karirosenlof

Suomalaiset -maailman nopein kansa.

 

Tällä kirjoituksella en viittaa formuloihin, vaan siihen uskomattomaan maailmanennätyskykyyn lyödä yksi maailman parhaiten menestyvistä maista täysin polvilleen.  Parissakymmenessä vuodessa yksi kilpailukykyisimpiä ja rikkaimpia maita saatetaan täyteen saneeraustilaan laukaustakaan ampumatta.  Kuinka se on ylipäätään ollut mahdollista?

Hiljan mietin erään tuttavani kanssa mielenkiintoisen ajatusleikin. Ajattelimme, että olisimme saaneet täyden vallan itsellemme parikymmentä  vuotta sitten Suomessa.  Tarkoituksenamme olisi kaataa Suomen valtio,  ja ajaa se selvitystilaan. Aikamme mietittyämme, tulimme siihen tulokseen, että emme olisi olleet niin kekseliäitä, että tässä ajassa olisimme saaneet käytännössä koko valtion täysin polvilleen rauhanomaisesti ilman suurehkoja selkkauksia.  

Hyviä ideoita toki kumpusi, mutta pelkäsimme, että ne eivät onnistuisi, koska kansa nousisi jossain vaiheessa meitä vastaan.  Ei olisi tullut edes mieleen, että oman itsemäärämisoikeuden, hallintavallan ja rahan voisi antaa pois ja että oman ulkomaanpolitiikan ja finanssipolitiikan voisi lakkauttaa.  Ajatuskin oli jo absurdi.

Sitäkään emme osanneet ajatella, että Suomen maaperän voi käytännössä lahjoittaa miltei ilmaiseksi ulkomaalaisille kenenkään vihastumatta.  Valtion omaisuuden voi myydä tai voi mielin määrin jakaa rahaa ja virkoja kavereille, voi massairtisanoa, ajaa yritykset pois Suomesta, verottaa kansaa äärimmilleen. Voi lakkauttaa, leikata, liputtaa laivat ulos, ajaa teollisuus ulos ja saada maa siihen kuntoon, että siihen ei juuri kukaan investoi.  Lisäksi kaupan päälle valtiolle, kunnille ja kansalaisille voi järjestää 300 miljardin velat. Lopulta voi orjuuttaa koko kansan.  Oheisista linkeistä voit hahmottaa kuinka suurista summista puhumme, kun liikutaan miljarditasolla http://www.pagetutor.com/trillion/index.htmlhttp://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147859-paljonko-on-100-miljardia-%E2%82%ACuroa-kaytannon-esimerkeilla-tarkasteltuna

Tämä kaikki edellämainittu on tapahtunut Suomessa kahdessa vuosikymmenessä, eikä kukaan käytännössä reagoi mitenkään.  Ei lehdistö, eikä kansalaiset eivätkä meidän hallitsijamme. Uskomatonta, mutta totta.  Vuonna 1990 oli valtion velkamme vain 9,1 miljardia euroa eli 54 miljardia markkaa. http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_valtiontalous.html

No, toiset vain ovat joissain asioissa parempia kuin toiset. Pieni eliitti tässä on hienosti onnistunut.  Suomi ajettiin maailmanennätysnopeudella yhdestä  parhaiten pärjäävistä valtioista laukaustakaan ampumatta  täysin polvilleen.  Hallituksia on vaihtunut eri puolueiden kokoonpanoilla, mutta politiikka ei ole muuttunut, ja sama meno jatkuu. Valitettavasti seuraavanlaisia uutisia savuavien raunioiden seasta saamme jatkossa lukea enemissä määrin, mikäli suunta ei vihdoinkin totaalisesti muutu: http://www.kauppalehti.fi/omaraha/suomen+taloustilanne+vain+kyproksella+menee+huonommin/201411706461

Mikäli emme muuta totaalisesti suuntaamme,  ajaudumme enenevissä määrin vaikeuksiin.  Miksi emme nostaisi omaa valtiotamme uudelleen jaloilleen? Meistähän se on kiinni.  Meitä peruskansalaisia on valtaenemmistö.

 

----------------------------------------

Muista jakaa tietoa tästä kirjoituksesta, mikäli pidit siitä. Valtamediat eivät mielellään asioista välttämättä kerro. Muutos lähtee teistä. Luodaksemme paremman tulevaisuuden meille kaikille, tarvitsemme tekoja. Niissä jokainen meistä on tärkeä.

 

Kirjoittellen nykyään täältä Espanjan päästä vähän rennonpaa blogia ”Operaatio Varpaat mereen”http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/ tervetuloa katselemaan myös sitä

 

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös muita mielenkiintoisia blogini kirjoituksia kuten:

Voiko Suomi ja suomalaiset selviytyä velkahelvetistään?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182056-voiko-suomi-ja-suoma...

Profetia Suomen kansalle

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181058-profetia-suomen-kans...

Korruptiotako Suomessa?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180798-nyt-meni-hermot-kirj...

Laillisesti ryöstetyt

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180621-laillisesti-ryostetyt

Unelma paremmasta maasta

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179751-unelma-paremmasta-ma...

Suomalainen. Oletko valmis tulevaan elintasoromahdukseesi?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179087-suomalainen-oletko-v...

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,    

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178257-suomi-olisi-edelleen...

Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko...

Energiaomavarainen Suomi

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176825-energiaomavarainen-s...

 

Kirjoitukseni ovat tavoittaneet huikeat 111 400 sivukatselua  kuukaudessa suositustenne vuoksi. Syvä kiitos tästä! 

Lisää kirjoituksiani löydät profiilini takaa. 

 

Cheers 

 

Kari R 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (114 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Vuonna 1990 oli valtion velkamme vain 9,1 miljardia euroa eli 54 miljardia markkaa."

Niin, ja kaksikymmentä vuotta sitten vuonna 1994 se oli noin 52 miljardia euroa eli hiukan enemmän kuin tämän vuoden alussa prosenttina BKT:sta.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Juha.

Kuinka syvälle, meidän pitää sukeltaa, jotta se saa sinutkin vakuuttuneeksi, että metsään menemme ja tarvitsemme totaalisen suunnan muutoksen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä minä kannatan porvaripuolueiden peräänkuuluttamaa suunnanmuutosta menoleikkauksineen ja "elvytyksen" nimissä tehtävän lisävelan ottamisen lopettamisineen sekä kieltäytymisineen verorasituksen korottamisesta ja palkkamaltin toteuttamisineen.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että vain kokoomuksella on ohjelmassa tuo suunnan muutos täydellisesti. Keskustalla osittain.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #14

"Kyllä minä kannatan porvaripuolueiden peräänkuuluttamaa suunnanmuutosta menoleikkauksineen ja "elvytyksen" nimissä tehtävän lisävelan ottamisen lopettamisineen sekä kieltäytymisineen verorasituksen korottamisesta ja palkkamaltin toteuttamisineen."
Kun vielä kerrot, miten sillä että pienennät kansalaisten ostovoimaa ja tästä sinun ajatuksessa syntyvä hyöty vientiteollisuudelle lisää niitä vientimarkkinoita kun kokonaiskysyntä maailmantaloudessa on laskeva. Niin mikä meillä
silloin on paremmin ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #46

"Niin mikä meillä silloin on paremmin ?"

Tähän olen itsekin yrittänyt Kuikalta ja kokkareilta yleensä saada vastausta ja turhaan, gramofoninneula on juuttunut paikalleen toistamaan tyhjää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #46

En halua pienentää kansalaisten ostovoimaa, vaan parantaa sitä kestävällä pohjalla ja pitkällä tähtäimellä, Ansiotuloveroprogression loiventaminen toisi keskituloisille lisää väljyyttä ja se on yksi seikka, joka pitäisi liittää palkkamalttiin sekä työpaikkakohtaisen jouston lisäämiseen.

Sinänsä kotimarkkinathan ovat tässä lamassa kärsineet verrattain vähän kun ajattelee miten asia oli 90-luvun alussa. Mitä puolestaan vientiin tulee, niin ei voi kategorisesti väittää, että kokonaiskysyntä maailmantaloudessa on laskeva. Se riippuu tuotteista. Ja toisaalta myös siinä Mauno Koiviston ammoisessa toteamuksessa, jonka mukaan Suomi on niin pieni talous, että meidän tuotannollemme löytyy maailmalta aina markkkinoita, on ainakin puoliksi perää. Pitää vain olla kilpailukykyinen.

Mutta mikä on oma ratkaisusi? Jos porvaripuolueiden ohjelma ei kelpaa, niin haluatko lisätä velan ottoa? Vai mitä haluat?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #50

Kiitos kommentista Juha.

