karirosenlof

Profetia Suomen kansalle

Suomen ja Venäjän suhteet ovat olleet päivittäin lehdistön kohteena.  Ei päivää ilman negatiivisia uutisia aiheesta. Meillä on talouspakotteet ja Naton isäntämaasopimus. Valtion johto ei suostu tapaamaan Venäläisiä kolleegojaan, puhutaan Venäjän trolleista, maakaupoista, lapsikaappauksista, ilmatilaloukkauksista, Putinista  ja Venäjän yleisestä pahuudesta. Ilmapiiri on huolestuttavan  provosoiva ja kireä maidemme välisissä suhteissa.

Maamme puolustusta on ajettu alas taloudesta puhumattakaan ja kansa on kohta täysin putsattu.  Silti suurimman mielenkiinnon ja tarmon kansalaiskeskustelussa sekä eduskunnassa saa huomattavasti toisarvoisemmat asiat kuten  homoavioliitot ja muut pienemmät kysymykset tämän kaaoksen keskellä.

Alkuperäinen ajatukseni oli kirjoittaa teksti maidemme kiristyneistä suhteista sekä siitä, kuinka itse näen  tilanteen ja sen vakavuuden. Lähdemateriaalia kirjoitukselleni etsiessäni löysin erittäin mielenkiintoisen  kirjoituksen ” Profetia Suomen kansalle”.  Maailma on täynnä kaikenlaisia ennustuksia, mutta tämä pysäytti minut täysin ja ajattelin julkaista tämän kirjoituksen täällä blogissani oman tuotokseni sijaan. Kukin voi tykönään puntaroida, onko profetia kenties tosi vai ei, mutta entäpä jos se onkin?  Antaa varmasti ainakin ajattelun aihetta. Kirjoitus voi tuntua normaali blogia pidemmältä, mutta pyydän lukijaa käyttämään tekstiin muutaman minuutin aikaa.

 

 

Tämä profetia on tullut sen saajalle näyn muodossa Tukholmassa 28.05.1984. Hän on puhunut alunperin kasetille tämän näyn, joka koskee Suomen tulevaisuutta:

 

Näin venäläisen sotilaan, joka oli aseistettu, niinkuin kuuluu olla. Päässä sillä ei ollut kypärää, vaan sillä oli kenttälakki. Sillä oli Venäjän armeijan tunnukset ja rinnassa sillä oli Venäjän armeijan myöntämiä kunniamerkkejä. Miehellä oli aseena pikakivääri. Hän seisoi rajapyykkien välissä, toinen rajapyykki oli Venäjän puolella ja toinen sinivalkoinen Suomen puolella. Rajapuomi oli nostettu ylös, raja oli siis auki.

Tämä sotilas oli hämmästyttävän suuri. Kun Minä sitä näyssä katselin olin seisovinani 25-30 metrin päässä kasvot sitä sotilasta kohden, niin minusta katsoen sen sotilaan koko oli pitkästi yli 10 metriä. Sillä koolla haluttiin näyttää sitä Venäjän armeijan voimaa, mikä sillä on. Minä ihmettelin suuresti sen toisen kainalon alle tungettua kangaspakkaa. Se oli olevinaan valkoista kangasta, niinkuin iso purje, joka oli mytytty rullallle. Ei käännetty vaan mytytty ja se oli kasassa. Kun katsoin tarkemmin, niin siinä olivat siniset ja valkoiset värit, joten sen täytyi olla Suomen lippu.

Näkyä katsellessani kuulin seuraavat sanat, koiniks mitta nisuja denarin ja kolme koiniksia ohria denarin. Älä turmele öljyä äläkä viiniä. Tämä sanottiin Venäjän sotilaalle. Venäjän sotilas kuuntelee tämän Sanan ja nyökkää, että on ymmärtänyt.

Sen jälkeen Venäjän sotilaalle annetaan ikäänkuin mittanuora. Se annetaan sen vasempaan käteen, sillä oikeassa on Suomen lippu ja Venäjän sotilas saa käskyn kulkea määrätty matka ja merkitä mittanuoralla askelien pituudet. Joka kerta, kun se astuu askeleen, täytyy nämä askeleet kirjoittaa ylös päiväkirjaan. Kun se tulee siihen paikkaan, mihin se on määrätty ja mihin sen on lupa tulla, niin siihen pitää pysähtyä ja siihen pystyttää paalun merkiksi, että tähän asti on tultu. Se on Kymijoen rantaan, siitä Venäjän sotilaalle annetaan suora tie nousta pohjoiseen.

Venäjän sotilas kävelee reippaasti Kuopioon ja siitä Ouluun ja siitä Kemiin ja Tornioon jokivartta ylös. Edelleen sille sanotaan: tähän sinä rakennat leirin. Ja Venäjän sotilaalle annetaan paljon piikkilankaa ja rakennustarvikkeita, jotta se rakentaa siihen leirin. Jos kartalta katsotaan, niin se on noin 30-50 kilometriä Pellon pohjoispuolella. Ruotsin puolella vastassa Karunki, sitten Vittangi ja Vittangista suora tie Norjaan, Narvikiin.

Venäjän miehelle sanotaan seuraavat sanat: sinä saa olla tässä siihen asti, kun sinun veljesi lähtevät Israelin maalle. Ja Venäjän sotilaalle sanotaan myös seuraavat sanat. Sinun täytyy itkeä paljon kaatuneita veljiäsi, jotka tulevat kaatumaan siinä suuressa sodassa, joka alkaa Persiassa, kun sinä ja sinun veljesi menette Persiaan. Sinulle annetaan lupa mennä Persiaan ja avata tie Eufrat-virtaa myöten idästä nousevalle suurelle kuninkaalle.

Minä puhun sinulle sanoo Jehowa-iiret. tämä Jumalan nimi tarkoittaa = Herra on edeskatsova, että sinä saat oikeuden astua Pyhälle maalle, mutta sinä et tule tuhoamaan Pyhää Kaupunkia etkä tule häpäisemään sen kansaa, vaan sinun veljiesi luut tulevat valkenemaan Harmagedonin kentällä. Sinä Roosin poika, sinä juhlit voittoasi vähän aikaa, sillä sinä ja ninun veljesi kaatuvat miekkaan Harmagedonin kedolla.

Suomessa sinulla on oleva leiri Norjaa ja sieltä lännestä nousevia kuninkaita vastaan, mutta sinä et saa vahingoittaa Suomen kansaa, etkä häpäistä sen pyhiä arvoja. Sinä saat pitää leiriä tässä maassa, mutta sinä et saa turmella öljyä etkä viiniä. Suomen kansalle nousee profeetta, joka seisoo sinua vastaan ja profetoi määrätyt hetket. Profetoimisensa lopussa hän tekee Suomen kansassa profeetan merkit ja poistuu minun tyköni. Hänet kutsutaan kotiin. Tämä profeetta julistaa Suomessa väkevän pelastussanoman, jonka sinä myös kuulet, sinä mahtava Roosin poika. Tämä profetia ja profeetta, jonka Minä kutsun Suomen maasta, tulee olemaan väkevän pelastussanoman julistaja ja tuo monta Minun tyköni, sanoo Herra. Jumalan Sana tulee olemaan voimakas ja vahva Suomessa ja kutsuu paljon ihmisiä pelastukseen ja tuo esille paljon suuria asioita: sinä Roosin poika, sinä näet sen ja sinä hämmästyt.

