisäksi Saastamoinen sanoi minulle puhelimessa ;-  Jossakin sinulla on rahaa, onko ne rahat teurastamossa?   Olet hyvässä työpaikassa onhan niiden omistajilla rahaa. Ei auttanut vasta-argumentointini. Lisäksi yritin selittää, että jos YK:sta tuomani auto myydään alle 2 vuotta siitä kun sen Suomeen toin, ei veroni pienene vaan suurenevat huomattavasti, koska silloin joudun maksamaan takautuvasti autoveron.  Ei auttanut puheeni, autokin myytiin. Se oli tavallaan Nobelin rauhanpalkinto, koska YK:n rauhanturvajoukoille myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 1988.

Ajattelin vielä valittaa Presidentille. Lähetin kaikki paperini sinne ja sitten ajattelin vielä soittaa. Sain langanpäähän Presidentti Mauno Koiviston avustajan Martti Mannisen. Hän kysyi:- Oletko tehnyt rikosta? Vastasin, että en ole. – Silloin asia ei kuulu Presidentille, sanoi Manninen ja sulki puhelimen. Sain häneltä vielä viralliset paperitkin asiasta.

Samaan aikaan Presidentti Koivisto armahti oululaisen ex- kansanedustaja Eero Lattulan , joka oli saanut ehdottoman vankeustuomion veropetoksesta, jonka summa oli suurin piirtein sama kuin minun summani. Perusteluna olivat muistaakseni terveydelliset syyt. Minun terveydestäni ei kantanut huolta kukaan. Eli rikoksen tehnyt armahdettiin ja minut, joka en ollut tehnyt rikosta tuomittiin.

Poliitikot liittyivät kokoajan tapaukseni kuvioihin. Verovaatimukseni oli allekirjoittanut silloinen veroministeri Pekka Vennamo. Yritin hänen avustajansa kautta saada yhteyttä Vennamoon, mutta avustaja ei suostunut edes kuuntelemaan minua puhelimessa, vaan möykkäsi, että verot on pakko maksaa. Vennamon seuraaja seuraavassa hallituksessa oli Ulla Puolanne. Kävin silloin eduskunnassa tapaamassa kansanedustajaa, joka aikoi viedä asia Puolanteen tietoon. Mitään ei kuulunut asiasta käyntini jälkeen. Vuosien saatossa olen yrittänyt tuoda asiaani vaikka kuinka monen puolueen kansanedustajan tietoon, mutta ei se ole koskaan ketään kiinnostanut. Ajauduin elämässä aika pohjille ja koin itsetuhoisia ajatuksia.

1990 luvulla sain Oulun Lääninverovirastosta kirjeen, jossa oli uhkaus aloittaa tiukemmat otteet minua kohtaan. Soitin Oulun Lääninverovirastoon. Kerroin uhkauksen lähettäneelle henkilölle, että kysyy asiasta lääninveroviraston virkailija Marja-Leena Kontiolta, että kyse on Hannu Lehdon veroista ja Kontio on aina ollut minun puolellani asiassa. Niin tapahtuikin ja Oulun Lääninverovirasto pystyi tuossa tapauksessa vaikuttamaan asiaan niin, että verohallitus ja valtionvarainministeriö eivät pystyneet enää jatkamaan minun kohdistunutta ryöstöään.  Niinpä pääsin lopulta aloittamaan elämää taas nollapisteestä eteenpäin, mutta tänäkään päivänä ei kukaan päättäjä ole ollut kiinnostunut siitä kuinka minun terveyteni on tuon prosessin aikana kestänyt. Ei ketään ole myöskään kiinnostanut kuinka paljon rahallisesti valtio ryösti minulta kenenkään siihen puuttumatta.  Kaikki dokumenttini verotuksestani on valtion toimesta tuhottu.

 

Mikäli haluat kertoa oman tarinasi tässä viestiketjussa, niin ole hyvä sana on vapaa. Suosittelen lukemaan myös alla olevan keskustelun viestiketjun, joka avaa asian syitä.

 

----------------------------------------

 

Muista jakaa tietoa tästä kirjoituksesta, mikäli pidit siitä. Valtamediat eivät mielellään asioista välttämättä kerro. Muutos lähtee teistä. Luodaksemme paremman tulevaisuuden meille kaikille, tarvitsemme tekoja. Niissä jokainen meistä on tärkeä. Ilman tietoa ja ymmärrystä on meidän turha odottaa muutosta.

 

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös muita mielenkiintoisia blogini kirjoituksia kuten:

Voiko Suomi ja suomalaiset selviytyä velkahelvetistään?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182056-voiko-suomi-ja-suoma...

Hyvää ”itsenäisyyspäivää” Suomalaiset

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181776-hyvaa-%E2%80%9Ditsen...

Sinisilmäisyyden hintalappu.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181238-sinisilmaisyyden-hin...

Profetia Suomen kansalle

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181058-profetia-suomen-kans...

Korruptiotako Suomessa?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180798-nyt-meni-hermot-kirj...

Laillisesti ryöstetyt

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180621-laillisesti-ryostetyt

Suomalaiset -maailman nopein kansa.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180138-suomalaiset-maailman...

Unelma paremmasta maasta

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179751-unelma-paremmasta-ma...

Suomalainen. Oletko valmis tulevaan elintasoromahdukseesi?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179087-suomalainen-oletko-v...

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,    

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178257-suomi-olisi-edelleen...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko...

Energiaomavarainen Suomi

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176825-energiaomavarainen-s...

 

Kirjoitukseni ovat tavoittaneet huikeat  yli 175 000 sivukatselua kuukaudessa suositustenne vuoksi. Syvä kiitos tästä! 

Lisää kirjoituksiani löydät profiilini takaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Nyt tarvittais taas kirvestä ja Karpoa!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Timo.

On tosiaan harmi, että Karpon kaltaista ihmisten puolustajaa ei enää ole. Kirveen terävin kärki kannattaa hioa ensi kevään vaaleihin ja äänestää ihmisiä, jotka oikeasti välittävät kansalaisistaan, eikä rahan vallasta.

Hyvä kysymys ehdokkaalle on, oletko valmis tekemään kaikkesi, että nykyinen ihmisten laillinen ryöstö lakkautetaan totaalisesti? Jos ei siihen osaa myöntävästi vastata, kannattaa vaihtaa ehdokasta.