Minä ainakin haluan itsemääräämisoikeuden asioistamme takaisin Suomelle. Se on lääke numero yksi. Ilman omaa päätäntävaltaa asioihimme on käytännössä mahdoton tehdä yhtään mitään. Onhan tämä nyt jo nähty, vai kuinka syvälle tässä pitää ajella?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #63

Tosi on Kari Rosenlöf. Suomi on tyhmyyttään alistunut juridisesti, poliittisesti ja taloudellisesti EU/EMUn/EKP:n pakkopaitaan. Tulos puhuu puolestaan, kun itsemääräämisoikeus on nyt luovutettu vieraalle vallalle jopa vapaaehtoisestikin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

"En halua pienentää kansalaisten ostovoimaa, vaan parantaa sitä kestävällä pohjalla ja pitkällä tähtäimellä"

Vaikka et haluaisi niin näin siinä tapahtuu ja tämä on itseäänlisäävä kierre joka voimistuu mitä enemmän leikataan ja säästetään. Mitään takeita pitkän tähtäimen ennusteista ei voi antaa koska Suomi on myyty jo paljon ennen kuin saamme palkat pudotettua kilpailukyiseen tasoon koska maali liikkuu muiden valtioiden säästäessä samalla tavalla ja samalla valtion menot vain kasvavat. Itse kannatan omaa valuuttaa ja keskuspankkia, tämä on ainoa keino ongelmiemme korjaamiseksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #64

Juuri näin Jarmo!

Alla on sitaatti komission asiakirjasta.

Mikä Ruotsin lainsäädännössä mättää, ettei se ole mukana euro-alueessa?

Lukekaapa!

”EUROOPAN KOMISSIO
Bryssel 4.6.2014
COM(2014) 326 final
KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE
LÄHENTYMISKEHITYKSEN ARVIOINTI 2014
(laadittu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 140 artiklan 1 kohdan mukaisesti)
{SWD(2014)177 final}”

Sitaatti sivulta 23:

”9. RUOTSI

Lainsäädännön yhteensopivuudesta ja lähentymiskriteerien täyttymisestä sekä muista tekijöistä laatimansa arvion perusteella komissio katsoo, että Ruotsi ei täytä euron käyttöönoton edellytyksiä.

Ruotsin lainsäädäntö – etenkään keskuspankkilaki, hallitusmuoto ja valuuttapolitiikkaa koskeva laki – ei ole täysin sopusoinnussa SEUT-sopimuksen 131 artiklan kanssa. Yhteensopivuusongelmat ja puutteet koskevat keskuspankin riippumattomuutta, keskuspankkirahoituksen käyttöä koskevaa kieltoa ja keskuspankin liittymistä EKPJ:ään euroa käyttöön otettaessa.”

Lataa teksti osoitteesta
http://www.ipex.eu/IPEXL-WEB/dossier/files/downloa...

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #50

Kuten kaimani vastasi, niin ihan alkuun pitäisi meidä saada päätösvalta talouden ja rahapolitiikan asioista suvereenisti omiin käsiin, jollei tästä aloiteta jää kaikki toimet pelkiksi sanahelinöiksi ja tästä meillä riittää näyttöä meiltä vuosilta.
Et halua pienentää, mutta ehdottamasi toimet pienentävät halusit tai et varsinkin kun haluat lopettaa velkaantumisen.
No jos meidän talous on niin pieni kun kerroit, niin mitä merkitystä sillä kilpailukyvyllä sitten on, sinne samaan tyhjyyteen ne tavarat uppoo vaikka hinta nyt jonkun prosentin kalliimpaa olisi, vai mitä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #71

"Et halua pienentää, mutta ehdottamasi toimet pienentävät halusit tai et varsinkin kun haluat lopettaa velkaantumisen."

Kuinka tuloveron alennus pienentää ostovoimaa?

"No jos meidän talous on niin pieni kun kerroit, niin mitä merkitystä sillä kilpailukyvyllä sitten on, sinne samaan tyhjyyteen ne tavarat uppoo vaikka hinta nyt jonkun prosentin kalliimpaa olisi, vai mitä?"

Ei, kyllä se "joku prosentti" usein on se ratkaiseva tekijä. Ja PK-yritysten kustannusten aleneminen vapauttaa varoja myös tuotekehittelyyn sekä markkinointiin.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #75

Kuten aiemmin totesin, nämä ehdotuksesi on pelkkää toiveajattelua, jos näin olisi se olisi jo tehty. Ilman itsenäistä omaa rahapolitiikkaa ja talouspolitiikka ei tästä kusesta selvitä. Toki teillä EU uskovaisilla on se toinenkin vaihtoehto; liittovaltio, mutta tuskin sekään toteutuu varsinkaan kun Saksa joutuisi silloin maksumieheksi.

Pekka Ala-Prinkkilä Vastaus kommenttiin #14

Eikös kokoomus ole jo tarpeeksi sössinyt viimeisten vuosien aikana. Mikään, toistan mikään ei tule muuttumaan jos ne jatkavat hallituksessa. Toisaalta pohjakosketus lähestyy nopeammin ja pääsemme aloittamaan apuharvennuksen tämän maan tuhonneiden parissa. Hyvä niin. Ja sitä paitsi jos maamme tuhoamisessa ei onnistuttaisi sisäisesti kovasta yrityksestä huolimatta itsenäisenä kansakuntana, niin tulemme saamaan satavarmasti apua Euroopassa alkavan sodan seurauksena. Ei näillä vallassa olevilla porukoilla uuslibarrilisine umpihulluineen tätä maata pelasteta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #69

Hallituskokoonpanosta riippumatta meno presidentti Koiviston viitoittamalla tiellä jatkuu.

Amerikkalainen konsulttiyritys McKinsey&Co on tehnyt jo monet Suomen hallitusohjelmat.
http://jormajaakkola.fi/kunta-%20ja%20sote-uudistus

Olen lähetellyt vuosien varrella sähköposteja, jotka ovat luettavissa
www.promerit.net/2014/10/sahkopostia-valtiovarainm...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #73

Jorma Jaakkola. Miksei sitten asioihin puututa, koska näyttöjä on? Omituista tuo hallituksen ohjelmienkin teettäminen vieraalla valtiolla. Mihin sillä pohjimmiltaan pyritäänkään? Eikö suomalaiset osaa enää itse tehdä edes hallitusohjelmiaankaan? Eikö se ole epäisänmaallista ja laitontakin?

Mitähän maan korkeimmat oikeusviranomaiset sanoisivat tähän?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #69

Jotkut toistavat samaa virttä kuin gramofoni ilman, että lainkaan huomioivat esittämiäni perusteita.

Kokoomus EI ole päässyt toteuttamaan omaa ohjelmaansa sateenkaarihallituksessa, vaan valtiontalouteen liittyvät asiat on pitkälti päätetty demarien valtiovarainministerin linajusten mukaisesti. Kannatatko lisää velan ottoa vai mitä tarkoitat? Kokoomus on se puolue, joka selkeimmin sitä vastustaa. Keskustakin kyllä, mutta haluaa lisäksi torpedoida ostovoimaa tuloverojen kiristämisellä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #74

Ei velkaa velan päälle. Se johtaa konkurssiin ja hunningolta rappiolle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Viimeisten tietojen mukaan Suomen velkantuneisuus on jo roimasti yli 100 miljardia euroa ja vielä jotkut poliitikot haluavat velkaelvytystä eli velkaa velan päälle, vaikka ollaan täysin korvia myöten ennätysveloissa. LUE: konkurssi-/suoritustilassa.

Vekselitalous ei ole kansallemme eikä kenellekään kunniaksi. Velka on veli otettaessa, velipuoli maksettaessa. Olisi elettävä suu säkkiä myöten eikä korvia myöten veloissa. Tulot olis oltava suuremmat kuin menot.

Presidentti Niinistökin kauhisteli äskeisessä puheessaan moista rappiotilaa.

Euroopan komission julkistaman arvion mukaan EU-Suomi on valumassa talouskasvulla mitaten unionin jälki- ja konkurssimaiden joukkoon. Asia todetttiin myös Hesarin pääkirjoituksessa 8.11. 2014.

EU-Suomen talouden tulevaisuus näyttää kurjalta, jos komission arvioon on uskominen. - Suomen kansantuote henkilöä kohden olisi ennusteen mukaan vuonna 2016 yli kuusi prosenttia pienempi kuin vuosina 2006 - 2008 keskimäärin, kirjoittaa taloushistorian professori Sakari Heikkinen Hesarissa/B16/14.11. 2014.

Professori Heikkisen mukaan tässä vertailussa jäisivät vain Kreikka, Kypros, Italia ja Kroatia Suomen taakse. Eipä juuri Suomen itsetuntoa kohottava vertaisryhmä. Suomesta tullee pian banaanivaltio tällä hallitusmenolla.

Hallitusohjelmatkin teetetään amerikkalaisella konsulttiyhtiöllä McKinsey & Co:lla. Eikö suomalaiset päättäjät enää pysty edes itse tekemään omaa hallitusohjelmaansakaan? Vai onko asia tulkittava, että vieraat maat päättävät jo Suomen hallinnostakin? Kerrassaan omituista. On aikoihin eletty.