Sinun halusi on karata Suomen kimppuun, mutta Minä olen paneva esteen sinun eteesi. Vaikka monet jumalattomat Suomen maassa lankeavat sinun miekkaasi, sinä et turmele öljyä etkä viiniä, sanoo Jumala. Minä olen nostanut sinut, sinä mahtava Roosin poika, sinä saat kävellä Suomen halki, mutta sinä et saa turmella öljyä etkä viiniä, sanoo Herra Herra.

Minun Poikani, Jeshuan Messiaan morsian, tekee morsiamen merkin Suomessa, sinä näet sen, sinä Roosin poika ja Sinä hämmästyt. Ja kun tämän profeetan päivät ovat päättyneet, sinä palaat takaisin Venäjän maalle ja kerrot siellä niistä suurista asioista, joita olet Suomessa nähnyt. Sinä Venäjän sotilas, Minä olen nostanut sinut ruoskaksi juopuneelle ihmiskunnalle. Minun Sanallani sinut nostettiin voimaan, valtaan ja taistelemaan, mutta Minun Sanallani sinut myös kaadetaan, sanoo Herra.

Sanoma Suomen kansalle on tämä, sanoo Jumala, kun ahdistuksen päivät tulevat ja portti avataan idästä nousevalle kuninkaalle ja sen sotilaille, teillä ei ole yhtään ystävää Euroopassa. Teillä ei ole yhtään kansaa, joka nostaisi asetta teidän puolestanne Venäjää vastaan. Sinä Suomen kansa tulet olemaan yksin, yksinäisempi kuin talvisodan päivinä, mutta sama enkeli, joka taisteli teidän rinnallanne talvisodan päivinä, tulee taistelemaan teidän rinnallanne ja Minä tulen huolehtimaan siitä, että se Venäjän sotilas, joka nousee teidän maahanne, ei häpäise teitä eikä ota eikä turmele öljyä eikä viiniä. Ruokatavarat tulevat nousemaan arvaamattomiin hintoihin teidän maassanne. Koiniks-mitta nisuja tulee maksamaan denarin ja kolme koiniksia ohria denarin, mutta öljyä ja viiniä ei turmella. Öljy on Jumalan Pyhä Sana ja viini on Jumalan Sana. Teille jää vain yksi paikka, mihin te voitte paeta, kun ahdistuksen päivät tulevat, sanoo Jumala ja se paikka on Jumalan Sana.

Ei yksikään valtio ota vastaan teidän pakolaisianne. Te yritätte paeta Amerikkaan, te yritätte paeta Kanadaan, mutta teitä ei oteta vastaan, niinkuin ei otettu vastaan Israelin lapsiakaan Saksan ahdistuksen päivinä, vaan heidät palautettiin Saksaan. Niin tulevat länsimaat palauttamaan teidätkin takaisin kotimaahan, sillä Minä Herra haluan sen sillä tavalla. Minun tieni, eivät ole teidän teitänne, mutta joka turvaa Minuun ja pysyy Minun Sanassani, hänellä on leipää ahdistuksen keskellä ja hänellä on lepo minun Sanassani, sanoo Jumala, sillä eikö teidän päivänne ole minun kädessäni sanoo Herra. Enkö Minä ole Jumala ahdistuksen päivinäkin?

Tämä on sanoma Suomen kansalle, sanoo Herra Herra. Sinun on tehtävä parannus murhistasi, velhouksistasi, salavuoteistasi, varkauksistasi, aborteistasi ja hillittömästä haureudestasi. En Minä kysy, haluatteko tehdä parannuksen, vaan Minä sanon: sinun on tehtävä parannus. Mutta te ette tee sitä. Enkö Minä Herra paaduttanut faaraon sydämen näyttääkseni voimani Mooseksen kautta, Minä Sama Jumala. Ei yksikään teistä, jotka olette Minun omani, sanoo Jumala, joudu hukkaan, sillä Minä Herra olen sen niin päättänyt.

Suomen kansa, Minä olen kutsunut sinua niin monta kymmentä vuotta, talvisodan raskaina päivinä te rukoilitte Minun edessäni. Jokaisesta kirkosta nousi rukous Minun kasvojeni eteen. Ne rukoukset ovat muistossa rukousten maljassa tänäkin päivänä. Ja jatkosodan raskaina päivinä, kun veristä uhria kannettiin Suomessa, te rukoilitte Minun edessäni. Te kannoitte kärsivän kansanne kohtalon Minun eteeni. Minä muistin teitä ja Minä siirsin teidän kohtalonne hetken.

Mutta nyt hyvinvoinnin ja rikkauden ja yltäkylläisyyden päivinä, te kirkkojen etunmaisina olevat, teidän tehtävänne tuntuu olevan häpäistä Minun Sanaani. Te riitelette perinnäissäännöistä ja opista ja te vainoatte niitä, jotka ovat yksinkertaisia, totisia rukoilijoita.

Te olette purkaneet jokaisen käskyn, jonka Minä olen antanut. Kun Minä sanon, älä tee huorin, te teette huorin kaikilla alueilla. Kun Minä sanon, älä tapa, te tapatte viattomia syntymättömiä lapsia kaksikymmentäviisituhatta vuodessa. Kun Minä sanon, älä varasta, te varastatte toisiltanne, te varastatte yhteiskunnalta ja valtiolta ja valtio varastaa teiltä. Kaikki te varastatte toisiltanne, toinen toiseltanne. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi, te todistatte systemaattisesti, joka päivä väärin teidän lähimmäisistänne. Kun Minä sanon, älä himoitse lähimmäisesi huonetta, te himoitsette lähimmäisenne huonetta. Kun Minä sanon, muista pyhittää lepopäivä, te ette pyhitä lepopäivää. Vaikka teillä on aika levätä, te käytätte pyhäpäiväni ja sapattini riettauden ja haureuden harjoittamiseen. Se on noussut Minun eteeni kuin löyhkä.

Tänä päivänä te häpäisette sitä Jumalan viljaa, joka kasvaa teidän pelloillanne, mutta huomenna te maksatte koiniks-mitasta nisuja denarin ja kolmesta koiniksesta ohria denarin. Denari on noin sata markkaa. Köyhillä ei tule teidän keskuudessanne olemaan leipää, sillä rikkaat piilottavat sen. Mutta ne, jotka ovat Messiaassa Jeshuassa, heille katetaan pöytä ahdingon keskellä, sanoo Herra Herra.

Suomen kansasta nousee Minulle profeetta, sanoo Jumala. Hän profetoi lyhyen hetken, mutta hänen profeetan merkkinsä on niin suuri, että se sokaisee jokaisen vastaanväittäjän. Minä olen Jumala ja Minä olen tämän asian puhunut. Sinä minun palvelijani siellä Tukholman kaupungissa, jolle Minä olen antanut tämän profetian, älä pelkää julkaista tätä profetiaa. Laske tämä kasettina ulos niille ihmisille, ei sinun tarvitse lähettää sitä koko maahan, vaan muutamille ystävillesi, jotta he kuuntelisivat ja kertoisivat siitä muille eteenpäin.

Sinä Jumalan valittu kansa, Minä sanon sinulle, sinä Jumalan valittu, joka asut Suomen maassa ja olet Minun Poikani Jeshuan Messiaan morsian, sinä et tule kokemaan ahdistuksen hetkiä niin raskaana kuin ne kokevat, jotka eivät ole Minun Poikaani tunnustaneet. Minä suojelen sinua, morsian ja Minä varjelen sinua, morsian. Ja sinä tulet loistamaan kansasi keskellä niinkuin lamppu loistaa pimeässä paikassa. Ja sinulle annetaan lohdutukseksi tämä merkki: koiniks-mitta nisuja denarin ja kolme koiniksia ohria denarin, mutta sinulta ei turmella öljyä eikä viiniä. Jatkakaa haureuttanne te, jotka haluatte sitä jatkaa, sillä näin sanotaan Pyhässä Kirjassa: pyhät pyhittyvät, mutta saastaiset saastuvat.