Timo Peuranen

Hyvä kysymys ja ehdokas vastaa luultavasti aina ennen vaaleja, että olen valmis kaikkiin epäkohtiin. Vaalipuheet ovat usein vain pelkkiä korulauseita. Eli jos vaikka joku kansanedustaja haluaisi jotain pikkasen radikaalimpaa muutosta johonkin asiaan ja se ei ole linjassa oman puolueen kanssa, niin puoluekuri estää sanomasta omaa mielipidettä. Sehän on nähty mm. Vassareissa. Ex-kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi on ehkä paras esimerkki. Ei niillä Markun julkisilla puheilla pääse Arkadianmäelle ja hänhän esitti niitä suuren salin puhujapöntössäkin.

Toisaalta Markku taisi saada tarpeekseen koko touhusta. Heti Markun kriittisten puheiden jälkeen häntä syytettiin olikohan veronkierrosta omassa firmassaan. Näin toimii hyväveli verkosto, jossa on viitteitä mafiaan, mutta lievempänä. Eräänlainen omertà vallitsee eli tietyistä asioista pitää vaieta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #44

Kiitos kommentista Timo.

Seurasin Markku U:n poliittisen uran ja hän kertoi kaikki hyvin selkeästi mihin tämä politiikka johtaa. Kuten näemme hän oli oikeassa. Hänet luultavasti todellakin savustettiin ulos eikä kansan voimia takana. Jätettiin täysin yksin.

Tämä on se suurin syy miksi itse en lähde ehdokkaaksi ainakaan toistaiseksi vaikka on pyydetty. Ajatteluni on liian uudistavaa. Mikäli ei ole todella voimakasta kansan tukea, on täysin turha mennä tuulimyllyjä vastaan. Häviö on varma.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Nämä on surullisia tarinoita.
Ei ole hyväveliverkostoa, eikä suojaverkkoa pelastamassa.
Olet syyllistynyt suurimpaan rikkeeseen maailmassa, verojen laiminlyöntiin.
Siitä ei armahda kukaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Ari.

Murhasta selviät lusimalla, velkaorjuudesta et. Se on ikuinen tuomio hautaan asti.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Ari
En minä syyllistynyt verojen laiminlyöntiin.Minulla on kaiki dokumentit tallessa, joissa käy ilmi että minua verotettiin summista joita en ollut koskaan saanutkaan.Hannu Karpo kysyikin minulta haastattelussaan; - kuinka voi verotaa sellaisesta mitä ei ole saanutkaan. Sanoin, etä siitä minä ihmettelen suuresti. Saman sanon tänäänkin. Valtio vei minulta satojatuhansia ilman mitään perusteluja!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos Hannu erittäin tärkeästä asian oikaisusta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari blogista.

Viimeisten 15 vuoden aikana olen törmännyt Suomen korkean valtiojohdon salaisiin asiakirjoihin.

Perusteeton perintä johtuu Suomen ETA-sopimuksesta, jonka liitteisiin oli kirjoitettu toimivaltaiselle viranomaiselle mukautusmääräys. Kyseinen määräys koski pankkien vakavaraisuutta, joka oli nostettava 1.1.1995 mennessä 8 %:n vakavaraisuuden tasolle.

Pankkien taseen nostaminen tehtiin valuuttavelallisen yrittäjän kustannuksella.

Sirkka Hämäläisen (myöh. Suomen Pankin pääjohtaja) johdolla alettiin tekemään joulukuussa 1991 listaa keinoista, joilla yrittäjien ja takaajien omaisuudet voitiin ryöstää.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Hämäläisen ryhmän keinot valmistuivat 16.3.1992 ja 18.3.1992 Valtioneuvosto ja Suomen Pankki pitivät kokouksen laittomien keinojen käyttöönotosta.

Suomen Pankki lähetti samana päivänä eli 18.3.1992 kiertokirjeen pankeille. Keinojen käyttöönottaminen tapahtui 1.5.1992.

Noiden päivien välissä Korkein Oikeus ehti kuitenkin 3.4.1992 tekemään Tampereen Alue-Säästöpankin yksipuolisesta koronnostokiistasta ratkaisun, jonka kaksi velallista voitti. KKO:n ratkaisulla yksi käyttöön otettavaksi suunnitelluista, muutenkin laittomista, todettiin KKO:n ratkaisussa 50:1992 laittomaksi.

ETA-sopimuksesta (pankkien vakavaraisuuden nostokeinoista) määrännyt presidentti Koivisto kutsui kolmisenkymmentä korkeata oikeusoppinutta Presidentin Linnaan oikeuspoliittiseen seminaariin.
Mainittakoon, että Korkein Oikeus oli toimivaltaisena paikalla.

Tuosta Linnassa 6.5.1992 järjestystä tilaisuudesta tuli vedenjakaja eli tilaisuuden jälkeen pankki sai toimia vapaasti taseensa paikkaamisessa joutumatta oikeuteen.

Ellei nyt puututa laittomaan perintään, tulevat samat konstit olemaan käytössä myös nykyisten asuntovelallisten saattamisessa velkavankeuteen.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tasavallan presidentti Tarja Halonen määräsi loppukesällä 2002 presidentti Koiviston järjestämän oikeuspoliittisen seminaarin eli Koiviston konklaavina tunnetun tilaisuuden muistion salaiseksi.

Salaamisen teksti perusteluineen on hyvin erikoinen:

Presidentti Mauno Koiviston pyynnöstä päätän ja määrään, että presidentintoimen hoitamisen kannalta välttämättömän luottamuksellisuuden suojaamiseksi Jorma Jaakkolan pyyntöön saada jäljennökset presidentti Mauno Koiviston Linnassa 6.5.1992 järjestämään oikeuspoliittiseen keskustelutilaisuuteen liittyvistä asiakirjoista ei suostuta.

Salassapidon argumentit eivät pidä;

- koska Koivisto ei eläkeläisenä 1.3.1994 lähtien ole tarvinnut presidentintoimen hoitamisen kannalta välttämätöntä luottamuksellisuuden suojaamista!

- koska Koiviston aikaiset asiakirjat eivät koske presidentti Halosen presidentintoimen hoitamisen kannalta välttämätöntä luottamuksellisuuden suojaamista!

Kysymys:

Miten on ylipäätään mahdollista, että eläkeläinen Mauno Koivisto loppukesällä 2002 pyytää presidentti Halosta salaamaan yli 10 vuotta vanhoja (6.5.1992) asiakirjojaan?

Lue ja ihmettele
http://jormajaakkola.fi/Koiviston%20CV

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jorma.

Olen huomannut, että olet erittäin hyvä asiantuntija näissä asioissa.

Olenko ymmärtänyt todellakin oikein, että tämä on tarkoituksenmukaisesti järjestetty laillinen, organisoitu ja järjestelmällinen ihmisten ryöstö valtion siunauksella?

