karirosenlof

Unelma paremmasta maasta

Löysin internetin syövereistä yhden hienoimpia kirjoituksia, joihin olen törmännyt pitkään aikaan. Tämä kirjoitus tulisi jokaisen kansalaisen lukea ja sisäistää. Tässä on se kaikki, mitä kohti meidän on yhdessä pyrittävä ja oltava valmiita taistelemaan sen puolesta yli luokka- ja puoluerajojen. 

Sanaakaan en osannut poistaa, enkä lisätä tästä kirjoituksesta edes kirjoittajan kehoituksesta. Kaunis kiitos Seppo Hauta-Aholle, että sain julkaista uudelleen luettavaksi teille kaikille tämän upean tekstin.

 

Olkaa hyvät.

 

Unelma paremmasta maasta

Siinä maassa arvostetaan perhettä. Siellä asuvat isät ja äidit, jotka rakastavat ja suojelevat lapsiaan maailman pahuudelta. Siinä maassa kasvaa terve ja raitis nuoriso. Sen maan lapset kunnioittavat vanhempiaan. Siinä maassa lapsille opetetaan elämän perusarvot ja mikä on oikein, ja mikä on väärin. Siinä maassa pidetään lapsille rakkaudellista kuria. Sen maan lapset voivat asua turvallisin mielin. Siinä maassa arvostetaan rehellisyyttä ja hyviä tapoja.

Siinä maassa on hyvät koulut. Sen maan lapset voivat käydä turvallisesti kouluaan. Siinä maassa puututaan koulukiusaukseen ja huolehditaan, että kiusaaminen loppuu.

Siinä maassa ei sorreta köyhää, heikkoa eikä vanhusta. Sen maan jokainen kansalainen saa oikeutta. Siinä maassa kunnioitetaan lakia ja sen maan laki on selkeä.
Siinä maassa arvostetaan vanhuksia ja heistä pidetään huolta.

Se maa ei ole rikollisten paratiisi. Siinä maassa ei rikos kannata. Ei kenenkään tekemä rikos. Siinä maassa ei sanota, ettei rangaistuksella ole mitään merkitystä. Siinä maassa pannaan oikeudenmukainen tuomio nopeasti täytäntöön. Sen maan kansalaiset voivat liikkua yölläkin turvallisesti. Siinä maassa suojellaan rehellisiä kansalaisia – ei rikollisia.

Sen maan rajoja vartioidaan tarkasti yöllä ja päivällä – maalla, merellä ja ilmassa. Sen maan rajoja vartioi oman maan kansalainen. Jokainen, joka on tulossa rikollisin aikein, käännytetään rajalta. Jokainen joka on tulossa suuressa hädässä ja avuntarpeessa otetaan vastaan.

Sitä maata, sen koteja ja kansalaisia puolustetaan – tarvittaessa vaikka asein. Siihen maahan ei ole sortajan hyvä tulla. Sen maan vapauden koko kansa on lunastanut. Sen maan puolesta moni on menettänyt kotinsa ja kotiseutunsa, moni on antanut henkensä ja moni on vammautunut.

Se maa on kaunis. Lapin yöttömät yöt, tunturijärvien timanttinen kimallus, tuhansien värien loiste ruskassa ja kirkkaat virrat mittaamattomissa erämaissa kertovat vapaudesta. Siinä maassa on puhtaat järvet. Niitä on kymmeniätuhansia. Sen maan järvissä ja merissä on ihania saaria ja lahtia. Kauniit metsäiset harjut halkovat vesistöjä ja metsiä. Viljavien tasankojen pelloilla kullanhohtoinen vilja kypsyy ihanassa auringonpaisteessa.

Sitä maata viljellään ja varjellaan. Siellä pidetään huolta järvistä, joista, merestä, metsistä ja pelloista – kaikesta. Siinä maassa on runsaasti tilaa. Sen maan ihmiset voivat liikkua vapaasti luonnossa ja hyödyntää sen antimia marjastaen, sienestäen, metsästäen ja kalastaen.