Näin tässä on käynyt, kun lähdettiin "marjaan" EU/USA/Wall Streetin/Bilderbergin herrojen kanssa. O mores , o tempora!

Eldoradoa ei löytynytkään, vaan mierontie Suomelle. Olemmeko ansainneet sellaista kohtaloa? Ketä tästä on syyttäminen? Miettikääpä asiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Viimeisten tietojen mukaan Suomen velkantuneisuus on jo roimasti yli 100 miljardia euroa ja vielä jotkut poliitikot haluavat velkaelvytystä eli velkaa velan päälle,"

Niin, kannattaa siis äänestää niitä puolueita, jotka peräänkuuluttaavat velan oton lopettamista ja menoleikkauksia.

BKT:n muutosvertailut eivät aseta Suomea varsinaisesti mihinkään viiteryhmään, koska perustana on jokaisen maan lähtötaso. Eikähän tuo skenaario vielä ole toteutunutkaan.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho Vastaus kommenttiin #49

Juha, voidaan elvyttää vaikka ilman lisävelkaa, jos niin halutaan:

Tuolla ehdotan 20 miljadin euron suuruisen energiainvestointirahaston perustamista työeläkevaroista:
http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1773...

Tuolla ehdotan työntekijän sivukulujen vähentämistä/poistamista määräajaksi:
http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1782...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

Mutta kokoomus vastaavana pääministeripuolueena kantaa kokonaisvastuun sekä 1990-vaiheen lamasta että nykyisestä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #108

Hallitukset tietenkin kantavat vastuun.

Mutta, on hyvä tietää, että Suomen lähihistoriassa on tapahtunut joukko valtiopetoksia.

Valtiopetsos on rikos, joka ei vanhene. Siksi nostan asian esille yhä uudelleen.

Nykyisten ministerien ja eduskunnan olisi syytää tuntea Suomen lähihistoria, josta moinen "vastuunkanto" kumpuaa. Samoin kansan.

Suomen lähihistorian "vastuunkannon" pääarkkitehti on ulkopolitiikasta määrännyt presidentti Koivisto.
Koivisto on todellinen vastuunakantaja tämän päivän tilanteesta.

Heti presidentiksi tultuaan Koivisto ryhtyi uudistamaan perustuslakia. Todisteet löytyvät Koiviston omasta puheesta valtiopäivien avajaisissa helmikuussa 1994. Viite: Eduskunnan pöytäkirja ja Koiviston omat muistelmat.
Samoin todisteet löytyvät Kalevi Sorsan kirjasta UUSI ITSENÄISYYS, 1992.

Millä keinoilla Koivisto tahtonsa totetutti? Herää kysymys, onko presidentti lainsäätäjä?

Koiviston tavoitteena ei ollut ainoastaan EY-jäsenyys, vaan EU-jäsenyys yhteisine valuuttoineen.

Pääministeri Kalevi Sorsan hallitus aloitti Suomen EY-kehityksen vuoden 1985 valuuttalain muutoksella, jolla pääomien siirtyminen ilman Suomen Pankin valvontaa yli Suomen rajan mahdollistettiin.

Tulevalla kehityksellä oli yksi ongelma, Suomen perustuslaki, eli Hallitusmuoto ja Valtiopäiväjärjestys.

Kehitys kulki monen valtiopetoksen kautta. Valtiopetos on perustuslain muuttamista laittomalla tavalla. Myös perustuslain noudattamatta jättäminen on valtiopetos. Mitä sanookaan presidentin vala?

Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene. Siksi nostan asian esille yhä uudelleen.

Hallitusmuodon 1 ja 2 pykälät ja Valtiopäiväjärjestyksen 67 pykälä olivat presidentti Koivistolle ongelmat Suomen liittämiseksi EU:hun ja myös ETA:an, jolla Suomesta eduskunnan äänestyksessä 27.10.1992 tuli ovelalla tavalla vanha EY-jäsen.
Siis 27.10.1992 tapahtui valtiopetos, jolla Hallitusmuodon monista pykälistä tuli kuolleita kirjaimia, vaikka yhtään sanaa ei kyseisiin pykäliin ei muuttunut.
Hallituksen ja eduskunnan valta vain yksinkertaisesti siirrettiin EY-säädännön alaiseksi.

Palaan vuoteen 1985.
Syksyllä 1985 demarit alkoivat sinipunan esileikit ja keväällä 1986 oli demareiden ja Kokoomuksen yhteinen talousohjelmasävel löytynyt. Homma hoidettiin salaa niin, etteivät Kokoomuksen puheenjohtaja Ilkka Suominen ja puoluesihteeri Jussi Isotalo olleet kuvioissa mukana.

Niinpä puheenjohtaja Suominen teki Paavo Väyrysen ja Christoffer Taxellin kanssa ns. kassakaappisopimuksen torpedoidakseen Koiviston suunnitelman.

Niinpä Koivisto kutsui Harri Holkerin luokseen jo ennen vaaleja 1987 tehdäkseen Holkerista pääministerin.
Koiviston ensimmäinen Kokoomus-juoksupoika oli siis pääministeri Harri Holkeri.
Koivisto määräsi Holkerin tehtäväksi hallitun rakennemuutoksen, jonka seuraukset me tunnemme 1990-luvun lamassa. Tehtävänanto löytyy Koiviston omista muistelmista...

Holkerin hallituksen aikaan maaliskuussa 1989 markka revalvoitiin ja samaan aikaan Koivisto perusti ensimmäisen valtiosääntökomitean Suomen valtiosäännön EY-mukaistamiseksi.

Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullberg purki pahaa oloa ja antoi haastattelun Länsi-Savo lehdelle 3.11.1988:

”Kysyntä Suomessa on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava melko syvä.”

Sama teksti, mutta eri päiväys eli 4.11.1989 löytyy valtiohallinnon asiakirjasta:
"...pääjohtaja Rolf Kullberg manasi Suomeen Länsi-Savo-lehdessä
4.11.1989. Hänen mukaansa "kysyntä Suomessa on pakotettava
alas". "Tarpeen vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen
keinotekoinen taantuma", ja "taantuman on jopa oltava melko
syvä"."

Kumpihan L-Savo-lehden uutiseen liittyvä päiväys mahtaa olla oikea?

Suosittelen lukemaan Esko Seppäsen kirjoittaman lakialoitteen 102/1991 teksti kokoisuudessaan osoitteesta
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akxhref.sh?{KEY}=LA+102/1991

Holkeri hallituksen oikeusministeri Tarja Halonen antoi helmikuussa 1991, siis ennen eduskuntavaaleja lakiesityksen enemmistöparlamentarimiin siirtymiseksi, mutta se kaatui Keskustan ja Vasemmistoliiton toimesta ja lakiesitys jäi lepäämään yli vaalien.

Talousongelmia oli lisättävä myttyyn mennen Koiviston tavoitteen läpiviemiseksi ecu-kykennällä ilman devalvointia kesäkuussa 1991.
Ecu-kykennän takana ilman devalvoitia oli Suomen Pankin johtokunnan vähemmistö Kalevi Sorsa ja Markku Puntila, miehet jotka voittivat johtokunnan enemmistön kannan. Hävinneeseen enemmistöön kuului myös pääjohtaja Kullberg.

Vähemmistön voittaessa enemmistön ihmeellisellä tavalla oli Sorsan ja Puntilan takana tietenkin presidentti Koiviston tahto.

Maan talous saatettiin kuralle, jotta eduskunta tietämättään/ymmärtämättään hyväksyisi määrävähemmistösäädösten purkamisen eli eduskunnan vallan EY-mukautuksen.

Talous oli mennyt liiankin kuralle, koska ETA-sopimus määräsi Suomea laittamaan pankkijärjestelmänsä joulukuussa 1989 tehdyn direktiivin edellyttämälle 8 %:n vakavaraisuustasolle.

Niinpä ryhdyttiin laittomiin toimiin pankkien pelastamiseksi. Tässä operaatiossa Koivisto teki valtiopetoksen 6.5.1992 määrätessään Korkeinta Oikeutta muuttamaan 3.4.1992 tehdyn ratkaisun KKO 50:1992.

Vuonna 1992 tapahtui valtiopetosten rypäs.

Kun kaiken kukkuraksi Suomen markka tuli "vahingossa" eli Koiviston huomaamatta Ahon hallituksen alkumetreillä vuonna 1991 kirjoitetuksi Hallitusmuodon 72 §:ään, oli tehtävä vielä yksi valtiopetos eli Suomen markan hävittäminen ilman lakiesitystä.

Tähän liittyy Ulkoministeriön salainen EU-ministeriryhmän kokouspöytäkirja 16/1993 20.12.1993, jonka sain luiskahtamaan julkisuuteen jo 1.12.1992. Tammikuussa 2000 alkoi kyseisen pöytäkirjan salassapitoprosessi Korkeimmassa Hallinto-oikeudessa.

17.10.2000 KHO teki ratkaisun koventaa salassapitoargumentointia suojellakseen valtiopetokseliseen toimintaan ryhtyneitä.