Suomen kansa, älä luota lännestä tulevaan apuun, sillä ei sitä tule. Ruotsi ei lähetä joukkoja sinua puolustamaan, Amerikka ei tule sinun avuksesi, Länsi-Saksan armeijat ovat lyödyt ja hajallaan.. Minä näin Länsi-Saksan sotilaiden itkevän maassa polvillaan.Teillä ei ole yhtään ystävää. Ainoa, joka teitä voi suojella ja varjella, on Minun Poikani Jeshuan Messiaan Sovintoveri. Sen te olette ylenkatsoneet ja jalkoihinne polkeneet. Vain morsian, Minun Poikani morsian, sinä olet uloskutsuttu ja sinä tulet seisomaan, kun muut ympärilläsi kaatuvat.

Tämä profetia ei ole tarkka, sillä siihen tulee vielä jatko, laajempi ja selvempi profetia tulevaisuudessa, mutta se lasketaan sille miehelle, jonka Minä olen valinnut seisomaan profetian kanssa Suomessa ahdistuksen aikana. Tämä profetia tulee kertomaan Suomen kansalle ne ahdistuksen ajat, jotka ovat tulossa. Nämä alkavat kesällä, sillä sinulle palvelijani Tukholmassa näytetään vihreitä puita. Sinä kerrot sen sanan, että Suomessa nousee profeetta, joka julistaa Minun Sanaani ja morsian ottaa vastaan Sanan kuuleviin korviinsa.

Iloitse Minun Sanastani ja seiso sen kanssa. Minä Herra tiedän teidän kärsimyksenne ja ahdistuksenne määrän, mutta yhtään ylimääräistä kyyneltä ei morsiamen tarvitse itkeä.Suomen kansan rukoukset, niiden vanhurskaiden rukoukset, jotka Suomen maassa asuvat, ovat muistossa Minun edessäni ja yksikin Jeshuan oma ei joudu tappioon. Yksikään, joka Jeshuassa Messiaassa on, ei joudu häpeään, vaan hän tulee seisomaan. Ja kun Minä näen hänelle hyväksi, hän saa irroittaa aurasta kätensä, ei niinkuin vihollisen voimat vaativat, vaan niinkuin Minä olen sallinut.

Taistelujen päivät ovat tulossa. Te Israelin veljet, teidänkin aikanne on tulossa. Kaikki te, jotka luotatte ihmisen apuun, te tulette näkemään sen turhaksi, mutta Israelissa nousee profeetta, joka julistaa minun sanaani. Suomessa nousee profeetta, joka julistaa Minun Sanaani. Ja myös sinä pieni palvelijani Tukholmassa, joka et ole ollut Minun tahtoni esteenä, myös sinä saat tehdä sen osan, mikä sinulle valitaan. Sinun aikasi ei ole vielä tullut. Sinä et tule tekemään suurta työtä, sinä tulet olemaan sellainen, miksi Minä olen sinut määrännyt. Älä kysele palvelustehtävääsi, ei se ole sinulta, vaan se on Minulta. Sana lähti liikkeelle tänä iltana Suomen kansalle. Äänitä tämä kasetti ja kirjoita ylös tämä profetia. Postita se niille ystäville, joita sinulla on Suomessa. Nämä ystävät saavat sitten jakaa sitä edelleen. Soita tätä myös itse nauhalta, jotka haluavat sitä kuulla. Kun Minä lähetin profeettani Jesajan, Minä sanoin: Kuulkoot tai olkoot kuulematta. Puhu sinä nämä sanat, mutta niin on käyvä myös tämän profetian: he kuulevat, mutta ovat kuulematta.

Suomen johtavat henkilöt, älkää kuvitelko,että te olette omalla taidollanne nousseet siihen asemaan, mikä teillä on. Ei kukaan voi mitään tehdä ilman minun tahtoani ja sallimustani. Minä sanon teille, älkää luottako niihin sopimuksiin ja asiakirjoihin, joita teillä on Neuvostoliiton kanssa. Luottakaa Minun Sanaani, se on Minun Sanani, joka pitää pois tuon mahtavan Venäjän karhun teidän maastanne. Kun te teette minun tahtoni, niin Minä sallin teille siunauksen päivät, mutta kun te käännätte Minulle selkänne, te saatte niittää kirousta. Sillä Minun Henkeni ei salli, että Minun Nimeäni jatkuvasti pilkataan, sanoo Herra Herra. Kun tämä profetia menee Suomeen, niin sitä ei uskota, mutta Minä sanon sinulle palvelijani: puhu se, kuulevat tai olkoot kuulematta.

Tee sinäkin palvelijani siellä Tukholmassa parannus. Kulje suoraan. Minä olen sinut kutsunut. Minä olen ollut sinun kanssasi tähän päivään asti. Enkä Minä sinua vastedeskään hylkää, mutta kuinka mielelläni Minä haluaisin, että sinä tekisit Minun tahtoni. Minä autan sinua ja kun tulee se päivä, että sinä palajat, niin sinä vahvistat Minun veljiäni. Suomen kansat asiat ovat huonommin, kuin teistä yksikään arvaa, mutta morsiamen asiat ovat paremmin kuin yksikään teistä osaisi edes uneksia. Minun Poikani on valmistanut teille hääaterian. He tulevat iloitsemaan pitkien pöytien ääressä. Kun maanpäällä on ahdistus ja vaino vahvimmillaan, kulkee Ylkä kansansa suojana. Minä rakastan sinua Suomen kansa. Minä olen kutsunut teitä niin montakymmentä vuotta. Minä autoin teitä talvisodassa ja Minä autoin teitä jatkosodassa. Ja kuinka mielelläni Minä auttaisin teitä tässä kolmannessakin maailmansodassa, joka pian tulee, mutta te ette ole tahtoneet kuulla Minua. Sillä morsian kuuntelee Yljän ääntä. Kuuntele sen profeetan ääntä, jonka Minä nostan. Mutta kuuntele myös Minun Sanaani, joka on kirjoitettu Raamattuun. Ruoki itseäsi Sanalla ja kulje suoraan kapeaa tietä. Sinä saat kulkea tahdissa ja tulla kotiin.

Minä Herra Herra olen tämän profetian puhunut ja minun yksinkertainen pieni palvelijani Tukholmassa on tämän profetian nauhoittanut. Suomen kansa tee parannus kaikista niistä synneistä, joita olet tähän päivään asti tehnyt, niin Minä armahdan sinua. Minä en voi enää siirtää teidän kohtaloanne, sillä se ahdistus on tuleva yli koko maanpiirin, mutta Minä otan teistä paljon, paljon. Minä halajan paljon enemmän morsiameen, kuin mitä siellä nyt on. Sillä ei ole Minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra Herra. Profetia päättyy tähän. Ja Minä annan jatkon profetiaan sille palvelijalle, jonka Minä olen tähän tehtävään valinnut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Toni Seppänen

"Onko profetia kenties tosi vai ei?"

Ei se ole.

Ennustaa toki sopii, kukin kykyjensä mukaan.

Mohamed Rasal

Rohkenen epäillä minkään kasetin olemassaoloa vuodelta 1984, sillä tällaiset kaistapäiset kirjoitukset tulevat järjestään Jouko Pihon kynästä. Varmaan tässäkin tapauksessa. En itse ota kantaa miten raamatullista ammattivalehtelu on, tehköön jokainen oman päätöksensä. "Profetioista".