Siinä maassa on työtä. Siinä maassa riittää ihmisarvoista ja rehellistä työtä kaikille työkykyisille. Siinä maassa kunnioitetaan työtä, mutta ei olla raskautettuja työn orjia. Sen maan kansalaisia kannustetaan työhön. Siinä maassa jokainen rehellinen työ on arvokasta. Ammattinsa osaavia henkilöitä arvostetaan.

Siinä maassa maanviljelijää arvostetaan. Sen maan maamies saa elannon tekemästään työstä ja hän voi keskittyä tilansa hoitamiseen. Sen maan pellot ovat terveitä, puhtaita, kauniita ja viljavia. Siinä maassa on runsaat viljavarastot, joista voi antaa tarvitseville. Siinä maassa viljelijä on isäntä tilallaan ja virkailija on hänen palvelijansa.

Siinä maassa pidetään kaikista eläimistä huolta. Siinä maassa lehmät käyskentelevät kesäisin niityillä. Kanatkin saavat kesäisin raittiissa ulkoilmassa kuopsutella maata. Possut eivät asu ahtaasti, vaan niillä on tilaa temmeltää. Sen maan eläimiä ei kuljeteta pitkiä matkoja huonoissa oloissa.

Se maa on sen kansalaisten oma maa. He päättävät itse sen maan asioista perheidensä parhaaksi. Siinä maassa keskustellaan paljon ja arvostetaan toisten mielipiteitä. Siinä maassa kansan valitsemat edustajat ja valtuutetut ovat kansan palvelijoita. Sen maan kansalaiset eivät enää anna luovuttaa pois itsenäisyyttään eikä vapauttaan, vaan pitävät niistä tinkimättä kiinni.

Siinä maassa arvostetaan oman maan kulttuuria. Siinä maassa kannustetaan luovaan toimintaan. Sen maan kirjastoissa on hyviä kirjoja runsaasti. Siinä maassa toimii runsaasti harrasteryhmiä kaikilla taiteen ja kulttuurin aloilla.

Sen maan kansalaiset liikkuvat runsaasti. Heillä on kunnostetut ladut, polut ja heillä on hienot kansallispuistot. Heillä on käytössään ihanat uimarannat ja uimahallit. Sen maan kansalaisilla on mahdollisuus pelata joukkuepelejä. Sen maan jokaisella lapsella ja myös aikuisella on mahdollisuus päästä mukaan joukkueeseen.

Siinä maassa eletään raittiisti ja terveellisesti. Siinä maassa pidetään sairaista huolta ja heidät parannetaan, jos se on mahdollista. Sen maan kansalaisen ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja lääkärin luo. Siinä maassa yhteiskunta pitää huolen perusterveydenhuollosta. Siinä maassa voi halutessaan mennä yksityislääkärille.
Siinä maassa arvostetaan yksilöitä – jokaista ihmistä. Siinä maassa annetaan jokaiselle ihmisarvo.

Siinä maassa raha ei ole isäntä, se on vain ihmisen renki. Siinä maassa ei keinottelu kannata. Siinä maassa ei ole velkavankeja.

Siinä maassa kansalaiset kunnioittavat Jumalaa ja noudattavat hänen käskyjään ja kehotuksiaan. Siinä maassa ei väännetä Jumalan sanaa, vaan se pidetään puhtaana.
Siinä maassa ahdistus helpottaa. Sen maan ihmisillä on hyvä olla.

Siihen maahan me kaipaamme. Se maa ei ole kaukana. Se on meidän sydämissämme ja ajatuksissamme. Se siintää mielessämme kuin uuden ihanan aamun sarastus. Se nousee niin kuin aurinko pimeästä yöstä. Ensin pimeys alkaa vähitellen kadota ja lopulta valkeus voittaa pimeyden. Mutta – se on maa, joka ei synny ilman ponnisteluja. Me – kaikki suomalaiset – voimme tehdä sen ottamalla itse vastuun tulevaisuudestamme.

teksti: Seppo Hauta-aho (kirjoitettu v. 2001)  

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158152-unelma-paremmasta-m...

 

Muista jakaa tietoa kirjoituksesta mikäli pidit siitä. Muutos lähtee teistä. Luodaksemme paremman tulevaisuuden meille kaikille, tarvitsemme tekoja. Niissä jokainen meistä on tärkeä.