Kokouksessa mukana olleet ministerit eivät tehneet eduskunnan harhauttamiseen tarkoitettua petosta omin päin, vaan presidentti Koiviston määräyksestä.

Kaikki EU-aikaiset hallitukset ovat kulkeneet presidentti Koiviston viitoittamaa linjaa.
Kataisen ja Stubbin aikana kauan sitten tehtyjen valtiopetosten seuraukset ovat entisestään lisääntyneet.

Onko valtiopetoksen jatkaminen vastuunkantoa?

Vastuunkantajat ovat saaneet sähköpostia
www.promerit.net/2014/10/sahkopostia-valtiovarainm...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Kaima.

"Professori Heikkisen mukaan tässä vertailussa jäisivät vain Kreikka, Kypros, Italia ja Kroatia Suomen taakse."

Tähän olisi todella syytä jo pikkuhiljaa herätä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #65

Kari Rosenlöf. Nyt konkurssi-Kreikan pääministeri Antonis Samaras haluaa maan saavan lisää helpotusta kestämättömään velkataakkaansa. Antaisitko?

Kreikan julkisen talouden velka oli alkuvuonna 315 miljardia euroa eli 174 prosenttia suhteessa bkt:hen. Miljardit ovat tähänkin mennessä kadonneet kuin Kankkulan kaivoon. Suomeakin on ketutettu jo aivan riittämiin.

Jyrkkä EI Kreikan lisälainoille. Kusettavat vain muita euromaita. Nähty on.

Uutisointi AFP-HS/A29/17.11.2014. Kreikan röyhkeydellä ei näytä olevan mitään rajaa. Kreikan kassa on kuin Molokin suu; se ei saa koskaan kyllikseen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #110

Kiitos kommentista kaima. En penniäkään. Tämä oli varsin odotettavissa. Ei tuo edes rahalla ole enää hoidettavissa, eikä ollut alkujaankaan. Velkojen deletointi rupeaa olemaan ainoa vaihtoehto Kreikalle ja ulos Eurosta. Pankkiirit vei jo rahat. Vaikka ne maksaisivat sata vuotta piikkiä se ei siitä paljon muuksi muutu. Siellä nakuttaa mukavasti korotkin.

Kyllä kahelina pidän meidän hallitusta, jos vielä lisää syytävät, mutta emmekös ole lupautuneet aika isoilla summilla jo etukäteen olla vielä mukana. Kaikki oli etukäteen nähtävissä vaikka meidän päättäjien mielestä ei.

Sääli vain noita Kreikan pieniä kansalaisia. Ne ovat kärsijöinä ja omaisuuden suurjako käynnissä eliitin piikkiin. Samaa on tänne luvassa, jos ei muutosta tule ja nopeasti.

Ei tätä meininkiä enää maalaisjärjellä ole selitettävissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #111

Onkohan tämä sitä niin sanottua globalisoitumista ja eurottumista Brysselin pillin tahtiin?

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Kari erinomaisesta blogistasi! Onnistuisikohan kirjoitus otsikolla: "Suomalaiset, maailman viisain kansakunta!"

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Seppo.

Tuo voisi olla jopa parempi otsikko tälle kirjoitukselle, joka kuvaa touhun järjettömyyttä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kari jatkaa erinomaisten kirjoitustensa sarjaa.

Suomalaisten on todistettava olevansa vielä amerikkalaisiakin nopeampia. Heidän itsetuhoisesta käytöksestään ehdin kirjoittamaan aivan samoihin aikoihin.

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180137-suom...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuten jo edellä totesin vuosien 1990 ja 1994 välillä oltiin vielä paaaljon nopeampia.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Nyt ollaan hyvää vauhtia kiihdyttämässä nohin samoihin lukemiin...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Jos tilannetta tarkastellaan vain velkaantumiskehityksen kannalta, niin syyttävä sormi pitää silloin osoittaa "elvyttäjiä" kohtaan. Jostain syystä useinmiten se osoitetaan kuitenkin pääministeripuoluetta kohtaan, joka on velanotossa ollut lähinnä demarien vaki. Rinnehän peräänkuuuluttaa vieläkin lisävelan ottamista.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #8

Kiitos kommentista Juha.

Kun katsoo tämän sopan sotkijoiden suuntaan, niin on jokainen valtapuolue ollut tähän meitä ajamassa. Katse kohdistuu myös PS puolueeseen, koska saivat " jytkyn" eivätkä sillä mandaatilla mitään asioiden jarruttamiseksi tehneet. Ainakin enemmän olisin todellakin odottanut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #8

Holkerin ja Kataisen sinipunat ovat historian huonoimpia hallituksia. Hesarikin toivoo pääkirjoituksessaan (17.11/A4), että kevään vaalien tulos sallisi toimintakykyisen enemmistöhallituksen muodostumisen. Kataisen (kok) ja Stubbin (kok) hallitukset eivät sitä ole olleet, vaan pääsääntöisesti eripuraisia joutokäyntihallituksia ja bluffin puhujia.

Helsingin Sanomatkin tunnustaa tosiasiat. Se on viisauden alku.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Timo.

Vauhti on todella huikea ja veikkaan sen nopeutuvan vaalien jälkeen, mikäli suunta ei muutu. Olisi todella jo aika herätyskellojen soida. Kiitos hyvästä linkistä. Suosittelen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutta meilläpä on kykypuolue joka osaa.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Lisäksi meillä on kykypuolueen peesaajia...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Kyvyt" ovat vain EU-vakan alla. MUTTA tässä pakinoiden Pelastus! Ei tosikoille!

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179959-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuossa joskus olen kysellyt kokoomuksen saavutuksista, en ole vastauksia saanut ja SJP bannasi välittömästi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kokoomuksen olisi pitänyt saada enemmän ääniä viime vaaleissa, niin se olisi voinut toteuttaa paremmin saavutuksin ajamaansa politiikkaa. Nyt sillä ei ole ollut sellaiseen mahdollisuutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuo on lapsellista syyttää muita puolueita kun juuri kokoomus kasasi tämän toivotaan toivotaan hallituksen. Kuka tahansa ajatteleva kansalainen näki heti hallitusohjelmasta ettei tuolla keinoin mitään tule ja samaa linjaa kokoomus ajaa edelleen eli ei tee yhtään mitään. Kuka kokoomuslainen pystyy perustelemaan miten säästämisellä ja leikkaamalla saadaan kasvua aikaiseksi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Pakkohan suurimman puolueen oli hallitus jotenkin koota. Kun persut pelasivat itsensä ulos kohtuuttomine reunaehtoineen ja keskusta vetäytyi oppositioon murjottamaan ja nuolemaan haavojaan, niin muuta ei ollut aikaansaatavissa. Vasemmisto oli pakko ottaa mukaan ja se tästä tietoisena petasi sitten omat reunaehtonsa, jotka olivat vastakkaiset porvaripuolen näkemyksille.

Kokoomus ja RKP:hän ehdottivat aivan toisenlaista budjettia heti alkajaiseksi, mutta Jutta Urpilainen totesi siihen: "Eipäs nyt hötkyillä", viitaten orastamassa olevaan talouskasvuun. Siinä oli se "toivotaan toivotaan".

Toinen vaihtoehto olisi ollut uudet vaalit, mutta todennäköisesti tilanne ei siitä olisi muuttunut.

Poliittinen johto voi ainoastaan luoda puitteet kasvulle, joka pitää aikaansaada yritysten ja elinkeinoelämän toimesta. Leikkaukset ja säästöt ovat ainoa keino velkaantumisen taittamiseksi ennen kasvun alkamista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"mutta Jutta Urpilainen totesi siihen: "Eipäs nyt hötkyillä", viitaten orastamassa olevaan talouskasvuun."

Ja Katainen uskoi Jutan puheita?? Kuten sanoin kokoomus oli hallituksentekijä ja olisi pystynyt rakentamaan toisenlaisen hallituksen mutta kun liittovaltiokehitys ja EKP saneli ahtaat raamit joista Katainen ei halunnut luopua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Millaisen hallituksen Katainen olisi pystynyt rakentamaan mielestäsi? Sen paremmin vasemmisto kuin vihreätkään eivät olisi tulleet persujen kanssa samaan hallitukseen eikä keskusta olisi luopunut oppositiopäätöksestään millään ilveellä.

On samantekevää mitä Jykä uskoi Jutan puheista, koska velkaelvyttäminen oli demarien hallitusehtona yksi niistä ylimmistä.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #21

"Leikkaukset ja säästöt ovat ainoa keino velkaantumisen taittamiseksi ennen kasvun alkamista."

Tässä kohden jonkinlainen kansallinen visio olisi poikaa. Mitenkäs tuo omavaraisuuden kasvattaminen?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #21

"Leikkaukset ja säästöt ovat ainoa keino velkaantumisen taittamiseksi ennen kasvun alkamista."

Katso kuvat linkistä.