Olen myös ymmärtänyt,että samat lait ja järjestelyt on vielä nykyään voimassa, joilla sama ryöstö voidaan tehdä nykypäivän velallisille, onko näin?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari!

Kait sitä jonkinlaiseksi asiantuntijaksi tahtomattaankin tulee, kun penkoo tietoa, jonka Koivisto itse muistelmissaan kertoo. Koivisto nimittäin keskusteli laman laittomasta hoidosta Raimo Sailaksen kanssa.

Sitaatti kirjasta Mauno Koivisto: Kaksi kautta sivu 383:

RS: ”Päivää ja hetkeä emme voi ennustaa. Kassakriisi voi tulla milloin tahansa. Olemme kirjoittamassa virkamiesvalmistelun pohjalta pääministerille, mitä tehdään jos näin käy. Valtiovarainministeriöllä ja hallituksella on 70-luvun lopulla hankittuja valtuuksia, jotka yltävät harkinnanvaraisten menojen maksatuksen lykkäämiseen, mutta jos todellinen kriisi tulee, niin sillähän ei pitkälle selviä.
Jos on kysymys lakisääteisistä menoista, niin käsitykseni mukaan tilanne on se, että silloin syntyy liki perustuslaillinen kriisi. On voimassa laki, jota ei voida noudattaa."

MK: "Sanotaan, että on tilanne, jota laki ei tunne."

RS: " Aivan. Siihen ei taida oikein mitään ratkaisua olla. Se johtaa keskusteluun eduskunnassa siitä, miten hallitus on hoitanut tehtävänsä, kun se ei pysty noudattamaan eduskunnan hyväksymää budjettia ja lainsäädäntöä."

MK: " Niin. Entäs sitten? Sellaista kriisilainsäädäntöä ei ilmeisestikään ole, jonka nojalla voitaisiin prosessi hallita laillisesti?"

RS: "Käsittääkseni ei ole."

--

MK = Mauno Koivisto
RS = Raimo Sailas

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Koivisto kertoi Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailakselle myös, että oli järjestänyt oikeuspoliittisen seminaarin.
Tämä oli keskeinen Koiviston itsensä antama vinkki tutkia laittomuuksia.

Kun ko. seminaarin asiakirjoja pyydettiin, määrättiin ne salaisiksi.

Martti Mannisen lähettämä kutsu tuli julkisuuteen ja siitä selvisi seminaarin luonne.

Hallitusmuodon 2 §:n vallan kolmijako lakkasi olemasta, koska Koivsto arvosteli KKO:n tekmää ratkaisua läsnäolleiden korkeitten oikeusoppineiden läsnäollessa.

Koivisto siis käveli HM 2 §:ssä mainitun riippumattoman tuomioistuinlaitoksen yli eli tapahtui valtiopetos.

Tampereen Alue-Säästöpankin yksipuolinen koronnostokin oli laiton eli velkakirjan ehtojen vastainen.

Sirkka Hämäläisen ryhmän luettelemat keinot eivät muutenkaan olleet laillisia.

Preisdentti Koiviston mielestä ETA-sopimuksen mukautusmääräykset oli täytettävä keinoja kaihtamatta,
eli Suomen pankkien eurokelpoisuus oli täytettävä.

Valuuttalainaa ottaneet yrittäjät uhrattiin Suomen EY-jäsenyyden alttarille.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #10

Kiitos kommenteistasi Jorma.

On tämä ollut ja on uskomatonta ihmisten sumutusta. Se, miksi ei tähän puututa, taitaa johtua siitä, että poliitikot eivät yksinkertaisesti uskalla astua liian isoille varpaille.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #10

Suomen Hallitusmuodon (17.7.1919/94) 2§ määritteli vallan toisistaan riippumattoman kolmijaon seuraavasti :

"Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Ylin toimeenpanovalta on uskottu tasavallan presidentille. Sen ohessa on valtion yleistä hallitusta varten oleva valtioneuvosto, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä ministereitä.

Tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet, ylimmässä oikeusasteessa korkein oikeus ja korkein hallinto-oikeus."

Huom!
Keskimmäiseen kohtaan liittyen;
Lainsäädäntövaltaa käyttämään presidentti kuuluu vain siten, että presidentti vahvistaa allekirjoituksellaan eduskunnan hyväksymän lain.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tässä on konklaavin tiedon etsinnän aloittanut linkki Mauno Koiviston omasta muistelmakirjasta "Kaksi kautta", sivu 388:

>>
MK: "Myös korkeiden juristien tulisi olla jollain tavalla mukana. Julkisuudessakin oli tietoa keskustelusta, jonka kävin korkeitten juristien kanssa. Siitä kävi selville, että oikeuslaitoksemme on asettautunut kuluttaja-asiamiehen sijaan. Heillä ei ole ajatustakaan mielessä, että kaikki, mistä on säädetty, on ohuella jäällä, joka voisi pettää.

Ilmeisesti minun pitäisi oikeuskanslerin kanssa keskustella.
<<

Korkein Oikeus oli 3.4.1992 ratkaisullaan KKO 50:1992 ryhtynyt siis velallisen kuluttaja-asiamieheksi!

Koiviston mielestä Korkein Oikeus (KKO) oli 3.4.1992 tehnyt väärän ratkaisun, joten KKO:ta oli Koiviston konklaavissa 6.5.1992 kyykytettävä lähes 3O korkean oikeusoppineen edessä.

Koiviston konklaavin vallan kolmijaon (HM 2 §:n) hävittämiseen liittyvän luonteen todistavat kahden Koiviston konklaavissa mukana olleiden oikeusoppineiden tekstit...

Professori Heikki Ylikankaan vastaus:

”Muistelen, että tilaisuuden tarkoitus oli tasavallan presidentin ja - mikäli mahdollista - mukaan kutsuttujen henkilöiden arvovallalla painostaa Korkein oikeus tekemään Koiviston mieleinen ratkaisu pankkeja koskevassa asiassa.”

Apulaisprofessori Jukka Kekkosen vastaus:

”Tilaisuus ymmärtääkseni vahvisti Koiviston asemaa suhteessa juristeihin. Hänen mahdollisia nuhteitaan pelättiin. Koivistoa siis myötäiltiin enemmänkin pelosta kuin uskosta tämän argumenttien oikeudelliseen pätevyyteen.”