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Mohamed.

En tosiaan tiedä, kenen kynästä tämä kirjoitus on tullut, enkä näe sillä mitään suurempaa merkitystäkään. Itse asiassa ja asian vakavuudessa on se pointti. Lisäksi tässä tekstissä ei ole kysymyksessä ymmärtääkseni missään muodossa Raamattu.

Kuten leipätekstissä jo kirjoitin oli totta tai ei, niin olisi hyvä herätä ajattelemaan tilanteen vakavuutta Suomen ulko ja turvallisuuspolitiikassa.

Eli jos sinulla on itse aiheeseenkin ottaa kantaa olisi mukava kuulla mielipiteitä myös siitä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Toni.

Niin, aika näyttää. Joka tapauksessa olemme varmasti vedenjakajalla siinä, kuinka suhteemme naapuriin etenevät. Se kaiketi on kiistatonta, että ne kärjistyvät tästä vielä huomattavasti, tai lähtevät tästä paranemaan. Tapahtumia ja yhteensattumia on liikaa.

Oma näkemykseni nykyisestä ulkopolitiikasta on näin sivusta seuraavana lohdutonta katseltavaa. Omat päätöksentekijämme ovat edunvalvojan huostassa (EU), koska eivät voi Suomen ulkopolitiikkaa itsenäisesti hoitaa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Koska tulevaisuuden ennustaminen on perin hankalaa ja kaikenlaista voi tapahtua, miksi blogikirjoituksen sisältö on noinkin tyhjäpäinen? Kyllä näitä tarinoita netissä riittää copy-pastetettavaksi, mutta ei se ole syy saastuttaa niillä Puheenvuoroa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jussi.

Jos joku teksti puhuttelee minun ajatuksiani aihepiiriini liittyen sen ei pitäisi olla sinulta pois. Voit aina mennä keskustelemaan muihin osioihin, jossa käsitellään juuri sinua mielyttäviä aiheita. Jos koet, että ajatukseni ja kirjoitukseni saastuttavat, niin eihän niitä ole missään tapauksessa pakko lukea.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #4

Ja mikä osa blogikirjoituksesta olikaan sinun omia ajatuksiasi? Jos olet lainannut jotakuta toista, lähde pitäisi silloin mainita, kertovat tämän paikan säännöt.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #5

Kiitos kommentista Jussi.

Se kursivoitu osio on oman ajatukseni tuotosta.

Olisi mukava kuulla kommennttia myös itse aiheeseenkin liityyen. Tämä blogi kun käsittelee enempi ulkopolitiikkaa ja Venäjän suhteita, kun minun blogiani ja sen yleistä sisältöä. Blogipoliisiakin voi leikkiä toki, mutta keskustelu ulkopoliittisesta tilanteesta kiinnostaa enemmän.

Eli jos sopii, niin pysytään itse aiheessa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #7

Vailla lähdettä oleva uskonnollinen hölynpöly ei tarjoa pohjaa kunnolliselle keskustelulle ulkopolitiikasta. Jos semmoista haluat, kannattaa kirjoittaa tarpeeksi hyvä keskustelunavaus. Tämä ei ollut.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #11

Kiitos kommentista Jussi.

Olet mielenkiintoinen keskustelija. Ei ole itse aiheeseen mitään muuta sanottavaa, kun tyhjiä kirjaimia, mutta taitaa olla jo kolmas kommentti tässä mielestäsi täysin turhassa keskustelunavauksessa.

Kuten jo kerran totesin, niin se mikä minua puhutteli Suomen ulkopoliittista kirjoitusta tehdessäni, ei koske sinua, niin ei tässä blogissa ole pakko viihtyä. Niitä on kymmeniä muitakin asiaa koskevia blogeja, jossa varmasti pääset keskustelemaan arvollesi sopivissa avauksissa.

Tuossa esimerkiksi yksi hyvä Antti Pesosen avaus aiheesta. Ole hyvä.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18106...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Tämä on nk. Tukholman profetia ja sen lähde on tiedossa.

Tämänsuuntaisia profetioita on tullut tämän jälkeenkin tihenevässä tahdissa; etenkin parina viime vuonna ja nyt en enää epäile hetkeäkään, etteikö Venäjä marssi rajan yli - mahdollisesti jo ensi syksynä.
Suomen kansa veti tänään suunnattoman kirouksen ylleen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Arto.

Huomasin tosiaan, että on olemassa eri tyyppisiä kirjoituksia aiheesta. Tämä nimenomainen kirjoitus vain tuli eteen, kun ajattelin kirjoittaa pienen katsauksen nyky tilanteesta ulkopolitiikassa.

Tilanne on todellakin hyvin huolestuttava, kun ynnää kaikki viimeaikaiset poliittiset päätökset ja tapahtumat yhteen.

Hyvänä esimerkkinä nämä talouspakotteet, Nato isäntamaasopimus ja vielä se, että Stubb ei suostu tapaamaan kolleegaansa. Ei vain kuulosta kovin rauhaa rakentavalta toiminnalta.

Mohamed Rasal

Tai sitten Lehkamo veti suuren kirouksen ylleen tyhjäpäisyydellään. Noita tuomiopäivän profeettoja on ollut iät ja ajat joka uskonnossa. Ne ovat perkeleitä jos tommoinen keskiaikainen näkemys sallitaan. Nykyisempi termi voisi olla harhainen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista jälleen Mohamed.

Tässä ei ole nyt kysymys vieläkään mistään perkeleistä eikä muista ihmeellisyyksistä. Vaan ajatuksia herättävästä kirjoituksesta Suomen ulko ja turvallisuuspolitiikasta.

Kuten leipätekstissä jo kirjoitin oli totta tai ei, niin olisi hyvä herätä ajattelemaan tilanteen vakavuutta Suomen ulko ja turvallisuuspolitiikassa.

Eli jos sinulla on itse aiheeseenkin jo ottaa kantaa olisi mukava kuulla mielipiteitä myös siitä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mohammed Rasal, näytät rakastavan kahta sanaa "tyhjäpäinen" ja "kaistapäinen", mutta itse tekstin osalta en ole havainnut Sinulla olleen perusteltua ajatusta.
Riippumatta siitä, kuka on tekstin takana (kaistapäinen tai ei), siinä olisi yllin kyllin matriaalia kritiikin tai muun arvioinnin tueksi. Yrittäisitkö?
Itse en edes yritä. Sen sijaan kursiivitekstissä on nostettu esille monia todellisia ongelmia tässä ja nyt.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #15

Kiitos kommentistasi Seppo,

Kiteytit hienosti muutamaan lauseeseen asian pihvin ja johdatat keskustelun niille oikeille raiteille missä sen pitäisi pysyä. Asia sisältää todellakin nipun vakavia ongelmia, josta meidän kansakuntana pitäisi pystyä ensisijaisesti keskustelemaan, koska tilanne tälläkin saralla tuntuu luisuvan nopeutetussa tahdissa huonompaan suuntaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Hmmmm...

Kuinkas moni ja montako kertaa he kielsivätkään...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Tervetuloa tyhjään keskusteluun Timo.

Maa on käytännössä konkurssissa katsokaapas hyvää dataa http://yle.fi/uutiset/nain_suomen_teollisuus_on_sy...

Valtio ryöstetään tyhjiin kaikkien vain katsellessa sivusta http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17837...

Ulkopolitiikka on kireänä kuin viulun kieli, kuten tuolla leipätekstissä esitin.