Huomaatko miten julkinen velka ja yksityinen varallisuus ovat toistensa peilikuvia ja joka kerta kun yritetään "vastuullisesti" vähentää sitä julkista velkaa seuraa hetken päästä lama?
Uusliberalistit ja kokkarit kuten eivät useimmat valtapuolueet, ole koskaan ymmärtäneet nykytalousjärjestelmän luonnetta. Tämä EI ole kotitalous eikä raha ole mikään rajallinen resurssi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=9343863065...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Vanhan ajan kunnon kokoomuksesta on tullut nykyajan EU/EMU-Brysseliä lipova sekoomus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kokoomus on näyttönsä antanut ja huonoksi havaittu nyt ja 1990-luvun vaihteessa. Valta on turmellut kykypuolueen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jarmo.

Ei tule minullekkaan muut kuin kirjoituksessa käsittelemäni asiat. Tosin muut puolueet sählääjinä mukana. Eipä se,on se maailman ennätys tässäkin asiassa saavutus sinänsä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jm. Osuit varmaan liikavarpaille ja arkaan kohtaan. On monta totuutta ja kokoomuksellakin savuverhona omansa. Parhain päin selitystoimisto Käcken & Förklarnin Käcken et companies.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Todellisuudessa tätä suomemme maata ei paljon huonommin olisi voinut johtaa, vaikka johtoportaassa olisivat olleet mielisairaalapotilaat. On käsittämätöntä että kansakunnan kaapin päällä loistavat kansankynttilät ovat sallineet tämän tapahtua ja vielä käsittämättömämpää että me kansalaiset olemme antaneet kaiken tapahtua!

Olemme antaneet myydä oman kotimaamme, sen teollisuuden, luonnonvarat ja kansallisvarallisuuden pilkkahintaan. Lastemme ja heidän lastensa perintö on tuhottu kokonaisuudessaan ja me kansalaiset annamme kaiken tapahtua, katsomme vierestä suurinta mahdollista omaisuutemme ryöstöä tekemättä mitään!

Esi-isämme sotivat asein tämän maan ja sen rikkaudet meille ja me annamme kaiken pois lähes ilmaiseksi. Kun aamulla me jokainen menemme peilin eteen katsomaan itseämme, voisimme kaikki esittää kysymyksen itsellemme. Olemmeko me vapaan maan vapaita kansalaisia, vai kenties alistettua paskakansaa, joka ei suoraan sanoen kykene edes puolustamaan lastensa ja heidän lastensa perintöä?

Valtiojohtomme on tehnyt valtio- ja maanpetoksen, rikokset jotka eivät vanhene koskaan ja saisimme heidät koska tahansa vastuuseen, jos vain uskaltaisimme laittaa heidät vastuuseen!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maanpetos liittyy rikoksena aseellisen konfliktin alaiseen tilanteeseen ja valtiopetos puolestaan laillisen esivallan syrjäyttämispyrkimykseen.

Voisitko yksilöidä nuo rikokset ja henkilöt, joita kohtaan syyte tulisi nostaa?

Erimielisyys harjoitetusta politiikasta silloin, kun se suoritettu kansan valitseman eduskunnan säätämien lakien puitteissa, ei ikävä kyllä riitä syyteharkintaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Valtiopetos määritellään Wikipediassa näin:

"Valtiopetos on rikos, joka loukkaa valtion alueellista koskemattomuutta tai oikeudellista järjestystä. Olennainen ero maanpetokseen on se, että valtiopetoksessa rikos tehdään yhteiskuntajärjestystä vastaan toimimatta vieraan valtion hyväksi."

Valtion alueellisen koskemattomuuuden loukkaamiseksi voidaan katsoa kiinteistöjemme ja maa-alueidemme myynti ulkomaisille tahoille ja varsinkin sellaisille maille, joissa meillä ei ole vastavuoroisesti oikeutta ostaa maata ja kiinteistöjä. Tämä voidaan katsoa myös toiminnaksi vieraan valtion hyväksi!

Maanpetoksen Wikipedia määrittelee näin:

"Rikoslaki määrittelee maanpetoksen:

Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa

1. liittyy vihollisen asevoimiin,
2. osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,
3. palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka
4. ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea,"

Kun valtiomme myy maitamme sotilastukikohtien ja muiden strategisten paikkojen läheltä esimerkiksi venäläisille, voidaan toimien katsoa edistävän sotatoimia maatamme vastaan! Samoin se voidaan katsoa yhteistoiminnaksi vihollisen kanssa, vihollisen eduksi vahingoittaa suomea!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #22

Kiitos painavasanaisista puheenvuoroistasi Markku.

Ei tämä minukaan kansalaistajuntaani ja oikeustajuuni oikein mahdu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Onko Suomen valtio myynyt maata venäläisille?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #28

"Onko Suomen valtio myynyt maata venäläisille?"

No niin pilkun nus...., anteeksi viilaaja. Valtiomme päättäjät ovat säätäneet että maata ja kiinteistöjä voidaan myydä venäläisille, ilman että meillä on vastaavaa oikeutta venäjältä!

Maanpetoslaissa puhutaan myös suomen itsemääräämisoikeuden luovuttamisesta ulkomaalaisiin käsiin. Ja kun me kerran olemme luovuttaneet niin taloudellisen itsemääräämisoikeuden, kuin lainsäädäntövallankin maamme rajojen ulkopuolelle, on kyseessä ilman muuta maanpetoksellinen toiminta!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

Ne päättäjät ovat olleet Lipposen hallituskauden kansanedustajat aikoinaan. Kyseessä oli normaali lainsäädäntöprosessi, joten hankalaa sellaisesta on oikeudellista keissiä saada aikaiseksi.

Mitä puolestaan tuohon maanpetokseen tulee, niin laitoitkin jo itse luettelon ylempänä:

"Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa

1. liittyy vihollisen asevoimiin,
2. osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,
3. palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka
4. ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea,"

Tuossa luettelossa ei viitata "itsemääräämisoikeuden luovuttamisesta ulkomaalaisiin käsiin". Koko itsenäisyytemme ajanhan Suomi on noudattanut valtion tekemiä kansainvälisiä sopimuksia, jotka tietyiltä osin kaventavat itsemääräämisoikeutta. Mutta sellaisten sopimusten tekeminenhän on vapaaehtoista ja tapahtuu myös eduskunnan siunauksella.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #41

Niin laitoin sen miten Wikipedia määrittelee valtio- ja maanpetoksen!

Fenlexin lainsäädäntö taas kertoo seuraavasti!

1 §

"Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen

Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla

1) saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi,

2) irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai

3) muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta

tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi."

Joten on täysin selvää että valtionjohtomme on syyllistynyt itsemääräämisoikeutemme luovuttamiseen maamme rajojen ulkopuolelle ja syyllistynyt näin selvään maanpetokseen.

Kari Rosenlöf, arvoisa blogistimme laittoi sinulle viestissään 34, linkin Jorma Jaakkolan sivuille, joissa asiaa valaistaan perusteellisemmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #43

"väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla"

Väkivaltaa ei ole käytetty eikä sillä uhattu eikä myöskään Suomea ole ulkopuolelta painostettu mitenkään. Eduskunta sääti lain EU:hun liittymisestä ja se perustui neuvoa-antavaan suoraan kansanäänestykseen.

Kenet siis asettaisit syytteeseen? Suomen kansanko?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #48

"Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen"

Jätit tuon itsemääräämisoikeuden vaarantamisen pois ja onhan täysin selvää että itsemäräämisoikeutemme ei ole vain vaarannettu, vaan se on on viety EU:n mukana. Raha- ja talouspolitiikkamme on EU:n käsissä, samoin kuin lainsäädäntövaltakin, joten emme voi puhua enää itsenäisestä kansallisvaltiosta!

Kehottaisin Jorma Jaakkolan linkin jälkeen lukemaan Seppo Hauta-ahon viestissään 44 laittaman linkin takana olevan jutun! Kannattaisi ehdottomasti tutustua näihin linkkien takana oleviin kirjoituksiin, saisi enemmän näkökulmaa puhuttuuun asiaan.

Ja se kenet laittaisin syytteeseen, olisivat kaikki valtapuolueiden asioista päättäneet valtapoliitikot 90-luvun alusta lähtien!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #54

Rikoksen tunnusmerkki tuon lain mukaan täyttyy vai jos väkivalta muodossa tai toisessa on mukana kuviossa. Tosin itsemääräämisoikeuden menettämiskohdassa mainitaan myös "muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla", mutta en poliittista päätöksentekoprosessia osaa rinnastaa vakavuudeltaan väkivaltaan tai sillä uhkaamiseen. Semminkin, kun päättäjät toteuttivat vaaleissa kansan ilmaisemaa tahtoa. Siis ne alunperinkin kansan valitsemat päättäjät.