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #14

Tasavallan Presidentin juhlallinen vakuutus:

”Minä Mauno Henrik Koivisto, jonka Suomen kansa on valinnut Suomen tasavallan presidentiksi, vakuutan, että minä presidentintoimessani tulen vilpittömästi ja uskollisesti noudattamaan ja voimassa pitämään tasavallan valtiosääntöjä ja lakeja sekä kaikin voimin edistämään Suomen kansan menestystä.”

.

Valtiosäännön rikkominen on valtiopetos, rikos, joka ei vanhene.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kari teki kaksi kysymystä.

1. Kysymys:

"Olenko ymmärtänyt todellakin oikein, että tämä on tarkoituksenmukaisesti järjestetty laillinen, organisoitu ja järjestelmällinen ihmisten ryöstö valtion siunauksella?"

Vastaan:

Ensinnäkin se ei todellakaan ollut laillinen. Se vaan näytti lailliselta, koska oikeus ei tapahtunut.

Kyseessä todellakin oli tarkoituksenmukaisesti ja järjestelmällisesti organisoiden tehty ryöstö.
Valtion kustannuksella, kyllä!

Valtion kustannuksella..., niinpä, tähän voisi kirjoittaa tarkempaakin tietoa, mutta teksteissä on jaettavaksi ja sulateltavaksi.

Koivisto oli organisoinut pulmansa ratkaisun fundeerauksensa mukaisesti.

Koiviston konklaavissa mukana ollut apulaisprofessori Jukka Kekkonenhan totesi KKO:n kyykyttämisestä näin:

Jukka Kekkosen vastaus:

”Tilaisuus ymmärtääkseni vahvisti Koiviston asemaa suhteessa juristeihin. Hänen mahdollisia nuhteitaan pelättiin. Koivistoa siis myötäiltiin enemmänkin pelosta kuin uskosta tämän argumenttien oikeudelliseen pätevyyteen.”

Siis mukana olleiden korkeitten juristien oli pidettävä suunsa kiinni oman tulevaisuutensa turvaamiseksi.

Kyllä Manulla oli, ja on edelleenkin, uskomattoman suuri valta, koska kukaan ei uskaltanut kritisoida ja sanoa, että nyt Manu olet muuttamassa Hallitusmuodon 2 §:n tekstin kuolleeksi kirjaimeksi.

2. kysymys

"Olen myös ymmärtänyt, että samat lait ja järjestelyt on vielä nykyään voimassa, joilla sama ryöstö voidaan tehdä nykypäivän velallisille, onko näin?"

Vastaan:

Laittomuus ei ole laki, vaan käytänne, joka käynnistyi 1990-luvun lamassa pankkien pelastamisessa ja jatkuu edelleen.

Samoilla laittomilla toimilla menetellään edelleen, eli perusteettomalla perinnällä tullaan perimään nykyisten velallisten velkoja.

Alhaiset korot olivat syötti, johon moni nuori on tarttunut.

Korkojen nousu, työttömyys, sairaus jne. ovat syitä, joilla velallinen joutuu vaikeuksiin lainavelvoitteiden suorittamisessa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitos sulle Kari, että jaksoit tämän järkyttävän tarinan kirjoittaa ja julkaista.

Teksi mieleni kirjoittaa useampikin ärräpää * ## && ###.

Minun sukuni ryöstettiin suoraan valtion toimesta, eli valtion hallussa olleen roskapankin SKOP:n toimesta yhdessä meidän KHT tilintarkastajan ja oikeuslaitoksen kanssa. Nykyään yritystämme hallinoidaan veroparatiisista käsin.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176316-t...

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Tervehdys Pertti. Liekko jonkinlaista synergiaa Sinun ja ko. linkissä esitetyn juttujen välillä;

http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Törkeätä!

Tämä on se tapa, jolla meitä on ryöstetty ja ryöstetään.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183918-p...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos Pertti kommentistasi ja linkistäsi.

Olen lukenut tarinasi täältä blogimaailman kautta. Kiitos siitä, että olet tuonut myös oman tarinasi esiin. Sama tulee kohtaaman tätä nuorta sukupolvea, jos tähän ei puututa nopeasti ja raskaalla kädellä.

Suosittelen jokaiselle lukemaan Pertin linkittämän kirjoituksen.

Muistakaa linkittää ja jakaa tietoa aiheesta, se on yksi mahdollinen työkalu muutokseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän tämän tarinan opetus ole, että suku on pahin? Valtiohan toimi tässä tavallaan sokeana tuomarina.

Tietenkin tämä tarina ilmentää myös Suomessa vahvasti elävää tsaristista perinnettä hallinnossa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Pertti.

Pitäisikö lukea kirjoitus uudelleen vai kirjoitanko jotenkin epäselvästi? Eihän tästä ole todellakaan kysymys.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kiinnitetyn maatilan ostaminen on toki klassinen miinaan ajaminen. Mitä sitten tapahtuu, on aivan sattuman varaista. Se, joka löytää sopivat lakimiehet, voi jopa voittaa kisan. Tilanne sukupolvenvaihdoksen yhteydessä on tietenkin aika tavalla kohtuuton. Minun suvussani on tästä kokemusta. En viitsi kommentoida tästä enempää.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto Vastaus kommenttiin #25

Pertti
Kiinnitetyn tilani menettäminen takuista on ihan ok koska tyhmyydestäni ja sinisilmäisyydestäni se olikin ehkä hyvä opetus. Tilan menetyksen veroseuraamuksia ei voi enää sitten laittaa minun piikkiini,kyllä siinä oli kyse siitä kenelle verot olisivat kuuluneet, kenties kahdelle pankille,jotka tilakauppavalituksista junailivat tai sitten sille, joa tilan osti,enhän itse voinut vaikuttaa tilan myyntihintaan,saati kenelle tila myytiin,asia oli täysin pankkien ja epäilykseni mukaan taustalla ainakin jossain mielessä vaikuttaneen siloisen Valtionvarainministeri Ahti Pekkalan toiminta

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hienoa Kari että toit tarinasi julkisuuteen, koska se kertoo sen että vaikka joutuisit minkälaisten väärinkohteluiden tai suoranaisen rikollisuuden uhriksi, apua et saa mistään muuten kuin poliittisilla suhteilla. Suomessa tavallisen ihmisen ei kannata olla rikoksen uhrina, vaan rikoksen tekijänä, rikoksen tekijällä on kaikki oikeudet, mutta uhrilla ei ole mitään oikeuksia.

Lait eivät ole enää aikoihin koskeneet taloudellista ja poliittista eliittiä, eivätkä korkeita virkamiehiä, eivätkä edes poliittisia etupiirejä ja sidosryhmiä. Lait eivät myöskään suojaa tavallista ihmistä näiden edellämainittujen tekemiltä rikollisilta toimilta tavallista kansalaista vastaan. Eli lait on säädetty ja niitä tulkitaan täysin mielivaltaisesti tavallista ihmistä vastaan ja niillä suojataan edellämainittuja piirejä.