Vaikka kuolleet herätettäisiin kertomaan tälle kansalle missä tässä mennään, ne ei eväänsäkkään tunnu heilauttavan.

Uskallatko olla ensimmäinen joka painaa suosittele nappulaa?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä nyt vaan herätti niin paksun ajatusviivan, että asiaa joutui pohtimaan parinkin yön ylitse ja muilta kiireiltään.

Oli profetiasta ihan mitä mieltä tahansa, niin ulkopoliittisesti ajatellen tilanne on tosiaan sietämättömän huono. Asian korjaamiseen on ryhdyttävä ensi tilassa ja esille on tullut idea, jolla siihen voi ryhtyä jopa näin eduskunnan ulkopuolelta.

Jos valtaa pitävillä ei siihen järki riitä, niin muiden on otettava ohjia käsiin.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Profetiat eivät ole niitä kaikkein uskottavimpia tapoja kertoa Suomen tilanteesta. Mutta ehkä asia menee uskonnollisille ihmisille parhaiten perille juuri profetioiden muodossa. Vähemmän uskonnolliset luottavat eniten tilastoihin, tutkimuksiin ja muihin järjellä selitettäviin ennusteisiin.

Profetiasta tulee aina jonkinasteinen sekoilu mieleen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Juha. Tässä kun pointtina ei ole vieläkään pelkästään tämä profetia vaan:

"Suomen ja Venäjän suhteet ovat olleet päivittäin lehdistön kohteena. Ei päivää ilman negatiivisia uutisia aiheesta. Meillä on talouspakotteet ja Naton isäntämaasopimus. Valtion johto ei suostu tapaamaan Venäläisiä kolleegojaan, puhutaan Venäjän trolleista, maakaupoista, lapsikaappauksista, ilmatilaloukkauksista, Putinista ja Venäjän yleisestä pahuudesta. Ilmapiiri on huolestuttavan provosoiva ja kireä maidemme välisissä suhteissa."

Se on osa ajatuksia herättävä osio kokonaisuutta.Se toteutuuko tämä vai ei ei ole minun päätettävissäni, mutta kuten edellä mainitsin, niin vaikka kuoleet tänne herätettäisiin kertomaan kuinka maa makaa, ei se tunnu tilannetta juuri muuttavan.

Itse aiheesta, pointista, profetiasta, Venäjän suhteista, ulkopolitiikasta tai oikeasti mistään asiaa koskevasta en ole saanut vielä ensimmäistäkään järkevää kommenttia, ei edes tervettä kritiikkiä.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Kyllä vain, mutta se aiempi, useamman tuhat jakoa saanut kirjoituksesi, oli paljon uskottavampi, koska siinä toit pointtia esille omalla kerronnallasi ja omilla ajatuksillasi. Nyt otit tekstisi pääosaksi profetian, jonka moni voi tulkita höpöjutuksi.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #21

Kiitos kommentista Juha. Itseisarvo ei ole minulle kirjoittajana lukijamäärä.

Kysymys asettelu onkin totta vai tarua?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kursiivista ymmärsin lähinnä huolestumisen siitä että nykyisin meillä uskalletaan kertoa rehellisiä uutisia myös itänaapurista eikä salata kansalta kuten ennen.
Toinen kritiikki kohdistui siihen ettei meiltä politiikot vieraile tarpeeksi taajaan Venäjällä, mitä nyt Niinistö matkoineen ja soittorumbineen.
Armeijan alasajokin huolettaa. Ilmeisesti kirjoittaja kritisoi puolustusvoimien organisaatiouudistusta ja tehostettua uutta maavoimien taistelutapaa.

Itse profetiaan totean että sillälailla sanoi Tarvajärvi. Kannattaa Ruotsissakin katsoa mitä suuhunsa laittaa ettei tajunta avarru liikaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Tomi,

Edustat juuri sitä ääripää ajattelua, jota en pysty ymmärtämään. Jos ei räksytetä ja huudella täysillä, niin ollaan hipi hiljaa. Aivan kuin ulkomaan politiikkaa ei voisi rakentavastikkin hoitaa.

Mielestäsi paras keino ei ole maiden välinen kanssakäyminen ja diplomatia. Onko Tomin torrakko hyvin rasvattu?

Vähän sama ajattelu, kuin minulla olisi naapuri riita, niin ulkoistaisin jonkun henkilön maan toiselta puolelta neuvottelemaan riitani naapurin kanssa. Ei taitaisi olla se järkevin tapa toimia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos naapuri uhoaa niin soitan poliisin paikalle. Siis sellaisen jolla on toimivalta ja tarpeen tullen kyky toimia.

Arvaamattoman ja omasta suuruudestaan harhaluuloisen naapurin kanssa ei ole syytä neuvotella ja vielä vähemmän luottaa sen sanaan. Siinä käy muuten itselle huonosti.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #26

Eli tilanteen tullessa 112. Jep.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Nostan hattua rohkeudellesi käsitellä asiaa tällä tavalla. Raamatussa käsketään kuitenkin koetella henget, enkä tiedä miten koettelisin tämän takana olevan hengen. Joten en siksi ota kantaa. Uskoisin, että kyseessä olleen ennustuksen pääkohta tulee täyttymään. Venäjä tulee rajan yli. Siihen suuntaan meidän päättäjämme tahallaan ovat asioita viemässä. Tuon kaltaisen enneunen olen minäkin nähnyt -tai niin sen ainakin tulkitsen. Uskon kuitenkin, ettei tuo kohtalo ole vielä kiveen hakattu. Meillä on aikaa tehdä parannus, ottaa käyttöön rakkaus ja toisistamme huolehtiminen, riitelyn ja rahan ja maineen perässä kulkemisen sijaan.

Te, jotka uskotte Jumalaan, rukoilkaa, että joku meidän rikollisista ja maanpetoksellisista päättäjistämme tulisi uskoon ja tunnontuskiin ja päättäisi aloittaa menneiden vääryyksien selvittelyn ja oikeudenmukaisuuden palauttamisen.

Ja te, jotka ette usko, rukoilkaa tekin. Voittehan te sitten palata kunnollisiksi ateisteiksi sen jälkeen, kun olemme pelastaneet tämän yhteisen isänmaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Kristiina.

Rohkeudesta en tiedä, mutta asioita on pystyttävä käsittelemään ja ajattelemaan mahdollisimman monelta kantilta.

Joka tapauksessa oli miten oli, niin varoitusta kannattaa pohtia, ja olla siihenkin skenaarioon varautunut. Välimme Venäjän kanssa ovat todellakin jo niin kireät, että en ymmärrä miksi niitä vain tahdotaan kiristää lisää.

Sota on puheissa mitätön, mutta kun se tosi alkaa, niin se on jotain todella hirveää. Kannatan myös rukoilemaan isänmaan puolesta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ehkä minua häiritsee näissä profetioissa se, ettei minun kokemukseni mukaan Jumalalla ole tapana jaaritella kuin puheripulista kärsivä vanha täti. Minulle ainakin puhuu kohtuulisen lyhyesti ja ymmärrettävästi. Voihan tietysti riippua kuulijastakin. Olen vissiin sen verran ADHD, ettei kannata pitkästi ja polveillen selittää.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Kristiina.

Ajattelen asiat samoin. Tuskin Jumalalla on jaaritteluihin aikaa. Valitsin tämän kirjoituksen nimen omaan siksi, että se jotenkin nousi esiin kaikesta siitä tulvasta jota internet on tulvillaan.

Korostan edelleen, että jokainen voi tehdä oman tulkintansa asiasta, mutta en voinut olla asiaa nostamatta esille. Voi ajatella niinkin, että ymmärsin vaaran, mutta jätin sen kertomatta muille. Ei kai sekään oikein olisi.