Sorry, joskus sinunkin on vain pakko myöntää, että olet kansan enemmistön kanssa eri mieltä eikä sillä perusteella voi muita panna linnaan. Sinussa lienee diktaattorin ainesta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #57

Juha,

ai, että kansako sen valtiopetoksen eli perustuslain rikkomisen halusikin?

Tutustuhan Suomen Laki I teksteihin vuosilta ennen vuotta 1993 kohtiin maanpetos ja valtiopetos.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #57

"Sorry, joskus sinunkin on vain pakko myöntää, että olet kansan enemmistön kanssa eri mieltä eikä sillä perusteella voi muita panna linnaan. Sinussa lienee diktaattorin ainesta."

Sillä että olisin kansan enemmistön kanssa eri mieltä, ei ole minulle mitään merkitystä, koska muodostan mielipiteeni aivan itse havaitsemieni tosiasioiden perusteella. Tosin näillä palstoilla tuskin kansan enemmistön ääni kuuluu kovinkaan hyvin. Ja noihin henkilökohtaisiin diktatuurihöpinöihisi ei ole tarvetta vastata, muuten kuin toteamalla että keskustelun asiaosuus on hävitty silloin kun mennään henkilökohtaiselle tasolle!

Useampikin kirjoittaja odottaa vastinettasi Jaakkolan ja Hauta-ahon kirjoituksiin ja itsekin mielelläni kuulisin vastauksesi heidän esittämiin tosiasioihin valtio- ja maanpetoksista!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #54

Kiitos kommentista Markku.

Olisin myös mielenkiinnolla kuulemassa mitä mieltä Juha Kuikka on Seppo Hauta-Ahon ja Jorma Jaakkolan teksteistä. Eli saisimmeko kaikki kuulla vastauksen Juha? Edes lyhyesti.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #58

Seppo Hauta-ahon blogista löytyy selkeät tiedot maanpetoksen ja valtiopetoksen tunnusmerkistöstä.

Kuten toisaalla kirjoitin, menetti Suomi itsenäisyytensä eduskunnan äänestyksessä jo 27.10.1992 ETA-sopimuksesta.
ETA-sopimuksen sisältöä ei eduskunnalle kerrottu, vaan tekstit siirrettiin EU-liittymislakiin HE 135-1994.

Marraskuussa 1994 eduskunta päätti tosiasiassa vain liittovaltiokehityksen eli yhteisen rahan, puolustuksen ja perustuslain. Ja vain 2/3 enemmistöllä.

ETA-, EY- ja EU-sopimusten sekoittaminen mielikuviksi oli presidentti Koiviston ovela vedätys.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #58

Kari, itsekin odottelen mielenkiinnolla mitä sanottavaa Juha Kuikalla on Jaakkolan ja Hauta-ahon teksteihin!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #22

EU-aikana rikoslakia luetaan niin kuin piru raamattua. Vaikka poliitikot aiheutttaisivat kuinka suurta talousvahinkoa maallemme. Suomen perustuslailla ja rikoslailla pyyhitään EU:ssa takapuolta mennen tullen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Mainitsisitko joitakin esimerkkejä moisista laittomuuksista?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #33

Oletko Juha koskaan lukenut Jorma Jaakkolan kirjoituksia aiheesta? Niitä löydät http://koti.mbnet.fi/jorjaa/

Jokainen voi lukemansa perusteella ja tehdä johtopäätöksensä. Humpuukkia vai totta? Suosittelen todellakin jokaista tutustumaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #34

Kiitos Kari sivustoni mainostamisesta.
Annoit vanhan kotisivuni linkin

Tässä on uusi sivuni, joka kertoo valtiopetoksen määritelmän siinä tekstimuodossa (käytössäni oli Suomen Laki I 1989), jossa muodossa rikoslakiteksti oli valtiopetoksen tekohetkellä vuonna 1992

http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

On todella vaikeata löytää yli 20 vuotta vanhoja Suomen Laki-kirjoja, koska ne on hävitetty.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #52

Tervetuloa keskusteluun Jorma.

Kaltaisesi asiantuntijan kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita.

Syvä anteeksipyyntö vanhasta linkityksestä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #55

Kiitos Kari vanhan sivustoni esille ottamisesta, sillä huomasin, että siinä oleva linkki uudelle sivustolleni ei ole päivityksen jälkeen toiminut.
Enpä ollut sitä ennen kokeillut.

Nyt linkki toimii!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #33

Suomi on EU/EMU/euroaikana saatettu konkurssitilaan vakaasta harkinnasta ja tahallaan poliitikkojen epäisänmaallisuuden ja leväperäisyyden seurauksena.

Vrt. Rikoslaki 12 luku Maanpetos 4§. Molemmat momentit sekä PL 114§ ja 115§.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #40

Kari,

ei kannata viitata nykyisen perustuslain pykäliin, koska uusi perustuslaki on EU-sopeutettu perustuslaki.

Lähdeviittaukseni kotisivullani http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa
ovat Suomen Laki I 1989-kirjaan.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf Vastaus kommenttiin #44

Kiitos hyvästä linkistä Seppo. Suosittelen.

Tuomas Järvilaki

Moni on esittänyt, mm. Pauli Vahtera, että meidän pitää tehdä konkurssi, ennen kuin jotain tehdään.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Tuomas.

Tämä näyttää todellakin toteutuvalta skenaariolta. Kun ynnää tätä sekamelskaa, niin ei voi oikein muuta osata enää päätellä. Vielä olisi todellakin aika pysäyttää tämä kierre, jos tahtotilaa vain riittävästi kansalaisilla olisi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kiitos erinomaisesta kirjoituksesta! Mikäli tällaisen valtion kumoon kampeaminen tuntui kovin vaikealta ajatukselta, niin tarvitsee toki sanoa, että tässä asiassa on ollut päättävässä asemassa henkilöitä, joille tämä ajatus ei ollut vaikea.

Tässä pari kirjoitusta, jotka voi käydä lävitse miettien, mitä täällä ja muualla on puuhattu. Ja mitä tuon puuhastelun lopputulemana on saatu aikaan.

Suomen osuus: http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166258-...

Muun Euroopan osuus: http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166302-...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja linkeistäsi Henri.

Niin, jollekkin tämä on ollut todellakin helppoa. Sitä vain näin kansalaisena on ajatellut, että päättäjämme ajavat oikeasti meidän etuamme. Tosin surullisesti näyttää siltä, että näin ei olla toimittu. Kuinka tämän kaiken muuten oikein osaa selittää?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Olin aiemmin ollut siinä käsityksessä, että tämä yhteisvaluuttahanke nyt vain meni pieleen, pahaksi onneksi.

Raporttien jälkeen on ollut pakko todeta, että tämä on aika harkittu teko. Yleensä isojen hankkeiden kohdalla tehdään myös kattavat riskianalyysit ja haetaan ikävien sattumien varalle jonkinlainen pelastussuunnitelma.

Tällaisia ei ole yhteisvaluutassa näkynyt.

Kaikista parhainta on, että Euroopan komission sivuilla on hieno teksti siitä, mitä talous- ja rahaliitosta sanottiin Yhdysvalloissa, ennen kuin se juntattiin käyttöön. Siellä todettiin osapuilleen, että se on huono idea, se ei tule toimimaan, eikä kestämään.

http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/p...

Tuomas Järvilaki

Paljoakaan taloudesta ymmärtävänä muistan nuo lausunnot Henri.
Niistä oli varoittavia pikkujuttuja meidänkin lehdistössä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Suomi polvillaan" höpö, höpö, reilu miljoona suomalaista taas huomenna aamulla alkaa paiskimaan töitä eikä turhia rutise.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Arto.

Niin, mitäpä näistä "pikkujutuista" paljon rutisemaan. Maan talous kun rupeaa olemaan Kreikan luokkaa, leipäjonot kasvavat, työttömyys räjähtänyt, valtion omaisuutta myydään, tiet rapistuvat, veroja kiristetään, hyvävelijärjestelmä rulettaa, eläkevarannot meinaavat mennä Eurooppaan, valtio velkaantuu ennätysvauhtia ja lista olisi paljon pidempi jos tässä sitä enemmin jaksaisi. Kaikkea sitä nyt tuleekin kirjoiteltua mokomista asioista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Arto Granlund.Ei ihme, että Suomen talous on kuralla, kun noin iso joukko kulkee laput silmillä sopuloiden nykylinjaa ja sen sepittäjiä.

Olisi korkea aika avata silmät brysselöitymisen unesta ja äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa muita kuin Suomen nykylamauttajia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Maassa on liikaa Artoja. Siksi olemme tässä tilanteessa. Pulinat pois ja töihin sanoi demari. Paitsi suurin osa demareista on eläkkeellä tai työttömänä. Mutta ehkä sitä suuremmalla syyllä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ylivoimaisesti suurin syy velkaantumiseen olemme me suomalaiset itse. Saaavutetut edut ja etuudet joista halutaan pitää kiinni. Pikkuriikkinenkin heikennys nostaa ilmoille valtavan parun kuten nyt vaikka kympin lapsilisien leikkaus.