90-luvun laman ryöstö oli sinänsä helppo keikka valtiolle, koska kansalaisilla ei ollut vapaata internettiä, jossa kansalaiset olisivat voineet kertoa oman tarinansa toisilleen. Valtalehdistö ja muut valtatiedotusvälineet olivat kansalaisten ryöstössä mukana ja jakoivat vääriä tietoja kansalaisille ja ohjasivat mielenkiinnon muualle.

Nyt valtiomme on paljon pahemmassa tilassa kuin 90-luvun lamassa ja kun kansalaisille valkenee tilanne, on vaikeata ennustaa mitä tulee tapahtumaan. Sitten kun valtiomme ei enää saa lainaa ja kun valtion tuottava omaisuus, luonnonvarat ja kansallisvarallisuus on myyty pilkkahinnalla, joudutaan sosiaaliturvaa, eläkkeitä ja työttömyysturvaa leikkaamaan rajusti tai poistamaan kokonaan, samoin kuin kaikkia muitakin kansalaisten etuuksia.

Koska taloudellinen ja poliittinen eliitti ja valtava virkamiesarmeija eivät luovu omista tuloistaan ja asemastaan kovinkaan helposti, tulemme näkemään valtiolta ennennäkemättömät toimet kansalaisten kyykyttämisessä, kiusaamisessa ja alistamisessa! Silloin valtiosta ja valtion väkivaltakoneistosta tulee kansalaisen vihollinen numero yksi ja sitä tilannetta meistä ei varmaan kukaan haluaisi nähdä!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Markku.

Olet valitettavasti täysin oikeassa. Sitä minä myös pelkään, että tilanne riistäytyy käsistä, jos ei todellakin rueta tekemään positiivisa asioita kansalaisten parhaaksi. Eihän kenenkään tervejärkisen oikeustaju ja maalaisjärki näitä asioita voi ymmärtää.

Vain pieni korjaus. Tämä tarina ei ollut omani, mutta sekin tulee ajallaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kari!
Ei haittaa että tarina on jonkun toisen, kiitokset silti että toit sen esille. Toisin omankin tarinani julkisuuteen, mutta se on liian monimutkainen ja monisyinen kerrottavaksi blogissa. Siksi olenkin kirjoittamassa kirjaa omasta tarinastani ja minulla on lähes 200 A-4 sivua jo kirjoitettuna. Vielä muutamia kymmeniä niin se alkaa olla valmiina. Tai sen jälkeen pitää lukea se pariin kertaan ja karsia tai lisätä tarpeen mukaan asioita, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman todenmukainen ja hyvin kerrottu!

Täytyy sanoa että kirjoittaminen noinkin isoa ensiteosta, on ollut äärimmäisen tuskallinen, antoisa, vapauttava ja mielenkiintoinen kokemus! Kuvittelisin saavani sen valmiiksi ensi vuoden alkukuukausina! Sen jälkeen tarjoan sitä kustantajille ja jos kukaan ei suostu julkaisemaan, julkaisen sen E-kirjana. Olen myös miettinyt käännättäväni sen englanniksi ja julkaisevani sen myös englanninkielisenä versiona!

Sen jälkeen minulla olisi aihe jo kahteen uuteenkin kirjaan ja ajattelin paneutua niihin ja jättää tämän mielipidekirjoittamisen hiukan vähemmälle!

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Pertti
Miten valtio voi toimia sokeana tuomarina,jos heillä on kaikki dokumentit tapaukseni kulusta. Karpo käänteli niitä ohjelmassaan sivu sivulta. Sanoisin,että verohallituksen ja valtionvarainministeriön asioitani käsitelleillä henkilöillä oli joko suuria ongelmia luetun ymmärtämisessä, tai joskus sitä mietti ja miettii edelleen lukivatko he ollenkaan papereitani. Kuten edellä kirjoitin minua puolusti loppupeleissä se taho,joka oli ensin veroni perintään laittanutkin eli Oulun Lääninverovirasto.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos tiedon oikaisusta jälleen Hannu.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Suomen lakikirjassa on jo 360 vuotta lukenut Olaus Petrin 1530-luvulla kirjoittamat tuomarin ohjeet:

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään.

Kaikkea lakia on älyllä käytetettävä, sillä suurin oikeus on suurin vääryys, ja oikeudessa pitää olla armo mukana.

Yhteisen kansan hyöty on paras laki; ja sentähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi, se pidettäköön lakina, vaikka säädetyn lain sanat näyttäisivät toisin käskevän."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On tainnut jäädä tuo Olaus Petrin tuomarin ohje kuolleeksi kirjaimeksi ajat sitten?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Heikki.

Tuohan on varsinainen löytö. Voi kunpa tuota noudatettaisiin olisi ihmisten laillinen ryöstö loppunut jo alkuunsa.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Suomessa tarvittaisiin perustuslaki- ja virkapäätöstuomioistuin. Veto-oikeus järjettömiin ja epäinhimillisiin virkamiesten päätöksiin....

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #31

Kannatan lämpimästi ajatusta Heikki.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #31

Heikki,

tarvittaisiin suomalainen tuomioistuin, mutta...

Suomen eduskunta Suomen lakeja säätävänä elimenä muuttui jo 27.10.1992 hyväksytyllä ETA-sopimuksella EY-tuomioistuimen alaisuuteen.
Vuonna 1992 alettiin päätöksenteon hämäämiseksi puhua edustuksellisesta demokratiasta.

Silloisten vanhojen EY-maiden parlamenteista oli tullut EY:ssä valmisteltujen asioiden keskustelukerhoja. Lähteinäni ovat valtiosääntökomiteoiden mietinnöt, joita sain Satakunnan maakuntakirjaston kellarista yliyön lainaksi.

Pikkuvinkkinä tulevasta raportistani kerron;
Tällä viikolla tuli vastaan korkean suomalaisen oikeusoppineen keväällä 1992 kertomia tietoja, että Saksan perustuslakituomioistuimen tuomari oli ollut viimeistään tuolloin keväällä 1992 ollut huolestunut Saksan perustuslakituomioistuimen riippumattomuudesta, sillä EY-säädöstö jyräsi Saksan perustuslain yli.

Saksa olikin vanhoista EY-maista se, joka viimeisenä hyväksyi Maastrichtin sopimuksen eli EY:n silloisten sopimusten täydentämisen liittovaltiosopimuksella.