Jos asia on arvon ihmisten mielestä täyttä paskaa, niin unohdetaan koko kirjoitus, mutta jos se voi olla totta, niin kannattaa varmaan hetkeksi pysähtyä edes hetkeksi.

Seppo Hildén

"Venäjän sotilas kävelee reippaasti Kuopioon ja siitä Ouluun ja siitä Kemiin ja Tornioon jokivartta ylös."

Heh, vain unissa voi tollasta tapahtua.

Oikeassa elämässä pitäisi kaikki armeijan käyneet miehet olla yhtäaikaa poissa Suomesta että tollanen ihme voisi tapahtua.

Heh, kävelee reippaasti Kuopioon ja siitä Ouluun...jollain on hyvä huumorintaju kun tällaista vakavissaan levittelee...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Seppo,

Hyvä tämäkin huomio. Olen vuosia lukenut ja tutkinut erlaisia sotilaallisia skenaarioita. Lisäksi keskustellut alan asiantuntijoiden kanssa. Kirjahyllystä löytyy monenlaista materiaalia. Valitettavasti tuo ajattelusi ei istu todellisiin sotilaallisiin skenaarioihin nykyiset toimintamallit eivät ajattele asiaa noin valitettavan yksinkertaisesti. Kuten edellä mainitsin, asia jää nähtäväksi onko totta vai tarua. Joka tapauksessa pohjoinen ulottovuus on varmasti geopoliittisesti tärkeä.

Seppo Hildén

"Valitettavasti tuo ajattelusi ei istu todellisiin sotilaallisiin skenaarioihin nykyiset toimintamallit eivät ajattele asiaa noin valitettavan yksinkertaisesti."

En tiedä Kari, oletko käynyt armeijan, mutta sinun ajattelusi ei nyt istu todellisiin sotilaalisiin skenaarioihin jos kuvittelet että venäläiset voivat tulla rauhassa ja estelemättä Kuopioon asti (miten helvetissä ne edes pääsee sinne asti?) ja sitten marssisivat sieltä rauhassa Ouluun.

Tuo on todellakin unta eikä todellisuutta sotilasasiossa. Minä olen armeijani käynyt ja aika monet sotilasstrategiat tutkinut ja lukenut. Levittämässäsi profetiassa ei ole mikään kohdallaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista jälleen Seppo.

Kuten sanoin, asia varmasti jää nähtäväksi. Sotilaallisten asioiden pohdinata kuuluu puolustusvoimillemme. Tuskin on tässä päätettävissä nämä asiat ja se ei ole tämän keskutelun ydin.
Lisäksi en levitä mitään, vaan haluan herättää rakentavaa keskustelua poliittisesta tilanteesta jossa nyt elämme. Sotilaalliset skenaariot voimme kaiketi jättää sotilaille. Harvemmin rivimiehet toimivat kenraaleina.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Kiitoksia Kari rohkeasta nostosta! Aiheesta on tarpeellinen puhua.

Olen kanssasi samaa mieltä monesta kohdasta, mutta avioliittokysymystä en pidä pienenä yksityiskohtana. Kyllä minä sijoitan sen samaan kontekstiin monien sellaisten asioiden kanssa, joista sinä olet ansiokkaasti kirjoittanut.

Kyseessä on paljon isompi asia kuin muutamien satojen ihmisten parisuhteen nimeäminen. Viime kädessä minä näen yhteiskunnan sukupuolineutralisoinnissa vallankäyttäjän aseen kansalaisia vastaan. Homoaktivistit päätyivät toimimaan projektin keppihevosina. Harvoin jos koskaan kirjoittelen tänne usariin, mutta tämän asian näin niin tärkeäksi, että annoin oman panokseni:

http://tommijalava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180833...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentistasi Tommi.

Ajatuksena ei missään tapauksessa ole verrata kenenkään ihmisen ihmisarvoa, vaan koota joukkoja arvostamaan ja rakastamaan isänmaata nimeltä Suomi.

Se on suurin ihme minulle, että näemme ihmisten voiman lainsäädäntöön yhdessä kysymyksessä, mutta jos kohta miljoona on laillisen ryöstön alla se ei kiinnosta ketään.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Emme nähneet ihmisten voimaa, vaan median mahtia. Minusta näyttää että muutaman viikon mediamylläkällä suomalaiset saadaan olemaan mistä tahansa asiasta mitä tahansa mieltä.

Suomemme pelastaminen olkoon prioriteettilistan kärkipäässä!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #39

Kiitos kommentista Tommi,

Maa on konkurssissa, itsenäisyys menetetty, valtion omaisuus ryöstetty, leipäjonot kasvavat, työttömyys räjähtänyt käsiin, naapurimaan suhteet kuralla, vanhukset makaavat märissä vaipoissaan, korruptio rehottaa, perintäuhrina kohta miljoona kansalaista tavalla tai toisella, 30-40 tuhatta lasta on avioeron uhrina vuosittain ja niin edelleen.

Toivottavasti ne mediassa tarttuvat seuraavaksi näihin muihinkin asioihin voimallisesti.

"Suomemme pelastaminen olkoon prioriteettilistan kärkipäässä!" Tätä niinkuin itse ensisijaisesti tarkoitan.

Käyttäjän PerttiVirtala kuva
Pertti Virtala

Blogissa esitetty profetia on kuten jo aiemmin joku esitti ns. Tukholman profetia 1980-luvulta ja se lienee Suomen tunnetuin profetia. Joku viittasi aiemmin myös Pihon sivuihin, joihin on koottu sellaisia unia, näkyjä tai muita ilmestyksiä, joita henkilöt eri puolilla maailmaa, mutta pääosin Suomessa ovat nähneet ja lähettäneet. Kävin kerran uteliaisuuttani läpi kaikki Pihon sivut ja laskin, kuinka monta "Venäjä miehittää" -unta, näkyä tai profetiaa tai vastaavaa oli viime kevääseen mennessä 25 v aikana kertynyt ja lukumäärä oli noin 160 kpl. Olishan se pohtimisen arvoinen asia miettiä, mistä tuo kaikki kertoo. Miksi Suomessa on alettu tuollaisia nähdä jopa kiihtyvällä vauhdilla? Nythän nuo jopa alkavat sopia siihen, mistä uutiset päivittäin kertovat.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Pertti,

Tuo oli kaikki minulle uutta. En ole asiaa tutkinut. Kuten jo olen todennut, ajattelin kirjoittaa tekstin Suomen ulkopolitiikasta ja Venäjän suhteista. Tämä kyseinen teksti vai jotenkin jäi mieleen.

Mikko Heikkinen

Puolustusteknisesti Suomeen on aivan törkeän helppo kävellä esim. juhannuksena, kun koko kansa on kännissä mökeillään, tai sitten jouluna, kun kaikki ovat muuten vaan (ja ikävä kyllä monet myös kännissä) reporankana sohvallaan.

Rajan takana olevat porukatkaan eivät enää tarvi sen kummenpaa valmistautumista, koska niiden valmiustila alkaa olla armeijan kehityksen myötä sillä tasolla, että ainoa asia minkä ne tarvitsee, on käsky. On naiivia ajatella, että venäläinen sotataito olisi jotenkin ruosteessa, heidän aseensa heikkoja tai erikoisjoukot jotenkin vähempiarvoisia suomalaisiin velttoihin varusmiehiin nähden.