Aivan turha peräänkuuluttaa säästöjä ja uskotella etteivät ne muka itseä koske.

Toisaalta ei ole ihan rehellistä puhua pelkästä velasta. Pitäisi tasapuolisuuden nimissä ottaa huomioon myös saatavat. Niistä muodostuu tase, ja sitten ollaankin jo paremmin kartalla ja annetaan ennenkaikkea itsestä rehellisempi kuva.

Lopuksi kannattaa jo ihan käsitetasolla erottaa toisistaan niin valtion, yritysten kuin yksityistenkin velkaantuminen.

Romania oli hetken ulkomaanvelaton, mutta olikos kansalla hauskaa?

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Tämä hyvinvointivaltio on liian kallis veronmaksajille. Tarvitaan todellinen poliittinen reformi, missä valtion menoja leikataan reippaasti. Kuka tällaisen reformin kykenee tekemään ilman poliittista vastustusta?

Olen pessimisti. Järjestys maahan saadaan vasta todellisen konkurssin kautta. Velaksi eläminen pitäisi lopettaa ja budjettia tasapainottaa reippaasti. Mistä ja keneltä leikataan? Siinäpä poliittista ongemaa kerrakseen mietittäväksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari blogista!

Aniharvat kansanedustajat tietävät, että Suomi luovutti itsemääräämisoikeutensa jo tiistaina 27.10.1992 pidetyssä eduskunnan äänestyksessä ETA-sopimuksesta.

Rivikansanedustaja Sauli Niinistö totesi edellisellä viikolla, että vain 2 prosenttia kansanedustajista tietää sopimuksen sisällöstä.

Pitääpä kaivaa nuo tekstit Eduskunnan pöytäkirjasta lokakuulta 1992. Niitä nimittäin ei ole vielä kotisivullani.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kari Rosenlöf.

Suomalaiset - niin johtajat (poliitikot) kuin kansakin saa syyttää itseään nykytilanteesta.

En itse enää usko mihinkään muuhun, kuin siihen, että vain Jeesus voi auttaa Suomea ja suomalaisia. Eikä tämä ole enää vitsi.

Ohjeet: Kuinka ottaa Jeesus vastaan?
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179...

Samoin se "uusi Nokia" tulee kyllä, kunhan suomalaiset kääntyvät taas Raamatun Jumalan puoleen Herran Jeesuksen Kristuksen kautta:

Miksi Jumala ei anna meille uutta Nokiaa?
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179...

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jori.

Toki tarvitsemme kaiken avun kaikkialta.

Talvisota oli alkanut 30.11.1939.
Presidentti K. Kallion kehotus Suomen Armeijalle (Jouluna 1939)

Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan Raamattua. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingoissa ja vainoissa että rauhan päivinä ammentaneet siitä elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudesti luovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset.
"Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä" (San. 14:34).
Kyösti Kallion allekirjoitus.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Jorma.

Suosittelen kaikkia lukijoita vierailemaan Jorman kotisivuilla, jossa hän avaa asiaa niin, että tyhmempikin ymmärtää miten Suomalaisia on vedätetty. Olisi ainakin mukava kuulla, jos joku voi teilata Jorman tutkimukset.

http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari kiittämisestä!

Koiviston konklaavista minulla on toistaiseksi julkaisematonta, yli 22 vuotta vanhaa tietoa, todistusaineistoa valtiopetokseen.

Presidentti Koivisto teki valtiopetoksen 6.5.1992 rikkoessaan Hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitettua vallan kolmijakoa.
Kaiken kukkuraksi kyseisellä Korkeimman Oikeuden kyykytyksellä Koivisto syvensi lamaa ja aiheutti valtiovelan todella massiiviseksi.

Kesällä 1992 valtiovarainministeri Iiro Viinanen hankki Koiviston määräyksestä valtiolle 8 miljardia markkaa ylimääräistä lainaa.
Tuo summa käytettiin laittomaan toimintaan, toimintaan, joka oli myös EY-kilpailusäädöstön vastaista toimintaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Onneksi totuus ei pala tulessakaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #78

Tässä on sitaatti SataSeutu-lehden ihmettelystä koskien EMU-varaumapöytäkirjaa 16/1993 20.12.1993, jonka salaaminen oli SataSeudun pääkirjoituspäivänä 11.10.2000 Korkeimmassa Hallinto-oikeudessa käsittelemättä:

"Kaikkein ihmeellisimmältä tuntuu, että osa maamme hallituksen ministeriryhmien pöytäkirjoista ennen liittymispäätöstä on julistettu salaisiksi. Liittyykö näihin hallituksen ministeriryhmän sen aikaisiin pöytäkirjoihin jotain sellaista tietoa, joka kertoisi kansalaisille, miten markasta luopumisesta päätettiin?

Korkein Hallinto-oikeuskaan ei ole kansalaisten tiedustelujen perusteella tehnyt minkäänlaista päätöstä, pitäisikö kyseiset asiakirjat julkistaa tai salata. Miksi Korkein oikeuselin on jättänyt asian käsittelemättä? Ovatko Eu-ministeriryhmän pöytäkirjat liian tulenarkoja julkaistavaksi. Presidentinvaalikierroksen tilaisuudessa Huittisissa viime keväänä silloinen pääministeri Esko Aho totesi, että markasta luopumiseen liittyi perustuslaillista "kikkailua"."

Pääkirjoituksen osoite
http://www.satanen.com/sataseutu/paa11102000.html

Sain kyseisen pöytäkirjaotteen luiskahtamaan UM:n arkistosta jo 1.12.1999 eli kohta 15 vuotta sitten.

Yhden kopion pöytäkirjasta lähetin joulukuun alussa 1999 Viljo Vuoristolle Turkuun.
Kun UM tammikuussa 2000 antoi Vuoristolle epäämispäätöksen pöytäkirjasta, josta oli minulta saanut otteen, valitti Vuoristo UM:n epäämispäätöksestä KHO:oon ja jäi odottamaan vastausta.

Lopulta KHO teki ratkaisun ja kovensi salassapitoargumentointia eli lähti suojelemaan valtiopetokselliseen toimintaan ryhtyneitä!

Suomen valtamedia on jättänyt Suomen markasta laittomasti luopumisen eli valtiopetoksen toistaiseksi uutisoimatta!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #83

Tässä on SataSeutu-lehden seuraava erikoispääkirjoitus
http://www.satanen.com/sataseutu/salainen.html

Lukekaa ja tallentakaa!

Korkein Hallinto-oikeus kovensi EMU-varaumapöytäkirjan salassapitoa, koska se luuli, että allekirjoittanut ja myöhemmin SataSeutu-lehden päätoimittaja yritti bluffata eli hämätä siten, että pöytäkirja on jo päässyt julkisuuteen.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Kiitokset Kari tekstistä!

Ihailen asennettasi. Tätä tarvitaan. Olet yksi suomen vaarallisimmista miehistä! Tehdään työtä ja luotetaan, että rehellisyyttä ja totuutta rakastava kansa vielä herää unestaan!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kannustavasta kommentistasi Tommi.

Uskoisin ihmisten pikkuhiljaa alkavan heräilemään. Luulen, että suurin syy tähän uneen on yksinkertaisesti tietämättömyys. Kun tieto lisääntyy aukeaa varmasti monen silmät. Tarvitsemme jokaisen apua, että tieto menee eteenpäin, kuten face book jako.

Oli itsellenikin aika yllätys monikin asia, kun rupesin kaivelemaan näitä asioita ja tein yhteenvetoja eri aiheista.

Olemme vain olleet niin luottavaisia. Olemme uskoneet, että johtajamme ovat ohjanneet meitä kansan parhaaksi. Surullista on ollut huomata, että meitä on petetty monessa kohdassa ja pitkään. Tähän minä tosiaan perään muutosta. Sama kai kuka se Suomea johtaa, jos johtaa viisaudella ja kansan parhaaksi, mutta ei enää todellakaan näin.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Presidentti Mauno Koiviston arkistot on siirretty Presidentin Linnasta Kansallisarkistoon, jossa niitä nyt järjestellään.

Koiviston arkistossa on Koiviston konklaavin salaisen muistion lisäksi erikseen salaiset ja erittäin salaiset asiakirjat.

Presidentti Kekkosen salaiset asiakirjat kalpenevat Koiviston salaisten asiakirjojen rinnalla. Kekkonen sentään ajatteli aina Suomen parasta, mutta Koivisto ei koskaan.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #85

Jorma Jaakkola.

Kerrot tästä asiasta(si) nyt väärällä foorumilla. Miksipä et kirjoittaisi aiheesta omaa Uusi Suomi Puheenvuoroa?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #91

Kiitos kommentista Jori.

Merkittävää tutkimustietoa puuttuu vielä vähän. Mutta kun saan koosteeni lähihistoriasta valmiiksi, annan palaa.

Toivon, että silloin tulee paljon kommentoijia ja asian jakajia mukaan rummutukseen.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #94

Jorma Jaakkola.