Huom! Eurooppalaiseen kansalaisten harhauttamiseen kuuluu mielikuvavaikuttaminen eli tosiasiassa EU syntyi vasta 1.12.2009, jolloin EU-perustuslaki (Lissabonin sopimus) astui voimaan. Vasta EU-perustuslaissa EU eli Maasrichtin sopimuksen viimeinen tavoite sai oikeushenkilön aseman, presidentin ja ulkoministerin.
EU-perustuslaki määrittelee Naton EU:n yhteiseksi puolustukseksi. Isäntämaatukisopimuksen allekirjoituksella puolustusvoimien komentaja alisti Suomen armeijan Naton Euroopan joukkojen komentajalle.

Poliittinen lupaus oli annettu kaikesta tulevasta, siis Maastrichtin sopimuksen velvoitteista, Brysselissä jo 21.12.1993.

Edelliseltä päivältä (20.12.1993) on olemassa UM:n salainen pöytäkirja.
Lue ja ihmettele http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Kansalaisten, kuntien ja valtioiden suunnitelmallisella velkaannuttamisella luodaan verotusjärjestelmä.
Kansalaisesta tehdään verotus- ja velkaorja.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kari,

... elämässä on niin monenlaista vääryyttä ja kärsimystä. Tarinasi on melkein uskomaton jollen tietäisi, että se on totta.

Minulla ei oikeastaan ole sanoja niihin kärsimyksiin, jota Suomessa nyt tapahtuu ja on tapahtunut aiemminkin mutta 80- luvun ns. "noususta" tämä lähti. Minäkin kuljettelin vieraita tehtaalta toiselle ja kaikki olivat ihmeissään, kuinka Suomi voi olla Euroopan Japani, maailman ihme ja menestynein valtio. Tunsin sisimmässäni kuinka elimme valheessa ja sitten 90- luvun lama aloitti varsinaisen kärsimysnäytelmän, joka jatkuu ja jatkuu...

Mutta mietittyäni hetken, olen ylpeä kaltaistasi ihmisitä, joilla on rohkeus uhmata jättiläisiä - mikä olsi ihailtavampaa ja harvinaisempaa kuin kyky tunistaa lopulta tuo kohdalle osunut tuulimylly ... jolle ei mitään voi, joka tappaa ja kiduttaa ja tuhoaa niin monen ihmisen sielun ja niin monen ihmisen perheet ja ihmissuhteet.

Kiitos, että olet avautunut asiasta. Tämä on yksi liian monista epäkohdista meidän maassamme ja meidä maailmassamme.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kannustavasta kommentistasi Jussi.

Ei tätä itsekkään uskoisi, jos ei näitä asioita tosiaan tuntisi.

Jättiläistä vastaan tässä tosiaan taistellaan, mutta jos kirjoituksiani vielä luettaisiin ja suositeltaisiin näin paljon, niin saataisiin ainakin totuus asiasta tuotua esiin mahdollisimman monelle.

Julkaisen aiheesta vielä muutamia kirjoituksia joten linkittäkää, tykätkää ja jakakaa kirjoituksia ja ennen kaikkea pysykää kanavalla.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Kiitos Kari, että jaksat ajaa murjottujen ihmisten asiaa. Itse olen jo väsynyt tähän kaikkeen. Vuosikymmenten aikana olen yrittänyt saada jonkinlaista oikaisua kohtalooni, mutta päättäjät eivät ole halunneet tikullakaan koskea asiaan. Eräs vaalirahasotkussa ryvettynyt poliitikko kertoi jossain lehtien palstoilla, että suunnittelee kirjaa kuinka häntä on poliitikkona kohdeltu. Kirjoitin hänelle, että tehdään yhteinen kirja. Hän kertoo kuinka häntä on poliitikkona kohdeltu ja minä kerron kuinka poliitikot ovat kohdelleet minua. Ei hän innostunut. Kertoi, että poliitikkojen työ on säätää lakeja. Niiden toimeenpano kuuluu sitten muille instansseille. Hassua kuitenkin, että omassa tapauksessani taustalla hääri poliitikot ja verovaatimusteni allekirjoittaja oli silloinen veroministeri Pekka Vennamo.
Päättäjät ovat oppineet myöskin, että kun näistä ikävistä asioista heitä muistutetaan, paras puolustautumiskeino on täydellinen hiljaisuus ja vaikeneminen. Monenko poliitikon olette huomanneet kommentoineen Kari Rosenlöfin blogeja? Ei kovin monen. Mutta auta armias, kun oli kyseessä homoliittojen läpiajaminen niin poliitikkojen silmät kiiluivat innosta ja tahdosta ajaa pienen marginaalin asiaa eteenpäin. Meitä lienee homoihin suhteutettuna valtavasti enemmän, jotka joudumme kärsimään valtion ryöstöstä. Itse olen jo lähes 60- vuotias neljän lapsen isä 12v-19v ovat lapset. Nykyinen asuntomme on jälleen menossa alta, kun rahani eivät riitä sitä ylläpitämään. Lapset istuvat kotona käsiposkella, kun en pysty heille mitään harrastuksia maksamaan. Kavereita heillä ei juurikaan ole. Huono-osaisuus on periytyvää. Perheemme toivo lepää Jumalan armossa. Kerran ikuisuudessa jokainen saa ansionsa mukaan. Niin päättäjät kuin me tavalliset pulliaisetkin.
Hyvää Itsenäisyyspäivän aattoa kaikille suomalaisille tasapuolisesti! Amen

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos Hannu kommentistasi.

Toit esiin erittäin tärkeitä asioita. Yksi tärkeä tosiaan on se, että tätäkin blogia lukee moni poliitikko. Ei tosiaan kommentin kommenttia eikä tule. Kysymyksessä on pelko.

Tulen tosiaan tätäkin käsittelemään vielä. Tosin aineisto jonka omaan on jokseenkin herkkää ja osoittaa asian järjestelmällisen hyväksynnän poliitikkojen taholta. Kysymyksessä on mahtava business niille joille se on luovutettu.

Tuo homoasian vertaus on siinämielessä hyvä, että moni poliitikko kirjoitti siitä useita kirjoituksia ja lupasi varmasti olla äänestämässä. Tästä vaietaan täysin.

Timo Peuranen

Jatka Kari tästä asiasta ja tietysti muistakin epäkohdista. Sinulla sana ja kynä hallussa. :)

Poliitikoilta on oikeastaan ihan turha odottaa vastauksia mihinkään asiaan. Olen lähettänyt koko läjälle useita kertoja eri asiaan liittyvää juttua. Ennätys vastauksissa on 24. Suurin osa vastauksista "kiitos yhteydenotosta" ja se oli siinä.