Cheers 

 

Kari R

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hieno kirjoitus.(SH) Tuohon pitäisi pyrkiä. Siinä on tavoitetta Suomelle.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Kaima. Juuri näin. Tämä kirjoitus avasi kaikki sen mitä itsekkin terveeltä yhteiskunnalta odotan ja jota kohti meidän kaikkien on hyvä pyrkiä.

Vielä kerran kiitos alkuperäisen tekstin kirjoittajalle Seppo Hauta-Aholle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pitäisikö raamittaa huoneen tauluksi eduskuntataloon?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos hienosta ideasta kaima. Ehdottomasti! Kaikkien edustajien huoneisiin muistuttamaan työn tärkeydestä. Miksi sitä työtä tehdään ja ketä varten.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kannatetaan. Ettei totuus unohtuisi, miksi heidät on sinne valittu.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Kun kuuntelee poliitiikojen puheita, niin kaikkihan haluaa tarjota juuri tätä, mutta mikä siinä menee pieleen, kun tulevat valituiksi unohtuu nämä asiat sen siliän tein.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista Kari F. Näinhän se on vuosikausia mennyt ja tulokset kaikki näemme. Siihen on saatava muutos. Tämä on juuri se syy, miksi itse rupesin kirjoittelemaan näitä blogeja herättelemään kansalaisia ja tuomaan epäkohtia esille.

Tosin pientähän tämä toki on, mutta ainakin olen yrittänyt.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kari Rosenlöf.

Sanon tämän harvinaisen suoraan: Tämänkaltaisia taivaanrantaa maalailevia ja maailmaasyleileviä paremman elämän manifesteja on netti pullollaan ja täynnä.

Kuitenkin vain Jeesus pelastaa:
http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179...

Ei pidä piilotella Hänen nimeänsä ja sen pelastavaa voimaa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos kommentista ja suorasanaisuudestasi Jori.

Toki voit olla sitä mieltä että kirjoituksia olisi niin netti pullollaan. Tämä puhutteli minua. Olen kirjoittanut varmasti kymmenen kirjoitusta siitä kuinka huonosti asiamme ovat ja että on todella asioiden korjaamisen aika. Nyt oli aika julkaista kirjoitus, mihin sillä muutoksella pitää pyrkiä, ja se on juuri kirjoituksen kaltainen yhteiskunta.

Kirjoitus on kaukana taivaanrannan maalaamisesta tai maailman syleilystä. Kyllä minäkin Jeesukseen uskon ihan omalla uskollani, joka minulle on annettu. Ei panna kynttilää vakan alle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nykyinen ahneuden,ateismin, materialismin, narsismin ja egoismin maailma on hylännyt vanhat hyvät arvot : koti, ihmisrakkaus, isänmaa ja uskonto.

Kaikki on sallittua ,jotta saadaan vain ääniä valtaan. Maailmanlopun meno ja meininki on vallalla. Eletään kuin viimeistä päivää, kaverille ei jätetä mitään. Ahnein voittaa maailman markkinoilla ; ei ole mitään pyhää eikä pahaa.Ihminen ja luonto kärsivät tästä muista piittaamattomasta elintasokilvasta ja kerskakulutuksesta. Tellus ei kestä tätä pitkään.

Mutta jossain vaiheessa arvomaailman kellonheiluri heilahtaa toiseenkin asentoon. Se on varmaa. Mikä lie silloin suun asento ja miten muuttuvat poliittiset mielipiteet ja ääni kellossa?

Ilmeisesti jälkiviisaasti sanotaan, miksei kukaan varoittanut tästä etukäteen. Jälkiviisaus kun ei ole suinkaan sitä suurinta viisautta.... Kun potaskat on pöksyissä ja "mierontie kutsuu".

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos jälleen hyvästä kommentista kaima.

Tätä minäkin pelkään. Jollei todellista muutosta asioihin tule, se heilurin heilahdus ei sitten ole enää mukavaa. Siksi meitä kaikkia tarvitaan muutoksen aikaan saamiseksi ajoissa.

Toimituksen poiminnat