Oma mutuni sanoo, että olet ehkä hieman myöhään, tai jopa liian myöhään liikkeellä asian kanssa, mutta pidän silti peukkuja, että saat jotain ruutattua eetteriin. Totuus on kuitenkin aina totuus, ja tavallaan ei ole väliä sillä, milloin siitä saadaan kuulla. Kunhan siitä saadaan kuulla.

En ole lakiekspertti, mutta onko valtiopetoksella tai petoksella ylipäätänsä millainen vanhenemisaika rikoslaissa? Koiviston "konklaavista" kun alkaa kuitenkin olla jo aikaa. Samoin näyttää melko vahvasti siltä, että Koivisto siirtynee lähivuosina ajasta ikuisuuteen, joten syytteen kanssakin tulee kiirus, jos se häntä vastaan voidaan nostaa. Voi olla jo, että Koiviston heikko terveydentila saattaa estää oikeudenkäynnin.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #97

Jori,

parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

En voi mitään sille, että asiat selkiävät myöhään, koska osa lähihistorian dokumenteista on edelleen salaisia. Koiviston konklaavin muistio tulee lähiaikoina Kansallisarkiston sivustolle kaikkien nähtäväksi.

Se jo tiedän, mikä oli konklaavin tarkoitus.
Konklaavi oli 6.5.1992 ja kolmen kuukauden kuluttua elokuussa 1992 konklaavin ydinsisältö luiskahti julkisuuteen.

Valtiopetos ei rikoksena vanhene.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jorma Jaakkola. Ovatko ylimmät oikeusviranomaiset ja tietyt poliitikot yhtä-köyttä -yhdistyksessä Koiviston kanssa, kun asioita ei oteta edes tutkittaviksi, vaikka esittämissäsi dokumenteissa ns. totuus paljastuukin?

Miksihän presidentti Niinistö ei ota niitä esille, vaikka onkin esittänyt kritiikkiä asioista aikoinaan eduskunnassa? Nyt tosin Niinistö arvostelee entisiä hallituksia mielikuvapolitiikan harjoittamisesta.

Ylen mukaan ex-pääministeri Matti Vanhanen ihmettelee Niinistön arvostelua:
"Edellinen vuoteen 2007 päättynyt maailmantalouden huikea vetovaihe on bluffia. Se perustui teknorahaan, hienoihin finanssi-instrumentteihin, jotka veivät luvut nousuun, mutta todellisuus sen takana puuttui" ,sanoi Niinistö lauantaina.

"En oikein ymmärrä tätä mielikuvakäsitettä, koska vuosina 2007-2010 , jolloin lama iski, kaikki oli totta ja todellista", Vanhanen kommentoi.

"Kun talous romahti kahdeksan prosenttia vuonna 2009, olennaisin tavoite oli se, että tästä ei synny samanlaista konkurssiaaltoa ja jättityöttömyyttä kuin (Holkerin sinipunan jälkeen) 1990-luvun alussa", Vanhanen sanoi. Silloinhan vallassa ollut kokoomuslainen mielikuvahallitus eli "hallittu rakennemuutoshallitus" johti Suomen presidentti Koiviston (sd) avulla ennen näkemättömään taloussyöveriin.

Ex-pääministeri Matti Vanhanen (kesk) kehottaa lopuksi Ylen haastattelussa tasavallan presidentti Sauli Niinistöä arvioimaan myös oma valtiovarainministerikautensa.

Kokoomus kaikkiaan on kunnostautunut mielikuvapolitiikallaan esiintymällä "työväenpuolueena" ja puolueena "jolla on korvat kuunnella kaikkea", mutta ilman tekoja. Mainostoimistot ovat yrittäneet työstää kokoomukselle isolla rahalla menestysimagoja siinä kuitenkaan onnistumatta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kari,

onkohan niin, että presidentti Koivisto turvasi selustansa laittamalla luurankoja moniin kaappeihin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lennokkaat konspiraatioteoriat viittaavat usein paranoidiseen tilaan.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Juha Kuikka.

Kiitos kommentistasi.

Se, että jokin on ns. "salaliittoteoria", ei välttämättä tarkoita, etteikö se kuitenkin voisi olla täyttä totta. Tässä 10 "salaliittoteoriaa", jotka olivatkin täyttä totta:

10 Conspiracy Theories That Turned Out To Be True
http://www.oddee.com/item_99023.aspx

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Maailmanhistoria on paranoidinen. Mitään salaliittoteoriaa ei voi kumota toteamalla, että "se on salaliittoteoria!".

Tällainen on selvä argumentaatiovirhe, eikä valitettavasti osoita esittäjänsä edustavan millään lailla laadukkaampaa ajattelua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jorma Jaakkola. Onko niillä luurangoilla pelko joutua tekemisistään "nahkurin orsille", jos "luurangot nostetaan esille kaapista"? Avaapa tarkempaan dokumenttejasi ja lähdetietojasi. Että näytöt puhuvat puolestaan.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Kari, mitä mieltä olet. Onko Suomea viety viimeisten 20 vuoden aikana määrätietoisesti ja tarkoituksella kohti nykyistä tilannetta vai ollaanko ymmärrätämättä ajauduttu tähän?

EU:hun ja euroon liittymisen taustalla näen pitkään kertyneen patouman: Suomi oli henkisesti suuntautunut länteen koko kylmän sodan ajan, mutta sattuneesta syystä sitä ei oikein voinut hehkuttaa. Kun este vapaille päätöksille poistui, haluttiin mahdollisimman nopeasti, mahdollisimman syvälle EU:n ytimeen. Itänaapurimme työntövoima ei riittänyt eikä riitä vieläkään Nato-jäsenyyden hakemiseen.

Kansallisesti minä näen taustalla lyhytjännitteisen konsensuspolitiikan. Monipuoluehallitukset joutuvat jatkuvasti tekemään kompromisseja, joilla haetaan optimaalista eli kaikkien kannalta vähiten huonoja ratkaisuja. Toisaalta rankkoja, mutta tarpeellisia uudistuksia ei ole uskallettu tai haluttu tehdä suosion säilyttämiseksi. Joten ratkaisujen seuraukset ovat jotain muuta kuin tavoitteet.

Lisäksi on todettava, että EU ja euro ovat osoittautuneet joksikin muuksi kuin niihin liityttäessä luultiin, uskottiin ja uskoteltiin. Ketä kaikkea tässä on huijattu? Kansan lisäksi päättäjiä? Ja kuka meitä on huijannut?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja kuka meitä on huijannut?"

Follow the money.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Juha.

Erittäin hyviä kysymyksiä. Itse luulen, että tässä on vähän kaikkia vedätetty. Kansalaisista päättäjiin ja siltä väliltä. Toki uskon, että on ollut suoranaista tyhmyyttä, osaamattomuutta ja sinisilmäisyyttä varmasti mukana, mutta mitään sattumaa tämä ei varmasti ole. Liikaa ihmeellisiä sattumia.

Se, kuka/ketkä lopullisesti ovat tämän takana, olisi mielenkiintoista todellakin selvittää. Toki itse järjestelmä on yksi syyllinen. Oletko muuten tutustunut Seppo Hauta-Ahon ja Jorma Jaakkolan kirjoituksiin? Sieltä kun aloittaa penkomaan, niin ainakin jäljille pääsee. Esimerkiksi se, että meille tehdään konsulttitoimiston puolesta jopa hallitusohjelma? Salattu kansanedustajilta tietoa jne. Löytyy tästä viestiketjusta.

Oli miten oli, niin jos saisin päättää, niin järjestäin puolueettoman toimikunnan selvittämään nämä asiat. Jos ei ole mitään salattavaa, niin kaikki varmasti ok ja asianosaiset avaisivat avoimesti asiat.

Pyydän vielä lukemaan muita kirjoituksiani, joissa teen yhteenvetoja vallitsevasta tilanteesta. Niistä näkee, että varmasti taustalla jotain kummallista on.

Jarmoa kompaten Follow the money.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Juha Kinnunen.

Luulen, että Suomen silloiset päättäjät tekivät päätöksen EU:hun liittymisestä varsin kiireessä. Haluttiin mennä mukaan johonkin selkeästi länsimaiseen instituutioon, kun siihen avautui mahdollisuus.

En usko, että tässä nyt on suurempaa huijausta tapahtunut. EU ja euro vain ovat kehittyneet kansallisten jäsenvaltioidensa suhteen epäedulliseen suuntaan sitten niistä ajoista, jolloin niihin liityttiin. Nyt Suomen - ja muidenkin EU:n ja euron jäsenvaltioiden - pitäisi laittaa peruutusvaihde silmään ja nopeasti. Muuten nykyinen kehityskulku luo EU:sta ja eurosta todellisen "frankensteinin hirviön".

Tässä linkki aiempaan, 7.11.2014 Puheenvuorooni "5 tapaa, joilla EU vie Suomen helvettiin":

http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179...

Toimituksen poiminnat