Edit: taisi mennä väärään järjestykseen nuo minun viestini.

Timo Peuranen Vastaus kommenttiin #41

Vielä tuosta kansanedustaja-asiasta, jonne on tai siis näille edustajille on turha laittaa oikeastaan mitään viestiä. Laitan vertauksen vaikka asialla ei sinänsä ole merkitystä tähän Karin kirjoitukseen, mutta kyse on jostain vaikka aktiivisuudesta tai kohteliaisuudesta. En löydä asialle kunnollista termiä.

Mutta siihen mitä tarkoitan. Olen osallistunut eri vetoomuksiin USA:n hallitusta vastaan eri asioissa. White House lähettää minulle erilaisia kirjeitä emailiin mm. Barack Obaman allekirjoituksella tai vaikka Joe Biden yms. No ne eivät kovin kiinnosta ja kyseessä on joku joukkopostaus. Tarkoitan kuitenkin sitä, että he sentään tavallaan vastaavat eri kysymyksiin ja sitä ei Suomessa tapahdu. Samoin asia on perusteltu emailissa heidän kannaltaan.

Suomalaisen poliitikon vastaukset (siis vastaukset noin 10 % enimmillään minulle) ovat aivan yhtä tyhjän kanssa ja jotenkin näin, että en voi ottaa kantaa tai tuo edellinen minkä kirjoitin. Siinä herääkin kysymys, että onko kansanedustaja edes oikea termi. Mielestäni sen voisi vaihtaa vaikka senaattoriksi ja jättää tuo "kansan edustaminen" kokonaan pois.

Sorry, että pikkasen poikkesin aiheesta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #43

Kiitos kommentista Timo.

Olen saanut paljon palautetta samasta aiheesta. Ihmiset ovat olleet aktiivisesti yhteydessä edustajiin ja ministereihin, mutta laihoin tuloksin.

Toki vaalien alla varmasti aktiivisuus lisääntyy.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #45

Se kaikkein suurin ongelma on ryhmäkuri, joka sitoo yksittäisen edustajan vaikutusmahdollisuuksia, tästä pitäisi olla rangaistus, koska lain mukaan näin ei saa käyttäytyä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #46

Suomen perustuslaki kieltää ryhmäkurin. Ei siis mikään tavallinen laki, vaan valtiosääntö eli perustuslaki.
Tämä perustuslain kohta on Koiviston presidenttikaudella muuttunut kuolleeksi kirjaimeksi, koska perustuslain kanssa ristiriidassa olleet EY-säädökset oli saatava voimaan.

Perustuslain ylikävely eli noudattamatta jättäminen tarkoittaa valtiopetosta, rikosta, joka ei vanhene.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #46

Kiitos kaimalle, olen täysin samaa mieltä ja kiitos Jormalle, että toit asian oikean laidan esiin.
Tämä se sitten on todellinen oikeusvaltio.

Timo Peuranen

Kiitos taas Kari Rosenlöf. Tuot asian todella hyvin esiin ja karmea tarina tässä osa kakkosessa. Siis olen itse miettinyt pitkään, että teen jonkun jutun noista perintätoimistojen ryöstöistä/roistoista ja olen toisaalla kirjoittanutkin jonkin verran asiasta. Sinä teit juuri sen, minkä halusin eli miten törkeää ryöstöä kaikki on, jos joutuu noiden ahneiden pihteihin. Lasken samaan kategoriaan perintätoimistojen kanssa ulosoton, verottajan ja koko Suomen valtion. Täysin surutta saatetaan ihminen tuohon tilaan, minkä tarinan kerroit puheenvuorossasi. Ja ihminen ei voi oikeastaan mitään asialle. Eli käytännössä lähes turha valittaa mihinkään vaikka siitä huolimatta itse taistelen vaikka taistelen ikäänkuin tuulimyllyjä vastaan.

Taisit kertoa jossain blogissasi, että hermostuit tai suututti. Niin minäkin tässä asiassa, mutta yritän malttaa mieleni.

Timo Peuranen

Kerron tässä erään tarinan omalta kohdaltani. Siis tämä ei ole ainoa. Vastaavista voisin kirjoittaa vaikka kirjan. Siis taistelusta koneistoa vastaan. En kehu mutta olen pärjännyt aika hyvin eri jutuissa kun vaan jaksaa vääntää. Mm. Hannu Karpo auttoi minua eräässä jutussa ja se ratkesi voitokseni, kun esiinnyin ohjelmassa ja se vaikutti niin, että sain rahani parin päivän kuluttua. Kelan kanssa taistelin viisi vuotta eräässä asiassa ja kun uhkasin oikeustoimilla Kelan paikallistoimiston johtajaa, niin rahani tuli parin päivän kuluttua tililleni. Aika erikoista mielestäni.

Mutta haluan kertoa miten Jyväskylän ulosottovirasto menetteli minua kohtaan ja mainitsen myös nimet.

Asun Thaimaassa täällä maalla kaukana "sivistyksestä" ja olen kirjoilla täällä. Eli minulta ulosmitattiin 1.7. 2014 eläkkeestä ilman, että minä tiesin asiasta mitään. Ihmettelin kun 1.7 katsoin tiliotettani eli mitä on tapahtunut ja ensiksi tuli mieleen, että onko siellä Suomessa eläkkeitä leikattu ja lähetin tiedustelun eläkeyhtiööni. Sitten selvisi, että eläkkeestäni on ulosmitattu ja ihmettelin itsekseni, että miksi? Minulla on kolme alaikäistä huolettavaa ja olen toimittanut tarvittavat asiakirjat Jyväskylän ulosottovirastoon kahdesta huollettavasta muutama vuosi sitten eli suojaosuus riittää siihen, että minulta ei voi ulosmitata mitään.

Ulosottovirkailija Anne Hautanen, joka hoitaa asioitani oli kesälomalla ja en saanut häntä kiinni. Mainittakoon tässä kohtaa, että aikaisemmin asioitani hoiti toinen henkilö ja hänen kanssaan ei mitään ongelmia. Hautanen tilitti 1.7 eläkkeestä ulosmitatun summan samantien velkojalle. Tai en ole varma kuka sen tilitti. Toinen ulosmittaus tapahtui 1.8.2014. Yritin tässä välissä saada yhteyttä siihen syyhyn, miksi minulta ulosmitattiin ja vastattiin ensin, että ei makseta takaisin, kunnes toimitin uudet todisteet kahdesta huollettavasta. Eräs lakimiesystäväni opasti minua, että heillä ei ole oikeutta siihen. Silloin sain lupauksen, että maksetaan takaisin, kun toimitin uudet todisteet.