Ja tällä viikolla nähtiin, että netti menee yhden kaapelin katkaisemalla nurin. Todennäköisesti myös matkapuhelimet, ja kenelläpä nykyään olisi enää lankaliittymää. Samoin sähköt. Mitenkäs saadaan porukat kasaan? Laitetaanko postikortti, vai mennäänkö ovelle huutelemaan? Esim. edellämainittuina juhlapyhinä? Ja vaikkei niidenkään aikana, niin tuskin moni uskoisi.

Kun naapurit nyt vielä jossain vaiheessa saavat Ranskasta ne Mistral-luokan alukset Itämerelle, niin matka Helsinkiin taittuu vieläkin nopeammin, kuin nykyään. Kansainvälisiltä vesiltä helikopeterilla ja amfibioaluksella rantaan. Erikoisjoukot eduskuntataloon ja presidentinlinnaan, tätä ennen avainhenkilöiden eliminointi esim. Speznaz-joukkojen avulla. Sitä varten ne ovat. Helppoa kuin heinänteko ja taatusti osaavat hommansa. Ne väsyneenä pressanlinnan edessä seisovat varusmiehet ei pysty tekemään mitään.

Ja jos tuohon yhdistät vielä Gotlannin valtauksen, niin tukossa on Itämeri - se joka hallitsee Gotlantia, hallitsee Itämerta. Ei tule Natoa. Ei meritse, ei maitse.

Että jos sattuisivat tyytymään vaikka vain pohjoiseen osaan maatamme (esim. matkalla Norjan öljykentille Ruotsin kautta), niin sehän olisi kuin lottovoitto. Ei siellä Norjassakaan koko ajan kovat piipussa olla, eikä ns. Nato-joukkoja ole siellä odottomassa. Huvittaa termi Nato-joukko, koska sen Naton jäsenmaita koskevan artiklan mukainen toisen Nato-maan puolustamiseen tarvittavan lössin kasaaminen ei taida tapahtua ihan hetkessä.

Öljykentät eivät ole edes kaukaa haeuttu vaihtoehto >>> öljyn hinta on laskussa >>> Venäjän talous kärsii >>> no jos otettais Norjalaisten öljy, nousisko hinta >>> kokeillaan. Ja Ruotsin voi tosta välistä unohtaa kokonaan. Suomikin voisi sen jo kohta vallata.

Mitä lie miettivätkään siellä armeijan johdossa itärajan tuolla puolen meidän puolustuskyvystä tämänpäiväisen äänestystuloksen perusteellakaan. Heillähän lainsäädäntö on mennyt vähän eri suuntaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Mikko.

Hyviä pointteja kaikki. Vastustajaa ei pidä yliarvioida, mutta ei myöskään aliarvioida. Suomi on jostain syystä nyt ymmärtänyt itsensä liian suuriin saappaisiin tällä politiikalla. Mitä olen tutkiskellut asioita, niin emme me tosiaan ihan teräkunnossa ole, kun vertaa naapuriin.

Tuollaisella hakusanalla kuin " russian military power 2014" You tubeen, niin herättää ajatuksia.

Veijo Kare

Profetia ja ennustelu ovat kaksi eri asiaa. Ennustuksessa oletetaan tiedettävän tulevia tapahtumia, kerrotaan mitä
Tulee tapahumaan. Profetiassa kerrotaan mitä Jumala on asioista ja tilanteista kaatsonut hyväksi kertoa. Jos tämä Karin julkaisema jutu on profetia, kertoo se siis jonkinlaisen tulevaisuuden näkymän mikäli EMME .... Vanhassa Testamentissahan hyvin usein profetiat olivat VÄÄRIÄ, koska kansa teki niin kuin profeetta oli neuvonut tekemään ja näinrangaistus jäi toteutumatta. Eräskin profeetta siitä sitten oikein suuuttui Jumalalle, kun ei tuhoa tullutkaan. Jumala kysyi profeetalta, että eikös se käynyt näin paremmin porukka toimi niin kuin pitikin. Profeetan oli annettava periksi.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Veijo.

En ole asiantuntija, joten en osaa ottaa kantaa noin tarkemmin noihin. Jotekin vain tämä nimenomainen tuli ajatuksiini kirjoitusta tehdessäni.

Olavi Alatalo

Olen lukenut tuon "profetian" jo kauan aikaa sitten ja pidin sitä ihan "huuhaana", kuten vastaavia Klimenkonkin profetioita, mutta nyt kun uudessa ajanjaksossa tuota lukee, niin ajatuksia kyllä herättää kovastikin.. Neuvostoliittoahan ei enää ole, joten siltä osin "profetian" aika on ohi..
Oikea profeettahan tunnistetaan siitä että profetia toteutuu, näin Raamatussa kirjoitetaan ja valheprofeetta siitä, että profetia ei toteudu, vaan omia sydämen "toiveajatuksia" ja kuvitteluja ovat olleet. Aika näyttää...
Rajanveto on kuitenkin meneillään ja vielä suurempiakin rajanvetoja todennäköisesti tulee, joissa joutuu puolensa valitsemaan vielä selvemmin kuin nyt tässä parisuhdelaissa..

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Olavi.

Mielenkiintoisia aikoja elellään. Paljon on valitettavia tapahtumia päivittäin.

Marco Autio

Profetia löytyy alkuperäis kasetilta taltioituna täältä...
Kasettin A-puoli sisältää profetian
Kasetin B-puolella jälkimaine

A-puoli (kopio alkuperäisestä)
https://www.youtube.com/watch?v=ACWfogRSwrg

B-puoli (kopion kopio)
https://www.youtube.com/watch?v=vg9gVhMfJSg

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf
Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kari Rosenlöf.

Sikäli kun profetioista jotain ymmärrän, niin ei tuo ainakaan ole Jumalalta peräisin. Toki ymmärrän, että tekstin kirjoittanut ihminen on tarkoittanut hyvää, mutta profetia on enemmän kotikutoinen kuin Jumalallinen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jori.

Olen huomannut, että näistä asioista kirjoittelet. Avaatko vielä syytä mielipiteellesi?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kari Rosenlöf.

Arvioni perustui hyvin pikaiseen katsaukseen profetian tekstistä. Nyttemmin, tuon jälkeen, olen lukenut profetian kunnolla ja kuunnellut osan siitä myös Youtubesta.

En enää ehkä olekaan niin paljon samaa mieltä aiemman kommenttini kanssa kuin aikaisemmin tänään.

Olen itsekin ennakoinut Putinin hyökkäystä Suomeen tilanteessa, jossa hän kokee valtansa uhatuksi Venäjällä. Putin siis turvautuu viimeisenä mahdollisuutenaan sisäpoliittisten ongelmien kääntämiseen ulkopoliittisiksi. Vähän samanlaisen tempun tsaari teki Venäjä-Japanin sodassa 1904-1905. Tässä lainaus tekstistäni 'Putin ad portas':

"Hyvät herrat: Lännen talouspakotteet tulevat romahduttamaan Venäjän talouden. Kun tuo romahdus alkaa tapahtumaan, muuttuu Punainen tori uudeksi Maidaniksi. Tuona hetkenä, Putin tulee taistelemaan kuin ilmetty perkele, ja hän tulee aloittamaan sodan Suomea vastaan. Jos emme silloin ole liittoutuneita, emme tule selviämään. Suomi on aina kohdannut Venäjän jonkin ulkovallan tukemana – olipa se sitten kuninkaallinen Ruotsi tai natsi-Saksa. Nato on tämänpäivän kuninkaallinen Ruotsi ja natsi-Saksa."

Putin ad portas - syökö Putin Suomen?
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178...

Ongelma profetioiden kanssa on se, että seassa todella paljon kuraa, eli vääriä profetioita. Kun aloin lukemaan tuota profetiaa, niin tuli sellainen "taas yksi" -olo.

Muutenkin profetiat Venäjän hyökkäyksestä Suomeen ovat ilmeisen suosittuja ja yleisiä.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jori.

Kuten tuolla alussa jo totesin "Maailma on täynnä kaikenlaisia ennustuksia, mutta tämä pysäytti minut täysin ja ajattelin julkaista tämän kirjoituksen täällä blogissani oman tuotokseni sijaan" Olen törmännyt todella monenlaisiin kirjoituksiin, profetioihin ja ennustuksiin elämäni aikana.

Tässä esille tuomassani kirjoituksessa on todellakin jotain. Se täytyy lukea moneen kertaan, että tajuaa mistä on kokonaisuudessaan kysymys. Se onko se totta vai ei jää nähtäväksi. On ainakin varmasti ajatuksia herättävä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #56

Kari Rosenlöf.

Hyvä kun jaoit joka tapauksessa.

Itselläni on ollut mielessä jakaa Helsingin rautatieaseman lähistöllä vanhalta naiselta saamani A4-paperille kirjoituskoneella kirjoitettu profetia. Koskee samalla tapaa Suomen rappiotilaa ja Jumalan hylkäämistä, ja sitä, miten Suomi voi pelastua. Olen juuri muuttanut, ja A4-paperi, jolla profetia on, on jossain, mutta en ole onnistunut löytämään sitä. Toivottavasti löydän sen pian.

Luen päivittäin verrattain suuren määrän materiaalia perinteisestä netistä ja sosiaalisesta mediasta. Siksi profetia näytti alkuun ns. "tusinaprofetialta", mutta kuten sanoit, se on parempi lukea tarkkaan ja ajatuksella.

Jos haluat, niin suosittelen myös profetian Youtube-äänityksen liittämistä kirjoituksen oheen - jos ei muuten niin linkkinä. Youtube-linkki tuossa yhdessä kommentissa, huomasit varmaan sen?

Olen itse Jeesukseen uskova kristitty, ja olen todellakin sitä mieltä, että Suomi on nyt suuressa vaarassa hyljättyään Raamatun Jumalan ikuiset lait.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Karilta ovela veto: ;)
- Kun heittää kehiin profetian, saa myös konservatiivi-kristilliset mukaan keskusteluun ja hieman ajattelemaan Suomen tulevaisuutta.

Henry

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Henry.

En ole vielä kertaakaan entteriä painanut, jollei sille ole erittäin hyvää syytä. Kellonajasta julkaisupäiviin kaikilla on merkityksensä.

Veijo Kare

Uskon asioista puhuttaessa kannattaisi ehkä olla selvillä perusteista. Voisi olla ihan hyväksi, että olisi lukenut esimerkiksi Raamatun ja Koraanin läpi parin kertaan. Saattaisi avata hieman sisältöjä. Jos uskonnollisten asioiden käsittely perustuu olettamuksin tai kouluopetuksen antin tai rippikoulutietoon tai kotiopetuksiin, on pääosin tuotokset soodaa. Alkaisi EHKÄ olla jo aika aloittaa yleinen uskonasioiden OIKEA tutkiatelu, koska näyttää vakavasti siltä, että nykyinen SEKULARISMI vain kärjistää tilanteita ja ajaa jengiä muun muassa ISIS järjestöjen riveihin.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Veijo.

Perusteista uskon olevani hyvinkin perillä.

Siitä olen samaa mieltä, että en ymmärrä nykykoulujen suhtautumista uskonnon opetukseen. Esmerkiksi tiettyjä virsiä, aamunavauksia ja muita hyvin perinteisiä asioita on poistettu.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kari Rosenlöf.

Virsien, aamunavausten ja kristinuskon kouluopetuksen poistaminen originoituu ateistisesta sosialismista ja kulttuurimarxismista. Tätä on suunnitelmallisesti ajettu kommunismia ja sosialismia sympatiseeraavien ihmisten toimista kaikissa länsimaissa.

Viime aikoina ateistinen sosialismi ja kulttuurimarxismi ovat levinneet niin laajalle, että niitä kannattavat jopa tavalliset kansalaiset - vaikka ei pitäisi.

Suosittelen Kari näiden lukemista, niin näet kuinka syvälle tämä yhteiskunnallinen syöpä on levinnyt:

Kuinka kansakunta tuhotaan?
http://takkirauta.blogspot.fi/2011/02/kuinka-kansa...

Wikipedia: Cultural Marxism
http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_Marxism

Wikipedia: Marxist-Leninist atheism
http://en.wikipedia.org/wiki/Marxist%E2%80%93Lenin...

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Veijo Kare.

Oletko(han) itse riittävän hyvin perillä "uskon asioista"?

Veijo Kare

Uskoisin olevani riittävästi....

Käyttäjän pekki kuva
Veikko Pekki

Suomen kansalla on selkeä historiallinen Venäjä-trauma. Venäjän pelko yhdistää monia ihmisiä ja sukupolvia meillä niin kristillisissä kuin sekulaareissakin piireissä. Tämä on aina heijastunut myös profetioihin. Itse uskovana miehenä uskon profetoimisen lahjaan, joka Uuden testamentin opetuksen mukaan on annettu seurakunnalle "rakennukseksi, kehoitukseksi ja lohdutukseksi". Myös käy ilmi, että lahja parhaimmillaankin voi toimia vajavaisesti ja että se tulee voida arvioida.

Profetian ei tarvitse olla ennustus, vaan sen on tarkoitus siis myös nostaa ja rohkaista elämää. Pelolla voi hallita ja valitettavasti profetioillakin manipuloinnille herkkiä ihmisiä. Kiusaus voi olla suuri, vaikka profetoiva olisi alun alkaen tarkoittanut hyvää. Pahemmassa tapauksessa ilmoituksen lähde voi olla peloissa, pettymyksissä, vihassa ja traumoissa, jotka heijastuvat profetoinnissa, vaikka sanoman esittäjällä olisikin tuo hengellinen lahja.

Jos synnin seuraus olisi vain maan miehitys, pääsisi synnintekijä vähällä, sillä synnin seuraus on Raamatun mukaan kadotus, jollei ihminen käänny Vapahtajan puoleen. Vaarana siis näissäkin, en sano väärissä, mutta maallisia tuomioita koskevissa profetioissa, että ne suuntaavat huomion enemmän ajalliseen kuin hengelliseen elämään. Koko maailma on pahan vallassa ja nytkin Ukrainassa, Syyriassa, Afrikassa ja köyhissä maissa koetaan näitä inhimillisiä katastrofeja. Onko heitä vaoitettu kaikkia profetioilla? Suomi ei ole valittu kansa, vaan Israel, sekä Vanhan että Uuden testamentin mukaan, eikä Vt:n kaltainen profeetan virka ole enää voimassa, eikä koko Vt:n liitto. Uusi testamentti ja Ut:n profetiat ovat armoon pohjaava pelastussanomaa ihmiselle.

Hieman pitkäksi meni, mutta siinä ehkä jotain eväitä profetioiden arvioimiselle ja inhimillisyyden ja hengellisyyden ymmärtämiselle.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja hyvästä opetuksesta Veikko.

Eikö silloin tuo kyseinen kirjoitus mahdollisesti täytä nuo antamasi kriteerit?
Ei Jumala tee mitään ensin ilmoittamatta palvelijoilleen profeetoille. Profetointi on vajavaista.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Kohtahan Venäjän joukot on Persiassa. Aika etenee kohti toteutumistaan.

Toimituksen poiminnat