No, siis voitin jutun vääntämisen jälkeen ja minulle maksettin ensin 1.8 ulosmittaus takaisin, koska sitä ei ehditty tilittämään velkojalle. Heinäkuun mittausta jouduin odottamaan muutaman viikon, koska velkojan oli pakko palauttaa rahani takaisin. Minulla on talonrakennus menossa täällä ja nuo mittaukset häiritsivät elämääni aika lailla. Vaikka ei puhuta suurista summista, mutta ne rahat olisivat olleet tarpeen sillä hetkellä pienen kustannustason maassa.

Minulla paloi päreet vähän liikaakin asiassa ja nimenomaan tähän ulosottovirkailija Anne Hautaseen, joka ei myönnä mitään virhettä asiassa. Vastauksia kysymyksiini sai tivata useita kertoja ja sain muutaman lauseen vastauksia ja en mm. esimiehen nimeä. Heillä on kaikki yhteystietoni (email ja puhelin), mutta kun muutin niin osoitteeni ei päivittynyt ulosottovirastoon. Tein siitä asianmukaisen ilmoituksen maistraattiin muutto hetkellä. Kumma kyllä siinä mielessä, että osoitteeni päivittyi kaikkialle muualle mm. Lindorffiin.

Hautasen päällikkö kihlakunnanvouti Iivari Järvinen soitti viimein minulle asiasta ja ei myöntänyt hänkään mitään vaan kehui alaistaan hyvästä työstä.

Pääasia kuitenkin, että voitin, mutta pyysin korot perusteetta tehdylle ulosmittaukselle, mutta ei se mitään auttanut. Jos asia on toisin päin, niin korot on maksettava. Sekin on asia, jota en käsitä.

Peruskysymykseni asiassa on se, että voiko ulosotto tehdä päätöksiä mielivaltaisesti kuulematta lainkaan velallista???? He olisivat halutessaan saanet minuun yhteyden.

Toinen kysymys mikä pitäisi esittää maistraattiin, että miksi osoitetiedot eivät päivity ulosottovirastoon vai valehdeltiinko minulle? Kaikkiin muihin ehkä päivittyy tai minun ei ole erikseen tarvinnut ilmoitella osoitettani. Siis minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia antaa vastinetta ja Hautasen kirjettä en ole koskaan nähnyt muuta kuin myöhemmin sähköpostissa, kun sain ruikutettua sen sinne. Tarkistin edellisen asunnon omistajalta, että onko minulle tullut vanhaan osoitteeseen postia, niin hän sanoi, että ei.

Sitten vielä yksi selvittämätön kysymys. Kysyin molemmilta Hautaselta ja Järviseltä, että miten usein näitä tietoja tarkistellaan, niin kumpikin sanoi, että säännöllisesti. Sitten kysyin sen säännöllisyyden aikaväliä, niin ei kerrottu. Vastattiin vaan, että säännöllisesti. Mikä säännöllisyys se on, kun ei voida sanoa "säännöllisyyden" pituutta. Voin toimittaa lappuja, jos se siitä kiinni vaikka joka kuukausi. Huoh...

Edit: Siis Hautasen kirje oli päivätty 23.6.2014 ja postin tulo kestää tänne 7-10 päivää eli vastineen antaminen mahdotonta vaikka olisin saanutkin ko. kirjeen. Edellisen virkailijan kanssa asioimme emaililla tai puhelimella ja siis asiat hoitui.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Hyvä lukijani,

lue Promerit.net-blogini
"Virkavalta lain yläpuolella" osoitteesta
http://www.promerit.net/2013/01/18832/

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Harmi, etten päässyt osallistumaan tähän keskusteluun reaaliajassa, koska olin hoitamassa yhtä Suomen jättimäisimmistä ryöstöistä Lapissa ja yritämme estää kaikin voimin sen toteutumisen.

Voisin kertoa kymmeniä tällaisia tarinoita, joista muutamat ovat osuneet suoraan omalle kohdalle ja loput ovat kävelleet vastaan lähimmäisten muodossa.

Hieman yksinkertaistaen voidaan todeta, että nämä ovat tärkein, ellei ainoa syy, miksi olen lähtenyt politiikkaan mukaan, vaikka tiedänkin taistelun vaikeaksi. Vaikeus olisi pelkkä tekosyy jättää yrittämättä.

90-luvun hirvittäviä vääryyksiä ollaan toistamassa ties monenteenko potenssiin. Ilman laajamittaista verkostoitumista se ei ole enää estettävissä. Katsotaan, mitä saadaan aikaan.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Sen enempää selittämättä tai kuvailematta kuin, että hankimme Keskipohjan Aluesäästöpankille 20.000.000,-määräisen luoton luxenburgilaisesta pankista (B.N.E.Swedbank) kun SKOP ei enään kyennyt rahoittamaan Säästöpankkeja. Tuosta luotosta piti tulla yhtiöllemme eli Konekrsantti Oy:lle pitkäaikainen käyttöpääömomarahoitus (LJK-Hansacon Oy/Seniorikonsultti Eero Järvempään perusteellinen yritystutkimus. Kaikki sopimukset laadittu yhtiömme hallituksen ja ko. pankin ylimmän johdon välillä olivat peruuttamattomia. Kun pankki sai rahat niin yhtiömme ei saanut sovittua luottoa vaan alkoivat törkeät tuhotoimet yhtiötämme kohtaan. Keskipohjan Aluesäästöpankki haki yhtiömme omaisuudelle myynti- ja hukkaamiskiellon petollisesti väittämällä, että yhtiön johto myy ja hävittää omaisuuttaan ko. pankin vahingoksi. Otimme kanteen pankkia vastaan, mutta nyttemminhän jokainen ymmärtää, ettei ollut mitään mahdollisuuksia ko. kanteella menestyä. Tuhottiin tahallaan innovatiivinen kehittyvä yhtiö, jolla oli arvokkaita kansanvälisiä asiakasuhteita sekä Itään (Intia, Malesia, Taiwan) kuin myös Länteen (Yhdysvallat, Kanada, Englanti, Ruotsi). Kysymys oli ja on äärettömän törkeästä ja röyhkeästä menettelystä:

http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Eikä siinä kaikki. Henkilökohtainen omaisuus eli asunto, joka juuri ole saatu maksettua ryöstettiin ja perhe heitettiin pihalle.

Toimituksen poiminnat